23.11.15
09:48
Здравейте, на 19 години съм , тренирам от 2 години и половина , от месец и нещо започнах да вдигам двойно и малко отгоре даже ,на килата които вдигам принципно ... казаха ми ,че просто костите ми не са свикнали на тези тежести е добре ... ама то това вече е прекално ... при всяко едно упражнение което се товари дори и малко предмишницата мен ме болят китките и предмишницата ... казаха ми, да пробвам дяволски нокът да го мажа преди тренировка дайте мнение ? Ако искате повече информация само попитайте просто за пръв път ми се случва да питам нещо подобно.
23.11.15
11:17
Ползваш ли накитници .. и мен много ме мори дясната китка боли ме ту горе ту отдолу мажа я с диклак сякаш не помага много но днес не ме боли хич по принцип като се събуждам при движение първите няколко мин ме боли страшно после почти не се усеща но днес нищо ... предмишниците преди ме боляха яко като правех с прав лост за бицепс но не са се обаждали скоро ... ползвай накитници стягай яко преди всяко упражнение и/или което ги натоварва примерно кофички или от лег или за трицепс с прав лост все тая.Но много ми помагат . Друго не знам какво да те посъветвам.
23.11.15
11:20
Хаха пък за щангата за бицепс не ми се говори ... там рева от болка ... иначе , съм с бинтове .. стягам ги много и пак ме болят ... :( не знам какво да правя направо ... заради тях трябва да вдигам с малко килограми пък не искам и не трябва ... казаха ми ,че просто костите не са ми свикнали с големите килограми и не знам какво да правя един приятел от залата ми каза за дяволският нокът ... и затов Ви питам дали те го пробвали гледам е и евтино
23.11.15
11:46
Ами пробвай нищо не губиш.И аз преди да си взема накитници (25лв) бях с бинтове ама въобще няма база за сравнение.А и не е хубаво постоянно да са стегнати на макс пък с бинтовете не знам как точно стягаш...преди серията стягам на макс и като свърша отпускам.
Може би предмишниците са претоварени мажи ги с волтарен примерно мен много ми помагаше...много отпускаше и двете ме боляха много .
Хвърли едни 40лв вземи си накитници и някакво мазило може да се консултираш с личния лекар дай 2-3 дни почивка и виж как ще е ..макар че аз не си дадох хич но да чукам на дърво нямам ядове вече.
Е поне опиши как тренираш, какви упражнения правиш, изпълняваш ли ги правилно, стигаш ли до отказ и тн.
Ако нямаш сила в предмишниците, можеби е нормално да те болят при бицепсово и подобни. Тяга правиш ли, тя много засилва предмишницата и хвата.
23.11.15
17:53
И аз съм имал подобен проблем, просто тренираш с него известно време, а след това трупаш мускулатура и всичко си идва на мястото :)