Твърде голям трицепс?

Здравейте ! :)
Аз съм момиче на 20 години, с ръст - 1.67, 53 кг.
От около 2-3 месеца тренирам в домашни условия (тренировки със собствено тегло Фрийлетикс http://www.trenirai.org/2014/03/freeletics-trenirovki-sobstveno-teglo.html ). Но имам проблем, може би правя нещо погрешно, понеже ръцете ми започнаха да се оформят, но трицепса е доста по-развит от останалите мускули на ръцете. По принцип в програмата има включени набирания, но към момента още не мога да ги правя, може би това е част от проблема . Как мога да намаля обема на трицепса? Или евентуално коя част и какви упражнения трябва да правя за увеличаване на раменните мускули и за гръб, за бъдат съразмерни и естетични ръцете ми. :)

Дай някаква информатива снимка.....

07.12.15
19:16

На този стаж в тренировките, ръст, тегло и пол едва ли ти е твърде голям трицепсът. По-скоро останалите мускули в горната част на ръката и рамото са малки. Дай все пак снимка наистина, за да видим за какво става въпрос.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.12.15 19:16.

Трицепсът е по-големият мускул на ръката, даващ по-голямата част от обема й - нормално е да е по-голям, ако сравняваш с бицепса. Както казаха и нагоре, при данните, които си дала е твърде малко вероятно да е наистина толкова голям :)

Aми да съгласна съм с това че по-скоро останалите мускули в горната част на ръката и рамото са малки, но все пак не ми харесва така... та трябва да се направи нещо по въпроса. Не че е кой знае колко голям трицепса просто в сравнение с рамото някак несъразмерно ми изглежда. Извинявам се, но съм от телефона и няма подходяща снимка на която да се вижда. Прикачвам една само информативно когато имам възможност ще кача друга. Дори не успях да я изрежа :|

Мнението беше редактирано от Елеонора Бояджиева на 01.11.16 23:23.

Не виждам нищо странно в размера на трицепса.

07.12.15
23:28

Проблема не е че голям трицепса а че няма бицепс .....:D
Скивай тука кво става .....па ти се притесняваш за тва малкото нещо.....

07.12.15
23:29

(tmi)

Добре ... успокоих се :D :D че и ми е смешно вече  :D

07.12.15
23:34

Как мога да намаля обема на трицепса?

Не можеш.

Или евентуално коя част и какви упражнения трябва да правя за увеличаване на раменните мускули и за гръб, за бъдат съразмерни и естетични ръцете ми.

Трябва ти тежест - гири, пудовка или дебела книга, бутилка/туба с вода и/или ластици. Със собствено тегло HSPU е добро упражнение, но ме съмнява да го умееш щом все още не се набираш.

Не го мога да :) аз още се мъча с набиранията (за сега само се качвам с помощ на лоста и правя само спускания) ... :\

08.12.15
09:08

Това не е голям трицепс, това е едва-едва започнал да се вижда трицепс на все още неоформена и сравнително мазна ръка. Не знам каква ти е целта, но определено по отношение на голям трицепс няма от какво да се притесняваш на този етап. Тренирай си спокойно, храни се добре и ще видиш как ще се оформят и другите мускули, а дори да стане по-голям, трицепсът вече ще те радва, вместо да те притеснява.

08.12.15
09:16

казано от aleks на 07.12.15, 23:34:

Със собствено тегло HSPU е добро упражнение, но ме съмнява да го умееш щом все още не се набираш.

На мен набиранията никога не са ми били силна страна (все още със зор мога да направя 1-2), но пък ХСПУ-та си правя без проблем до 5 - 6 в серия (и си ги правех много преди да успея да се набера)...така че това не е критерий. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.12.15 09:18.

Всичко ти е нормално.

08.12.15
18:31

Аз също не виждам голям трицепс, но също и не виждам никакви други мускули. Комплексите в програмата са много тежки и се чудя как ги покриваш.
Преглаждала съм програмата и преди, но не ми се струва достатъчно балансирана откъм натоварване на отделните мускули, липсват доста полезни упражнения със собствено тегло и ако не можеш раменните преси и набиранията, просто не правиш тази програма. Ако наблягаш само на лицевите опори за горната част, нормално трицепсът ти са порасне. Какви са ти максималните възможности на основните упражнения?

Това не е голям трицепс, а мастно натрупване в горната част на мишницата и прехода към рамото, което е едно от местата, на които нормално се натрупва мазнина при женския пол. Сега, когато мускулът отдолу е започнал да се оформя и уголемява, е започнал да избутва мазнината над него и така създава впечатлението ти за голям трицепс. Нещата, ако са категоризирани като ненормални, биха могли да се нормализират с подходяща диета, упражнения и постоянството в двете гореизброени.

казано от Queen Cobra на 08.12.15, 18:31:

Аз също не виждам голям трицепс, но също и не виждам никакви други мускули. Комплексите в програмата са много тежки и се чудя как ги покриваш.
Преглаждала съм програмата и преди, но не ми се струва достатъчно балансирана откъм натоварване на отделните мускули, липсват доста полезни упражнения със собствено тегло и ако не можеш раменните преси и набиранията, просто не правиш тази програма. Ако наблягаш само на лицевите опори за горната част, нормално трицепсът ти са порасне. Какви са ти максималните възможности на основните упражнения?

Линка, който съм прикачила към темата е на сайта, преведен на български, в този сайт са едва 1/3 от комплексите и упражненията. Оригиналния сайт е на английски и е необходима регистрация, каквато имам а и  използвам и мобилното приложение, където ги има всички комплекси и упражнения + “personal coach”. Ако имате желание бих ви изпратила тренировките за допълнително мнение. :)

Благодаря ви за адекватните мнения въпреки неадекватно зададения ми въпрос. :)

09.12.15
19:33

Въпросът ти не е неадекватен, начинаеща си, случват се промени в тялото ти, които изглеждат странни и неестествени, но просто няма повод за притеснение.  Нямаш голям трицепс, Камен малко грубо, но реално е описал нещата. Все още нямаш развити мускули, които да оформят ръката. С времето и тренировките ще се оформи и бицепс и трицепс и рамо и няма да те притеснява.
Ето една сериозно тренираща дама тук току що качи свои снимки- това е хубав женски оформен трицепс с нисък % телесни мазнини и обработен мускул.
http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=46&aid=59691_vRujiXHYrBFaEY3RdESt&board_id=1

Мисля, че не е лошо да допълваш движенията със собствено тегло с леки тежести- не е задължително да купуваш някакви - примерно нещо като българска торба или раница, пълна с тежест и каиши/ въжета/ТRХ, които да рзнообразт и направят тренировката и да я направят по-пълноценна.

А ще ми бъде наистина интересно да видя оригиналния сайта- както писах, съм разглеждала българския няколко пъти и намирам комплексите за брутално тежки и неприложими за начинаещ  еле па жена- примерно Кронос е непосилен за която и да е жена. Кардиото също е серизоно - аз не съм любител и ми се струва доста тежичко.

Благодаря за съветите.. Ще се възползвам от тях. Вече имам и гирички :) Та ще реформирам малко тренировките. :) Ще съм благодарна ако някой предложи и някакъв примерен хранителен режим.

Има адски много теми във форума, разрови се.....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1