Тестостеронов буустер, глутамин и протеин?

24.11.15
15:26

Здравейте на 18 години съм. 172 см висок 75 кг. Занимавам се с фитнес от 3години. Попаднах на статия в която се прехвали този цикъл с тестостеронов бустер глутамин и протеин. По отделно съм пил почти всякакви добавки и кой знае какъв ефект не съм видял ,всичко е от упоритоста и времето прекарано е залата,та ми е интересно какво мислите за този цикъл. И от към финанси изглежда добре ..единствено протеина ускъпява работата. Също бях чел че освен трите добавки и креатин можело да се добави,на вас оставям да кажете има ли смисъл.Ако е удачен варянт кога през годината е най-удачно . Например ако се очаква качване и омазняване да не е преди лятото и тн.Също и приема как да става в тренировъчни и нетренировъчни дни :) .

24.11.15
15:47

Не виждам за какво му е тестостеронов бустер на 18 годишен... А това, че питаш дали ще качваш и омазняваш от такъв стак, за да знаеш сега ли да пиеш или лятото, говори, че ти изобщо нямаш представа защо точно си ги взимаш тези добавки. Целият ти въпрос е безсмислен в такъв случай... Нехарактерно за човек, който твърди, че е пил много добавки.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.15 15:52.

24.11.15
17:42

Не виждам кое е нехарактерното. Известно за креатина е че задържа вода например имено затова задавам този въпрос не ми е известно като съчетая тези три добавки какво става затова исках някой който е пробвал да отговори а не да се съдим кой е наясно с материала и кой не

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.15 20:31.

24.11.15
19:36

1. Тестостеронови буустери, трибестани, бабини зъби и подобни са напълно излишни за един 18 годишен мъж. На тая възраст тялото ти произвежда предостатъчно тестостерон и без тия добавки. Така че гореспоменатите продукти просто няма да ги усетиш и ще са загуба на пари.
2. Има сведения, че Глутамина не помага с възстановяването от тежки тренировки и тн. По- добре заложи на БЦАА, рибено масло и разни витамини.
3. Протеина може да се окаже излишен ако си набавяш достатъчно белтъчини от храната.
Този така описан от теб “цикъл” е абсолютно ненужен. Не си давай парите за тест бустери и подобни простотии. Ако ще използваш добавки, насочи се към доказали се неща.
Пример: креатин монохидрат, витамини и минерали, аминокиселини.

24.11.15
20:27

казано от Иван Ненов на 24.11.15, 17:42:

Не виждам кое е нехарактерното. Известно за креатина е че задържа вода например имено затова задавам този въпрос не ми е известно като съчетая тези три добавки какво става затова исках някой който е пробвал да отговори а не да се съдим кой е наясно с материала и кой не

Колкото и да не ти се вярва, казвам го само, за да ти помогна. Протеин, глутамин и креатин бих ти препоръчал на така поставен въпрос. Това е многократно доказвана комбинация. Тестостерон не ти е нужен на тази възраст. “Съдя те”, защото, за да задаваш толкова безумни въпроси, е ясно, че нямаш представа защо си избрал точно този стак. Също така питаш за някакъв стак, без изобщо да сме наясно как тренираш, какви са целите ти, какво ядеш, как е възстановяването и прочие. Не усещаш ли колко е “хвърчаща” цялата тема? Просто си чул някъде някой си да каже, че е яко да взимаш тестостерон и си решил да не си по-назад. А това, че ти е чудно какво става, като съчетаеш тези трите добавки, при положение, че уж си наясно какво прави всяка от тях поотделно... не ми е ясно какво очакваш да стане. Просто се натрупва ефекта.

Критиката понякога е най-добрият приятел, ти си преценяваш как да приемаш “съденето” ми. Ако искаш си почвай тестостерона и да не ти пука.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 24.11.15 20:27.

казано от Иван Ненов на 24.11.15, 17:42:

Не виждам кое е нехарактерното.

Нехарактерно е разминаването между характера на въпросите и претенциите ти за знания и опит.

Тестостеронов бустер не ти е необходим - питаш обобщено и принципно, съответно това е адекватният принципен отговор. Суплементацията с глутамин е с доста неясна ефективност, съответно предлагам да го пропуснеш. Протеин - ако имаш нужда (човек с поне средно ниво на знания за храненето спокойно постига всякакви цели и без протеин на прах). Приемам, че си наясно до колко покачването на мускулна маса е зависимо конкретно от присъствието на протеин на прах в режима. За креатина и водната задръжка - ето нещичко за четене, пък кое на кого е известно - няма значение.

Предложенията на avitohol са добри.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.11.15 21:00.

24.11.15
21:06

Добре благодаря. Ясно значи за сега не ми трябва подобен бустер. Относно другите добавки според мен със или без тях е все тая. Продължаваме чисто и каквото стане :)

Вземи си креатин и бъди велик. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1