Болка в гърба

11.12.15
19:56

Здравейте. През последните 2-3 седмици имам болка в горната част на гърба. Ходих на доктор и до като ме преглеждаше ме пипаше по гърба на отделни места и питаше дали боли. След като намери точното място каза, че е от мускулите на гърба или нещо такова( случката се развива в Германия,а немския ми не е достатъчно добър). Предписа ми хапчета които да пия в продължение на 10 дни и ми даде болничен. До като бях болничен нямах никакви болки, но като се върнах на работа и болката се върна. Най-вече се появява в края на работния ден. Имал ли е някой подобен проблем?  Не знам какво да правя, можете ли да ми дадете съвет. Може би някакви упражнения вкъщи?

Здравей!

От какво естество е работата ти?

11.12.15
21:29

Работя в склад. Цял ден съм на крак и управлявам една машина, като ми се налага през целя ден постоянно да слизам и да се качвам. Другото което е че през целия ден съм заел леко пригърбена поза, защото имам монитор в който трябва да гледам а той ми идва ниско.

Вероятно е свързано именно с това, след като казваш, че неприятните усещания се появяват, когато си на работа.
Няма ли как този монитор да се повдигна на нивото на очите ти или той е фиксиран като част от тази машина?

11.12.15
22:16

Интересува ме, болката остро ли се появи. Имам предвид, дали има ясен момент в който се появи?
Остра ли е или тъпа; от 1 до 10, как би я определил?
Изостря ли се при някое конкретно движение;  минава ли при такова; има ли движение, което не можеш да изпълняваш?
Но, най-вероятно...
Проблема ти е свързан с работното място, щом си се подобрил по време на болничния. Най-вероятно причината е липса на ергономия и трудова хигиена на работното място.
1.Както каза Рони - премести монитора, ако можеш.
2.Прави си почивки - по възможност на всеки 2-3 часа ставай, разходи се малко, направи някаква минимална гимнастика (въртене на глава наляво-надясно, нагоре-надолу, накланяне встрани, повдигане на рам.пояс, маховидни движения с ръцете  и прочие)
3. Вечер
3.1 Масаж тип “Яка”, дано да има кой да ти го прави; из youtube има материали. Идеята е да се релаксира областта, която те боли. Най-добре в достатъчно затоплена стая, в началото - погалване и разтриване, постепенно - засилване на натиска, но в рамките на приятното, без излишна грубост.
3.2 Лек стречинг на вратната мускулатура и тази на рам.пояс - след малко ще кача снимки, но може да си намериш и допълнителни, ако не ти са достатъчни. Стречингът започва с лек опън, докато усетиш съпротивление, но не и болка. В тази позиция задържаш, поемаш 2 3 пъти дълбоко въздух и отпускаш до изходно положение. След това отново същото движение, отново до поява на съпротивление. Този път амплитудата на движение трябва е да е по-голяма. Повтаряш дихателните движения. Всичко това общо 3-4 пъти
3.3 Упражнения за вратната мускулатура и тази на рам.пояс - ще ти пратя след малко няколко линка

Мнението беше редактирано от Дока на 11.12.15 22:38.

11.12.15
22:30

http://www.bb-team.org/exercise/2480_grabno-obratno-izvivane-supermen
http://www.bb-team.org/exercise/3712_dvustranna-ramenna-vanshna-rotatsiya
http://www.bb-team.org/exercise/4044_high-pull
Не е необходимо с голяма тежест да ги правиш. Идеята е просто да изпълняваш правилно движението, достатъчно е само да маркираш движението.

11.12.15
22:32

Успех и пиши как се развиват нещата

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1