03.12.15
22:57
Здравейте ,
Казвам се Петър , на 15 съм ( Скоро 16 хаха ) .Роден съм и живея в София .Стажът ми в залата е минимален 1 месец и половина , като съм ходил и преди това , но не редовно.Сайта го следя от доста отдавна - може би година.Та винаги ми е било мерак и аз да си направя дневник .Мисля , че ще мога да науча много нови неща , а и дисциплината никога не ми е било силна страна , а така ще мога да се следя.Имам голям проблем с джънк фууда , така че там ще е основната борба - в храненето.Започнах фитнес , защо качих много килограми след като получих травма на крака по време на футболен мач.Тренирах 5 години футбол и когато разбрах , че няма да играя отново ми беше доста тежко.В момента съм 1.69 и тежа 78 кг. Скоро ще добавя по-детайлни мерки .Целите са ми , като на всяко 15-годишно момче - да изглеждам и да се чувствам добре.Надявам се да съм редовен и без контузии повече. :)
03.12.15
23:04
В момента тренирам в 4-ри дневен сплит :
1. Крака
2. Гърди и бицепс
3 Гръб , трапец и задно рамо
4. Рамо и трицепс
Днес беше първата ми тренировка за гръб :
Набиране - 4 серии до отказ
2 - Дърпане на горен скрипец отпред- 4 серии по 14/8 - 30 кг. ( още заучавам техниката)
3 - Чукове с лост - 4 серии по 12/8 – 60 кг.
4- Гребане с дъмбел - 3 Серии по 12/8 - 15 кг. дъмбел
5 Мъртва тяга - 4 серии по 12/6 - 80 кг.
Трапец
1 - Повдигане на рамене с дъмбели или лост - 4 серии по 12/8
Задно рамо
1- Обратен флайс с гири - 4 серии по 12/10
Като цяло много приятна тренировка - малко над 2 часа излезе.Добре се чувствах през цялото време , утре ще видим има ли мскулна треска.Единственият проблем беше при гребането , понеже бях натоварил малко повечко лоста - 90 кг. , които очевидно са ми непосилни в момента , техниката ми куцаше и почти не си докарах някоя травма .Добре , че един съвестен господин ме спря да направя тази глупост , хаха.
Храненето няма да коментирам , понеже беше под всякаква критика.От утре ще се опитам да бъда по-сериозен в тва отношение.
Мнението беше редактирано от Петър Петров на 03.12.15 23:09.
03.12.15
23:05
А дано да си редовен :)
Мерси :) . И аз се надявам на това.
04.12.15
18:10
Успех с начинанието. Някакви хранителни добавки?
04.12.15
23:18
Добре дошъл при нас и честит дневник! :)
Над 2 часа тренировка за гръб? Защо?
06.12.15
21:00
Добре дошъл при нас и честит дневник! :)
Над 2 часа тренировка за гръб? Защо?
Ами честно казано не очаквах да излезне толкова дълга.Първи ден ми беше по тази програма , която е изготвена от треньор между другото.Относно добавките не , не взимам нищо засега.Скоро мисля да проуча всичко за добавките по-детайлно и ще си купа най-вероятно.Последните 3 дни не съм писал нищо , защото Събота и Неделя са ми почивни , а пък от Петък съм хванал и някакъв гаден вирус и дори не съм ходил до залата да се пораздвижа . В момента се чувствам по-добре и най-вероятно утре ще си тренирам.
07.12.15
16:11
Като обем не изглежда зле, явно почиваш повечко за да ти стъпи над 2 часа.
Старая се да спазвам 1 - 1:30 минута почивка.Но последните серии честно казано забравих часовника и си почивах повечко.
Благодаря иначе :) .
07.12.15
16:16
Издърпай тягата по-напред и цели да я правиш с големи тежести и по-малко повторения. Ще дръпне всичко, ако започнеш да работиш с повече кила на тягата ;)
07.12.15
17:20
Издърпай тягата по-напред и цели да я правиш с големи тежести и по-малко повторения. Ще дръпне всичко, ако започнеш да работиш с повече кила на тягата ;)
Аз също смятам , че тягата трябва да е по-напред , но нали програмата е изготвена от професионалист , за това се доверявам.Иначе аз доскоро тренирах за покачване на силата - диапазон 4-6 повторения с максимални килограми , така че за сега 85-90 ми е макса. :)
07.12.15
17:23
Правиш 12/10/8/6х80кг. Това със сигурност означава доста над 100кг максимум :) Съвсем спокойно можеш да я сложиш, ако не първа, след набирането и да си правиш серии с над 100кг :)
07.12.15
17:31
Може би си прав. Не смея да товаря лоста много , защото техниката ми е слаба още , но определено другия път ще кача килограмите :) .
07.12.15
17:35
Стабилно си си силен, ако питаш мен и това е хубаво :) Снимай следващия път и със сигурност ще получиш съвети за техниката :)
ПП: Наспамих малко ас... извинявай :D
07.12.15
17:36
Ще се постарая другия път да кача клип , да видим какво ще кажат хората .Иначе няма проблем , затова сме тук , да обсъждаме хаха :D .