Протеин и кръвна захар

22.11.15
19:08

Здравейте,

бихте ли ми препоръчали протеин,който да не вдига много кръвната захар(не съм много запознат, не знам протеин сутрин и след тренировка до каква степен вдига кръвната захар,затова питам).Трябва да не е  от мляко,понеже избягвам млечни продукти заради проблема(мазна) кожа и съответно гледам да спазвам хранителен режим,като ям храни с нисък ГИ.(само протеин не ми е ясно как влияе).Пробвах оризов,но нещо ми се подува корема от него и се замислям за яйчен.

Благодаря предварително!

А какво ще кажеш за телешкия протеин? От доста време това е моят избор.

22.11.15
21:12

казано от maxam на 22.11.15, 19:08:

Здравейте,

бихте ли ми препоръчали протеин,който да не вдига много кръвната захар(не съм много запознат, не знам протеин сутрин и след тренировка до каква степен вдига кръвната захар,затова питам)......

Като цяло, колкото е по-качествен белтъка, толкова е по-голям и инсулиновия отговор. Т.е. от червено месо ще има по-голям пик в сравнение с пилешко, от суровтатъчен протеин - повече от телешко....Това не е проблем, защото при здрав организъм следва пик на глюкагон, който е анти-хормон на инсулина.
Хронично високият инсулин е проблем, както и лептиновата резистентност.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 22.11.15 21:13.

23.11.15
20:33

Значи няма какво да ме притеснява.Ще пробвам или телешки или конопен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1