27.11.15
06:13
Здравейте, от около година не бях тренирал, поради редица причини. Имам проблем с теглото, тежа 93 кг. висок съм 175см. За 6-7 месеца напълнях значително. Стажа ми в залата е долу горе 3 години с прекъсванията. По-долу ще опиша програмата и “хранителният ми режим”. За месец имам разлика, но е минимална.. ще ми се да коригирам и храната и програмата. Притесняват ме корема и задника.. ако някой може да ми даде съвет как да не стават по-големи.. Понякога се случва да отида на гладно на зала, винаги след тренировка хапвам или протеинова вафла или доза протеин. Ако ми останат сили обикновено след като съм правил гърди и ръце, правя 30 мин. кардио. Според картинките в гугъл, процента на подкожни мазнини е около 22-23%
Гледам да се храня на по-малки порции и по-често.
1 хранене: Доза протеин + 100-150 гр. овесени ядки + една лъжичка мед + 1-2 банана + 200-250 мл. прясно мляко. Към тази закуска пия и един черен чай.
2 хранене: 1 краставица + 2 домата + 1 морков + 1 лук + (зелена салата, айсберг или спанак), една консерва риба тон или пържоли 200-300 гр. (почти винаги пилешки)
3 хранене подобна на горната салата + 5-6 белтъка
4 хранене протеин или протеинова вафла
5 хранене пак подобна салата + пържола или риба тон или белтъци
(Ако огладнея през храненията хапвам 50 гр. ядки)
Вечер преди да легна пия доза глутамин. Преди фитнес доза креатин и липо капс. Стремя се да пия около 3 литра вода..
Тренировачна програма: (преди всяка тренировка бягам 10тина минути на пътека или крос тренажор, след това около 5 мин. още да загрея ръце, гръб, врат..)
Ден 1 Гърди:
Лежанка 4х8
Наклонена лежанка 4х8
С дъмбел от наклонена пейка за горна част 4х10
Кросоувър 4х10
Пек дек 3х12
Ден 2 Гръб:
Набирания на машина която ми повдига краката (понеже ми е трудно сам) 4х10 (долу горе като загрявка ми идва..)
Скрипец пред врат 4х10
Чукчета(гребане) 4х8
Мърта тяга 4х8
С дъмбел за външна част от пейка 4х10
С тесен хват на скрипеца дърпане към гърди.. (не знам как се казва упражнението) 4х10
Ден 3 Рамо + Крака:
Арнолд преса 4х8
Хеликоптер 4х8
Разтваряне в страни с дъмбел 4х10
С диск пред гърди 4х8
Трапец 4х10-12
Задбедрено сгъване 4х10
Ден 4 Ръце:
Трицепс:
Лежанка с тесен хват 4х8-10
Френско с дъмбел 4х8
Кикбек 4х10
С гира зад врат тесен хват 4х8
Бицепс:
С прав лост 4х8
Скотово 4х8
Чуково 4х8
Концентрирано 4х10
(Винаги след ръце правя почивка. Гледам да тренирам поне 5 пъти седмично..)
Темата беше редактирана от Мартин на 27.11.15 06:19.
28.11.15
12:56
Съвет ли търсиш или е дневник това ? Ако е първото - пусни темата в друг раздел, ако е второто, то това “UP” е излишно :)
Мнението беше редактирано от satisfaction на 28.11.15 13:24.
Satisfaction, съвет търся :))) Далеко съм от идеята, че ги разбирам нещата и имам нужда от някой по-компетентен и познания в тези насоки
Намали въглехидратите, съответно и калориите, ако можеш да си броиш калориите ще е най-добре.
28.11.15
18:39
Добре дошъл и честит дневник!
Зареди се с търпение. :)
Казваш, че за месец имаш разлика в желаната посока, просто продължавай в този дух.
30.11.15
08:48
Започни да описваш тогава храната/тренировките всеки ден.
Нали това е дневник?
Окей, днес беше ден за ръце. Утре ще правя почивка. Станах сутринта пих черен чай, в блендера доза протеин + 100 гр. овесени ядки + 1 с.л. мед + 1 портокал. Изчаках около час, пих креатин + липо капс. 10 мин. крос тренажор и след това тренирах ръце. след зала хапнах 4 яйца (белтъците само) 1 домат и 100 гр. варено пилешко бяло месо, след 40тина мин ще хапна още 100тина гр. Силата ми се е подобрила, имам сила да правя по 10 повторения, вместо обичайните 8. След ръцете направих 40 мин. кардио, (едно такова като водно колело, сядаш на една седалка и въртиш с краката, не знам как се казва този уред.) До сега съм изпил 1.5 л. вода. Следва другата бутилка.
П.П:
Мерих се, кантара пак показа 93кг. (имам чувството. че никога няма да падна под тези кг.)
Мнението беше редактирано от Мартин на 30.11.15 21:06.
Ако трябва да си опиша тялото, приличам на ендоморф.. Днес като си гледах ръцете.. чак гадно ми стана едни големи и мазни.. :Д Не ме радва какво става.. Не знам дали това е от креатина и водната задръжка.
казано от Мартин на 30.11.15, 21:04:
Окей, днес беше ден за ръце. Утре ще правя почивка. Станах сутринта пих черен чай, в блендера доза протеин + 100 гр. овесени ядки + 1 с.л. мед + 1 портокал. Изчаках около час, пих креатин + липо капс. 10 мин. крос тренажор и след това тренирах ръце. след зала хапнах 4 яйца (белтъците само) 1 домат и 100 гр. варено пилешко бяло месо, след 40тина мин ще хапна още 100тина гр. Силата ми се е подобрила, имам сила да правя по 10 повторения, вместо обичайните 8. След ръцете направих 40 мин. кардио, (едно такова като водно колело, сядаш на една седалка и въртиш с краката, не знам как се казва този уред.) До сега съм изпил 1.5 л. вода. Следва другата бутилка.
П.П:
Мерих се, кантара пак показа 93кг. (имам чувството. че никога няма да падна под тези кг.)
Здравей, вкусно ли става? Не се ли усещат много овесените ядки, аз бях пробвал, но без плод и беше гадно :Д
Успех с целите :)
Мнението беше редактирано от Виктор на 30.11.15 21:30.