Изследвания за тестостерон

Здравейте!

Видях, че има методи, при които можеш да си сметнеш свободният тестостерон с формула, в която присъстват общият тестостерон, албумин и секс хормона(SHBG). Искам да попитам това надежден метод ли е или е по-добре да си го изследваш самостоятелно? И също така да попитам в коя част на деня е най-добре да си направиш тези хормонални изследвания(до колкото знам сутрин веднага като станеш на гладно, ама да попитам за всеки случай)?

28.11.15
17:57

Здравей!
Изчислението на свободния тестостерон е значително по-надеждно от голяма част от методите за директното му определяне. Естествено това важи ако се приложи правилната формула:))
Тъй като  стойностите на общия тестостерон са най-високи сутрин и  при млади мъже вариациите в  резултатите  са от 20 до 50 % при измервания сутрин и вечер, вземането на кръв трябва да стане по-рано сутринта- към 8.00 часа . Необходими са едновременно с това изследване и на серумен албумин и секс хормон свързващия протеин /SHBG/.  Ако е необходимо съдействие за изчислението или не си сигурен дали това е единственото изследване, което ти е необходимо с удоволствие ще помогна.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1