Дневникът на Грета или "Да видим как Грета води дневник за неща, от които не разбира кой знае колко"

Темата е заключена.
Грета Господинова

25.11.15
22:05

Дневник, здравей. Ще те кръстя Хосе за по - кратко. :)
И така, както вероятно вече си разбрал, казвам се Грета. Почти живея във Варна, ама не точно и съм на 16.
Не съм бодибилдър, нито съм особено фитнес ентусиазирана. Целта ми е да се развия в бягането на дълги растояния (маратон), но засега съм в ембрионален стадий. За сега съм силно мотивирана да участвам, финиширам и завърша с прилично време на Варненския полумаратон през май (http://marathonvarna.com/bg/начална-страница/).
През последните два месеца изчетох чудовищно количество статии за бягането, методиката, храненето и т.н. и постепенно си изградих
тренировъчен план, с който ще финиширам с прилично време ( или поне се надявам :) )
И така, Хосе. За сега само това се сещам да ти кажа. Утре ще добавя подробности.
Поздрав.

Темата беше редактирана от Грета Господинова на 25.11.15 22:05.

Грета Господинова

28.11.15
18:16

Здравей, Родриго (Хосе). Едва днес успях да се добера до компютъра, та реших да те осветля за последните няколко тренировки.

Четвъртък
Общата тренировка за сила включваше упражнения за преса, бърпиис (терминологията на български ми куца), опити за лицеви опори - 1)класичски, 2)със събрани длани и 3)с раздалечени длани (липсата на каквато и да е сила в ръцете ми е отчайваща), планк на лакти (старая са да увеличавам времето всеки път, този път издържах 30 секунди) и един куп бегови упражнения за загрявка преди основното бягане.

В тренировъчния план съм разпределила седмичния обем километри в няколко по - кратки тренировки и едно дълго бягане, което се пада 1/3 от седмичния обем. Поне веднъж в седмицата правя интервална тренировка като се старая да измина 4 или 5 километра в 30 секунди 100% сприн 30 секунди леко тичане. Всяка седмица увеличавам общия обем с 10%.

Та така, в четвъртък се падаше дългото бягане. По план беше 8км, но изминах 9,1 за 1час и една минута, със средно темпо 06:43км/мин. Горе - долу половината от маршрута беше изкачване. До тогава максимално бях изминавала 7 км и бях в еуфория :) .

За петък бях планирала интервална тренировка, но ме нападна температура със запушен нос, затова след училище просто си легнах.
Днес от друга страна не е спирало да вали, което по принцип не е проблем, но реките по улиците са. Затова заложих на по - интензивна тренировка за сила + йога, а утре смятам да направя двуразова тренировка: сутринта интервална, а следобяд крос.

Поздрав

Грета Господинова

01.12.15
11:39

30.11.15
Понеделник
Сън 7 часа и половина

Храна
2 бр. домашни тиквени мъфина
Около 200гр. домашен тиквеник
2 сл. чиа във вода
250 мл. джинджифилов чай
1 яйце
2 бр. домашни мъфина
Около 50 гр. тиквени семки
2 литра вода за деня

Тренировка
Лека загрявка
5.15км. 31:43мин.
Средна скорост 9,7 км в час
Пейс (темпо, ритъм?) 6:09 мин за км
Около 20 мин. стречинг
100 коремни преси (общо, сменям типовете преси)
35 лицеви (с почивки на всеки 10)
Планк 1 минута (нов рекорд)

Грета Господинова

01.12.15
19:12

01.12.15
Вторник
Сън 7 часа и половина

Храна
4 домашни тиквени мъфина
около 200гр домашен тиквеник
около 50гр тиквени семки
около 50 гр лешници
1 сл чиа във вода
два шоколадови бонбона
2 литра вода за деня

Тренировка
Лека загрявка
Стречинг (http://www.bb-team.org/workout/4565_streching-uprazhneniya-za-zadnite-bedreni-muskuli и  http://www.bb-team.org/workout/4593_streching-uprazhneniya-za-tazobedrenata-oblast) + още няколко
Същинската тренировка беше 3км интервално бягане, като цяло беше кофти като време и като вътрешно усещане. Май просто не ми е ден.
След това избягах още около километър за възтановяване.
Около половин час по - късно направих 100 коремни преси и 50 лицеви, като редувах 20 коремни 10 лицеви с раздалечени длани, съответно със събрани, класически, пак раздалечени и пак класически.
Сега, докато пиша се сетих, че си забравих планка. Утре ще компенсирам.
Поздрав

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1