19.01.16
19:31
Никакъв сън напоследък. И без това от 20 години спя по максимум 5 часа , а в петък се прибрах в 4:00, в събота в 3:00 и в неделя бях на работа сутринта и трябваше да стана в 6:30 хаха , средно 3 часа сън, луда работа.
Последната седмица изобщо ми е като дежа вю. Имам чувството, че постоянно или пътувам или съм на работа. И сега пиша от работа.
Иначе снощи бях добро момиче и пих само една чаша вино и един JD.
От вчерашната тренировка не усещам нито един мускул мобилизиран, явно не е била достатъчно сериозна.
Почивам чак в петък и ако съм жива ще тренирам хаха. Добре, че имам лост, боксова круша и зло колело у дома, та може и с домашна тренировка да мина някой път.
Това е за сега.
Хубава седмица на всички.
Най-накрая успях да кача клипа с мъртвата тяга:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 23.01.16 01:48.
20.01.16
21:05
Изтрих дублираните постове и имам предложение за теб: на всеки дублиран пост слагай своя снимка. Така няма вече да е дублиран, а ние ще сме доволни. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
21.01.16
00:17
Изтрих дублираните постове и имам предложение за теб: на всеки дублиран пост слагай своя снимка. Така няма вече да е дублиран, а ние ще сме доволни. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Хахаха, много ти благодаря Вероника! (F)
Страхотна си! Както и всички останали тук.
Много се радвам да ви имам в живота си!
(inlove)
22.01.16
19:58
След 7 поредни вечерни смени, най-накрая днес бях почивка.
Събуждам се и решавам да ходя да потренирам малко. Обаче от толкова тичане в ресторанта, ходилата ме болят. На всичкото отгоре кафето свършило. Голяма работа. Нали имам Havana club, червено вино и JD, изостанало в една плъоска.
Кво кафе и ква тренировка в петък. Както казват колегите ми - I am Bulgarian. Ше почвам да пия. Да ама не.
Комшиите ми започват ремонт, настава едно ручене и пробиване на стени. Класика в единствения ми почивен ден.
Кафе не пих, ама на тренировка отидох.
И даже се получи доста добре, за мое учудване.
1. Тяга: 4,4 х 80 кг, 5,5 х 75 кг, 6,6 х 70 кг и хвата ми умря. Дърпам без ръкавици и дланите ми са ужас (blush)
2. Кръгова:
5 х 10 подскока на пейката
5 х 6 Странична преса с 10 кг
5 х 10 Гоблет клек с пудовка 16 кг
5 х 30 различни боксови удари за бързина на ръцете с 2 х 3 кг гири.
Малко кикове, колена и лакти на боксовата круша.
Без кафе хаха. След тренировка пиле, броколи, гъби и сладък картоф. В момента пека за вечеря свински вратни пържоли, които ще бъдат хапнати с туршия и авокадо.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 24.01.16 18:01.
25.01.16
18:34
Днес бях планувала да клякам, обаче рамката за клек отново беше постоянно заета и реших да се пробвам да си оправя техниката на тягата.
Тръгнах по съветите от новата статия на Вероника.
Намалих и килограмите и усетих движението доста по-различно. Предимно натоварване на краката.
1. Тяга: 5,3,3,3,3,3 х 70 кг. с около 20-30 секунди почивка.
2. Бг клек : 5 х 10 на крак с 20 кг.
Руско усукване : 5 х 50 х 12 кг пудовка.
3. Странична преса: 5 х 6 @ 10 кг . Тук ми е леко , но следващият дъмбел е 12.5 и май не съм готова.
Качване на пейка : 5 х 10 на крак с 20 кг.
Клек с подскок : 5 х 10.
4. Хубави 20 минути на боксовата круша.
Малко по-дълга се получи този път тренировката, но като имам предвид, че тренирам максимум два пъти седмично, приемам че е ок.
Леко съм се поомазнила като цяло. Преса, бедра, дупе, общо взето са леко под прикритие. Отдавам го на завишеното количество алкохол последните два месеца. Добре бях решила да го намаля, но все нещо изниква хаха.
Излизаме в Събота вечер на клуб с дългокоско. В първият клуб, фотографа на клуба са сцепИ да ни обикаля и да ни снима. Както и да е. Затвориха в два часа и ние тръгваме към Cargo - един от най-известните клубове в Shoreditch. На 15 - 20 метра от Cargo, забелязвам срещу нас, километричната опашка от чакащи да влязат и разправям на милото, че в два часа няма да се редя и чакам на опашка, а директно се прибирам. В тоя момент един от гардовете се обръща, поглежда ме и ми прави жест с ръка да приближим. Директно ни пуснаха да влезем хаха. Май и в двата клуба взеха половинката ми за рокзвезда. 8-)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 27.01.16 13:31.
Много пък са избирателни тези в английските клубове. :) Чувала съм, не знам дали наистина е така, че си подбират хората по външен вид. Колкото по-добре изглеждаш, толкова по-бързо влизаш. А за твоята визия две мнения няма.
25.01.16
19:51
Много пък са избирателни тези в английските клубове. :) Чувала съм, не знам дали наистина е така, че си подбират хората по външен вид. Колкото по-добре изглеждаш, толкова по-бързо влизаш. А за твоята визия две мнения няма.
Да бе, избирателни са, вярно!
Не ни се беше случвало до сега чак такова внимание, а не излизаме за пръв път. Е, не сме и ходили чак в такива клубове. Не отричам, че ни задигнаха самочувствието. :) Хубаво беше.
Най-интересното е, че от километричната опашка нямаше негодуващи, никой не каза нищо, нито пък направи проблем, за това че са ни пуснали преди тях. Чудесни млади хора!
Благодаря ти за комплимента Елена!
26.01.16
18:51
Съвсем малко сън последните дни. Средно 3-4 часа. Нощем, след работа се прибирам към 1:30, лягам 2:00-2:30 и ставам в 7:00, което си е едно кръгло нищо.
Предстоят ми 10 поредни дни без почивка и нямам идея кога и как ще тренирам.
Поне храната ми е добре. Намалявам малко въглехидратите и твърдия алкохол, да видим дали ще отмазня малко.
На кантар не стъпвам, калории и пропорции от 3 години не броя и не изчислявам. Вярвам на това, което виждам в огледалото и чувствам по дрехите си.
Последните дни в менюто ми присъстват миди, телешко, свинско, броколи, карфиол, гъби, салата и малко сладки картофи, банани и боровинки.
В събота 3 бутилки Просеко, две кани червено вино, шотове В52 и мноооооого вода и кафе.
Нямам идея от къде взех енергия да работя в неделя и сила да тренирам в понеделник.
Обаче си обещавам никаква тяга повече след тежка работна и напоителна хаха седмица.
Хубави дни хора и до скоро!
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 26.01.16 23:32.
30.01.16
15:55
Влязох в серия 10 работни дни, без почивка.
Почивам чак следващият петък и до тогава имам една дневна, а всички други смени са ми вечерни.
Общо взето времето ми минава в приготвяне на закуска, събуждане на малкия за училище, готвене , чистене и всякви други домакинствания, пътуване до работа, работа, прибиране в 2 сутринта и повторение на същото, като успявам да вмъкна, някое и друго набиране между всичко.
С неспането съм свикнала. Не чувствам умора, а ходилата ме болят. Като изгнили са вечер след работа и пулсират. Цяла нощ и на сутринта сякаш са изтръпнали и двойни по размер.
Както и да е, във вторник работя от 18:00 часа, така че се надявам да съм отпочинала и да успея да вмъкна сериозна тренировка.
Вчера Лондончани бяха взели заплати и вечерта ни скъсаха шортите.
Наложи се да покрия една болна сервитъорка и бях нещо като сервитъоромениджър. Много са ни били секси престилките хаха. Някак се почувствах по-млада. А и добри бакшиши правят мацките, особено в петък и събота. (nlove3)
Хареса са ми. :)
Ходих да си купя магнезий, че е на свършване и си взех цинк, вит Д и вит С на прах. Да видим как ще ми се отразят. Обмислям също така да си поръчам ВСАА, че тренирам или не, явно имам нужда от качествено възстановяване.
Напазарувах също кленов сироп и открих кокосов нектар, който търся от няколко месеца и все не намирах, а момчетата го най харесват, че е по гъст и вкусен от всички други подсладители. С палачинки върви супер, а аз си го слагам сутрин в кафето.
Толкоз за сега.
Приятни почивни дни на всички!
Take care!
Малко сервитъорка бях аз :D :
01.02.16
18:36
Прекрасен понеделник (inlove)
Снощи една колежка ме помоли да и взема смяна другата седмица , а тя взе моята днеееес. Та днес съм почивка и след цяла нетренировъчна седмица, затичах до залата.
Реших да не се изхвърлям, а след такава пауза и изтощителна работна седмица, да работя с със средни тежести, и ето какво се получи:
1. Напади : 8,6,6,6,6 х 35 кг (бяха ми леки, но исках да коригирам техниката; пускам видео)
Ренегатско гребане : 6,5,5,5,5,5 @ 2 х 15 кг
Странична преса : 3,2,3, х 12,5 кг
2. Добро утро : 8,8,8,8,8 х 35 кг (и тук като при нападите)
Бицепс : 20,15,10,8,6 с 2 х 5 кг
3. Клек : 15, 10,10 х 35 кг ( дълбоки, контролирани клекове; много ми хареса)
Опити за изхвърляне: 12, 10 с лоста, 8,7 с 25 кг
Руски туист: 50,50,50,50 х 12 кг
Боксови удари с 2 х 3 кг за бързина на ръцете.
Като цяло, различна от обичайните ми тренировки. Интензивна, без почти никакви почивки, много пот и усещането след -чудесно. Не съм като пребита хаха.
Сега отивам да си изчистя къщата, да сготвя и да си обърна внимание на децата, че никва майка не съм напоследък.
До скоро ;)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.02.16 19:16.
02.02.16
16:14
Все се каня да ти пиша една забележка за тягата и все забравям - не гледай напред, гледай пода. Горната част на гръбнака се извива доста неприятно и опасно когато погледнеш напред.
02.02.16
16:43
Все се каня да ти пиша една забележка за тягата и все забравям - не гледай напред, гледай пода. Горната част на гръбнака се извива доста неприятно и опасно когато погледнеш напред.
Аз пък, все чаках някой да се включи с коментар за тая тяга.
Много благодаря!
Слушам и изпълнявам ! :)
Нещо за нападите и доброто утро?
02.02.16
16:47
За мен нападите са излишно упражнение, вероятно защото съм се контузвал лошо от свръхтежки напади с щанга, а и имат по-добра алтернатива - например български клек.
Доброто утро бих го правил седнал.
Но това е мое мнение за тези движения де, на теб ако ти харесват и ги усещаш на място - прави си, техниката ти е ОК.
02.02.16
17:00
За мен нападите са излишно упражнение, вероятно защото съм се контузвал лошо от свръхтежки напади с щанга, а и имат по-добра алтернатива - например български клек.
Доброто утро бих го правил седнал.
Но това е мое мнение за тези движения де, на теб ако ти харесват и ги усещаш на място - прави си, техниката ти е ОК.
Отново благодаря James Hinks!
Рядко тренирам напади и то точно защото се усещам несигурна. Може би за разнообразие ще включвам мъртва тяга на един крак и бг клек, който усещам много добре.
А доброто утро ми е любимо :)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 02.02.16 17:32.
05.02.16
20:05
Имам чувството, че почивните ми дни не са по 24 часа , а по 4.
Може би защото не са 2 поредни дни, а в повечето случаи по един. Докато се наспя, изчистя, сготвя и други домакинствания , обърна внимание на момчетата и денят ми свършил. Като стигна до залата, приключа с тренировката и ни тръгна, вече е вечер.
Както и да е, втората тренировка за седмицата е факт.
Много трудно се възстанових от предишната. Мускулната треска ме държа до вчера. Работата ми се струваше още по-тежка, обаче ми беше кеф.
Така, днес се получи доста добре. Правих тяга за коригиране на техниката. Пускам клип и моля, не отлагайте важните коментари. :D
Струва ми се, че бързам и не слизам достатъчно ниско.
1.Клек: 5 х 50 кг, 5,5,5,4 х 55 кг, 5,5,5 х 50 кг;
Бицепс с 2 х 5 кг: 20,16,12,10,10,10,10,10;
2. Тяга: 10,9,8,8,8 х 60 кг;
3. Коремно разгъване: 3 х 12@ 12 кг
Напад назад и встрани: 3 х 10 на крак с 12 кг пудовка
Клек с подскок: 3 х 10
На крушата 20 минути интензивни комбинации удари и ритници.
Обичайните домакинствания са ясни.
Храната ми е много и качествена.
Пиенето стига до бутилка Просеко или червено вино, нощем след работа. Изкуших се да си дръпна няколко пъти от цигарата на колега. Няма да си кривя душата, беше ми хубаво. Сякаш бях отново на 18. После сънувах, че се чувствам гузна и Полковника (баща ми) ми проверява дъха. Хаха ужас.
И така. Като сме безделници , да не сме без празници, я. Хаха.
Приятна почивка на почиващите. Аз ще поработя тия дни. :*
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 05.02.16 21:49.
07.02.16
12:20
Пиенето стига до бутилка Просеко или червено вино, нощем след работа. Изкуших се да си дръпна няколко пъти от цигарата на колега. Няма да си кривя душата, беше ми хубаво. Сякаш бях отново на 18. После сънувах, че се чувствам гузна и Полковника (баща ми) ми проверява дъха. Хаха ужас.
Приятна почивка на почиващите. Аз ще поработя тия дни. :*
В крайна сметка повечето тук не сме профи спортисти , нормално е да се кривне от нормите . Плюс това често след разпускане , следва тежка и удовлетворяваща тренировка :)
07.02.16
13:34
Приятна почивка на почиващите. Аз ще поработя тия дни. :*В крайна сметка повечето тук не сме профи спортисти , нормално е да се кривне от нормите . Плюс това често след разпускане , следва тежка и удовлетворяваща тренировка :)
О даа, хаха. Отдавна спрях да се взимам насериозно. Аз съм обикновена жена, която тренира за удоволствие, а не атлет и не се вкарвам в норми.:)
Е, при мен кривването е доста често, но определено не ми пречи на нищо. (поне за сега) хаха. А и не прекалявам де. Просто работната ми среда е такава, че няма как да го избегна, а и честно казано не искам. Веднъж живеем нали. :D
Наистина, след като разпусна имам огромен хъс и тренировките ми са най-тежки и удволетворяващи. 8-)
Животът ми е тенджера под налягане. Абсолютна лудница, под пълен контрол.
Само чакам Уил Смит( в черен костюм, то е ясно) да дойде и да ме светне.
Благодаря за включването ME4O_TURIST!
Приятно ме изненада, след поредната, тежка съботна смяна.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 07.02.16 13:59.
07.02.16
14:17
Между другото, продължавай в същия дух да качваш клипчета с основните упражнения в дадена тренировка. В много малко дневници виждам подобни неща . Аз също съм от масовката, поради чиста доза мързел :D
07.02.16
14:55
:)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 07.02.16 15:21.
08.02.16
18:28
Днес трябваше да не работя, но на път към залата ми се обадиха да заместя болен колега и аз нали не съм се наработила и не мога да отказвам, сега пътувам към ресторанта.
Притисната от времето и изненадана от навалицата тренирах кратко и интензивно.
1. Тяга: 10,10 х 60кг, 6,5,5,5,5,5 х 70 кг. с оставяне на щангата на земята.
Снач: 10,10,10,10,10,10,10,10 х 6 кг пудовка. Може и да го схвана скоро . Ако изобщо усещам натоварване, то е в трицепса. Много ми е леко със шестицата, но няма десетка, а на дванайсетката и е дебела дръжката и не ми е удобна.
2. Бг клек: 10,10,8,8,8 на крак с 24 кг. Голямо кривене хаха.
Клек с подскок: 5 х 10
След Бг клека винаги усещам краката си като напомпани.
Малко удари и ритници на боксовата круша.
Имам лек обрив по рамената и подозирам, че е от доброто количество пилешки сърца и дробчета, които като видя и не мога да се спра, докато не ги опустоша.
Иначе тия дни бях на телешки бургер, агнешко къри, много от любимата ми туршия от цветно зеле, моркови и краставички; авокадо всеки ден, плантайн, сладки картофи и по банан дневно, сутрин с кафето.
Свежа салата ц , изобщо не ми се ядат пресни зеленчуци.
В събота свърших работа в 1 часа , обаче с колегите решихме да полеем супер смяната и супер екипа хаха. Карахме го разумно и четирима души си разделихме две бутилки просеко. Да се отбележи, че се направих на добро момиче и този път бях само пасивен ганджопушач. И без това повече ми харесва миризмата.
Прибрах се в 3:30 сутринта, обаче спах до 11:30. 8 часа сън не ми се бяха случвали цяла вечност.(inlove)
Като цяло миналата седмица, не беше лоша.
П П Току що ме посрещнаха на работа с чаша просеко хаха. Казвала съм ви вече, че обичам работата си !
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 08.02.16 18:38.
08.02.16
19:52
Една бърза и незначителна забележка- При БГ клека , пристъпи с водещия крак още напред , за да се получи по-добро разтягане и пази вертикалата ( коляното да не минава пред петата) :P Същото е и при нападите
09.02.16
00:00
Една бърза и незначителна забележка- При БГ клека , пристъпи с водещия крак още напред , за да се получи по-добро разтягане и пази вертикалата ( коляното да не минава пред петата) :P Същото е и при нападите
Не знам защо, но мислех, че при БГ клека е същото като и при клека, тоест коляното да не минава пред пръстите. Обикновено преди да предприема нещо, чета и се информирам. Този път не го направих. Благодаря ти отново. В сряда ще правя корекции. :)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.02.16 00:06.
10.02.16
15:54
Не, при българския клек в горно положение тяло, коляно и пета са в една линия, а в долно коляното може и да мине напред и няма нищо фатално в това.
Кривене не се вижда, но липса на дълбочина има сериозна. Хвани пудовката в рак позиция, а най-добре вземи чифт по-леки или малко по-тежки и прави по-ниски повторения.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.02.16 15:56.
10.02.16
16:03
Не, при българския клек в горно положение тяло, коляно и пета са в една линия, а в долно коляното може и да мине напред и няма нищо фатално в това.
Кривене не се вижда, но липса на дълбочина има сериозна. Хвани пудовката в рак позиция, а най-добре вземи чифт по-леки или малко по-тежки и прави по-ниски повторения.
Когато изнасяш коляното напред , повече се товари колянната става, понеже се променя центъра на тежестта . Вече зависи за какъв ъгъл говорим . А може би просто моето усещане е такова
10.02.16
16:07
Всичко е въпрос на мобилност в глезена и на възможност да разтегнеш квадрицепс и глутеус. При българския клек коляното не носи напрежение, освен ако на го изпълняваш както казваш ти - с изнесен напред крак, даже самия страт се инициира основно с глутеуса и движението не трябва да е просто нагоре, а напред и нагоре.
10.02.16
16:19
Имаш право :) Аз лично изнасям водещия крак напред с цел по-добър стречинг , особено на адукторите. Изпълнението на БГ клек на Мария го асоциирам с класическия напад , при който също смятам че не бива коляното на водещия крак да изпреварва ходилото.
10.02.16
17:16
Уха, голям купон съм изпуснала тук.
Благодаря ви много James Hinks and ME4O_TURIST!
Изключително ми е полезна помощта ви.
Радвам се , че предприех стъпката водене на дневник тук. И пускането на клиповете и вашите насоки и коментари.
Така се стремя да си оправя техниката , още при следващите тренировки, а не да продължавам да блъскам сама и да рискувам да се контузя.
10.02.16
17:17
На чужд дневник и сто съвета са малко :D
10.02.16
19:22
На чужд дневник и сто съвета са малко :D
Хаха, така е, но поне не боли, а и на мен ми харесва да си контактувам с вас, дори и под формата на съвети.
Иначе е много скучно. Всеки ден пишем, какво сме яли, как не сме се наспали, как трябва да чистим и готвим, колко ни е гаден живота, уморени сме от всичко, тренировките ни не минавали по план и били тежки .... и някой ни е стъпил на опашките и никой не ни обича хаха
Затова, моля ви, съветвайте ме по-често. Правете ми живота цветен :D
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 10.02.16 19:23.
10.02.16
20:19
Днес ходих до работа на месечна оперативка. Преди това се отбих до местния фитнес , с намерението тази седмица да имам три тренировки , вместо две.
Започнах клекове. На третата серия един младеж ме попита може ли да използва пейката, в рамката за клек за да прави лег.
Пейката, дето е пред мен, почти между краката ми , когато трябва да взема щангата от рамката. На третата серия, просто се отказах да търкаме кълки и обменяме пот с младежа и се преориентирах към другия край на залата.
1. Клек : 3 x 6 х 50 кг
Странична преса : 4 х 5 х 12 кг.още ми е тежко, но нямат 11 кг , а с 10 все едно не правя нищо. Пускам клип за мъмрене и съвети. :D
2. Скок на платформа : 3 х 10
Качване на платформа с ритник назад: 3 х 10 х 16 кг.
Гоблет клек: 3 х 10 х 16 кг
3. Руски туист: 4 х 60 х 12 кг
Коремно разгъване: 4 х 12 х 12 кг
Пулоувър: 4 х 15 х 12 кг
Сядане на платформа със сгъване на колена към гърди и подскок: 4 х 10
Доволно, като за екстра тренировка за седмицата и нова, пренаселена зала.
След тренировката и оперативката, дегустирахме нови вина. Още по-доволно. :)
Сега започвам да готвя спагети Bolognese за момчетата, дето косите са им станали по-дълги от мойта хаха и се наложи да купя 3 литрова туба шампоан.
Хубава вечер хора!
И нещо, дето ми е влезнало в главата от събота вечер. Страхотна е Sade:
10.02.16
21:58
Мария,Мария ... изцапала си се на рамото :D :D :D
Та сега по техническата част ( Само няма да се цупиш за критиката, тя е градивна с елемент на философстване). Моето скромно мнение , е че при изпълнението на упражнението , което си показала в клипчето, трябва да се спазват няколко правила. Първото е , че двата крака трябва да са разположени диагонално , като опората се пада в задния крак . Заставаш пред огледалото , правиш диагонал , като тялото трябва да е фронтално на огледалото . Ръката , с която изпълняваш, трябва да съвпада с водещия заден крак ( задна ръка,носещ десен крак) . Второ: Започваш движението от прав ъгъл в лакътната става и започваш да вдигаш . Пускаш отново до прав ъгъл , задържаш за момент и дълбаеш надолу, доколкото тялото ти позволява и отново вдигаш. Всичката тази гимнастика е с цел отново да се запази центъра на тежестта . Лично на мен ми е малко трудно да запазя баланс, когато използвам по-голям дъмбел
10.02.16
23:17
Мария,Мария ... изцапала си се на рамото :D :D :D
Та сега по техническата част ( Само няма да се цупиш за критиката, тя е градивна с елемент на философстване). Моето скромно мнение , е че при изпълнението на упражнението , което си показала в клипчето, трябва да се спазват няколко правила. Първото е , че двата крака трябва да са разположени диагонално , като опората се пада в задния крак . Заставаш пред огледалото , правиш диагонал , като тялото трябва да е фронтално на огледалото . Ръката , с която изпълняваш, трябва да съвпада с водещия заден крак ( задна ръка,носещ десен крак) . Второ: Започваш движението от прав ъгъл в лакътната става и започваш да вдигаш . Пускаш отново до прав ъгъл , задържаш за момент и дълбаеш надолу, доколкото тялото ти позволява и отново вдигаш. Всичката тази гимнастика е с цел отново да се запази центъра на тежестта . Лично на мен ми е малко трудно да запазя баланс, когато използвам по-голям дъмбел
Хаха, да изцапала съм се и имам нови идеи и намерение за продължение.
Изобщо не се притеснявай, приемам критиката ти с удоволствие и знам, че си напълно добронамерен.Напротив, благодаря ти за навременната намеса.
Относно движението, мисля, че бъркаш това, което правя с друга разменна преса. Ма то, може би пак е заради прекрасната ми техника хаха
Това, което си мисля, че правя е описаното долу и ми беше показано от автора, с похвала, за добро изпълнение. Е, това беше преди 3 години и с друга тежест, ако има значение.
“Странична преса
side press
Подготовка
Застанете с крака разтворени на ширината на раменете ви, хванете дъмбела с дясната ръка и го поставете до рамото, лакътят виси надолу отстрани до тялото. Дръпнете десния крак една крачка назад като тазът остава да сочи напред. Поемете леко въздух в корема (не в гърдите) и го задръжте, стегнете коремната преса (все едно ще ви удрят в корема) и задръжте така.
Движение нагоре и надолу
Започнете бавно да повдигате дъмбела като предмишницата ви остава във вертикално положение. С движението нагоре извъртайте ръката надясно по оста й. Ако тежестта ви затрудни може да се наклоните леко наляво и така тя ще продължи нагоре. Задръжте горе с изпъната ръка и изправено тяло. Ако не ви достига въздух изпуснете и поемете, след което отново стегнете корема и задръжте. Свалете дъмбела по обратния път.
Повторете упражнението и с лявата ръка като спазите указанията симетрично.”
10.02.16
23:33
Вместо страничната преса прави дълбока раменна преса и не е нужно да въртиш дъмбела, по-добре е дланта да остава така все едно ако правиш с двете ръце хвата е успореден. Повече ползи има от страничната преса.
10.02.16
23:38
Вместо страничната преса прави дълбока раменна преса и не е нужно да въртиш дъмбела, по-добре е дланта да остава така все едно ако правиш с двете ръце хвата е успореден. Повече ползи има от страничната преса.
оффтопик:
Сашо ,сега му е времето да направиш още едно мнение и да спреш да пишеш, ще станат 11111 а си и регистриран 2011 година. Другия вариант е да ги добуташ до 12345. :Д
10.02.16
23:47
Между другото, днес обмислях точно това.
При връщане на лявата ръка надолу, имам остатъчна болка, от стара травма около лакътя, която така и не отшумява. Докато при военна преса, не усещам никаква болка, чувствам се по-сигурна и винаги има свободен лост и тежести, докато повечето от дъмбелите в залата са постоянно заети.
Решено, махам страничната преса.
Отново благодаря James :)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.02.16 04:33.
10.02.16
23:50
оффтопик:
Сашо ,сега му е времето да направиш още едно мнение и да спреш да пишеш, ще станат 11111 а си и регистриран 2011 година. Другия вариант е да ги добуташ до 12345. :Д
Хаха, супер! 11111 Нека е в моят дневник моляяя! 8-) ама да не спира да пише де хаха
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 10.02.16 23:57.
11.02.16
00:02
То не пречи и да се комбинират двете упражнения в една тренировка . Просто страничната преса с ротация да е допълнително упражнение към основната раменна преса . Хинксе , честити един вагон мнения :P
То не пречи и да се комбинират двете упражнения в една тренировка . Просто страничната преса с ротация да е допълнително упражнение към основната раменна преса . Хинксе , честити един вагон мнения :P
Абе то не пречи, ама защо е нужно? :D
14.02.16
18:22
Първата ми почивна неделя, от сигурно два месеца.
Наспана, починала, тренирала, много доволна от живота. :D
Тренировката ми се получи около час, малко по-дълго от обичайно.
Не бях планувала тяга, но докато чаках да се освободи рамката за клек си оползотворих времето.
14.02.16
1.Тяга: 10,10 х 60 кг, 8 х 70 кг, 6,6 х 75 кг.
2. Клек: 10,10,10,10,9 х 40 кг. ( лекичко, но почти без почивки)
Бицепс : 20,18,14,16,14 с 2 х 5 кг.
3. Хип тръст: 8,8,8,8,8, х 65 кг с две секунди задържане в горна точка.
Пул оувър: 12,12,12,12,10
Военна преса 8 х 20 кг заболя ме лакътя на лявата ръка и преминах на разучаване техника на обръщане: 16,18,15,12 х 20 кг. Сега, като се замисля може лакътя да ме боли и от ударите по крушата. Знам ли.
4. Около 200 удара и 200 ритника на боксовата круша. Малко бокс сянка.
Друго е да съм се наспала. Имах чувството, че мога да продължа до безкрай.
Без да тренирам отделно горна и долна част и без особено много изолирани движения, ръцете ми са започнали да се оформят, точно както ми харесва. Явно става и с две тренировки седмично.
Нормално натоварена седмица. Тук таме някой музикант, писател или актъор ни забавляваха на работа.
По чаша просеко или червено вино след работно време. Няколко шота В52 и JD.
Храненето си ми е чисто.
А ето и Кака ви в действие :
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 14.02.16 21:50.
14.02.16
20:01
Защо е в клетка този измъчен човечец , който се вижда в заден план и прави планк? :D