13.12.15
17:23
Здравейте,на скоро станах на 17,но имам проблем,че на около 12-13 години спрях спорта и рязко качих килограми (около 15).Тренирам фитнес повече от година,но бях несериозен.Мислих си ,че качвам маса и с времето ще се стегна,но уви.Преди 1-2 месеца почнах диета и свалих 14 килограма.Но проблема който ме интересува си остана,а той е Гинекомастията!Появи ми се веднага след като качих килограми и си стои до днес...Опитвах много видове тренировки,добавки ... отслабвам но мазнината в гърдите и големината на зърната са си същите.Преди няколко месеца отидох на ендокринолог и той ми каза ,че е гинекомастия зареди повишен естроген и щяло да се оправи с времето...Чел съм много и това което разбрах ,е че начините за премахването й са оперативно и медикаментозно.За сега операция не искам ,но се чудя какво медикаменти биха ми помогнали(защото не е начален стадий).Затова и пускам тема ако може някои от вас да ми помогне със съвети или каквото и да е само да я махна тая гинекомастия.Ще кача и единствената ми снимка която е още преди да отслабна(сега имам подбрение навсякаде и малко в гърдите). Ето и снимката.
14.12.15
16:32
Вземи си някой естрогенов блокер или тестостеронов бустър. Бих те посъветвала да се спреш на scitec - estro block и tribooster на biotech. Има и различни медикаменти, които оправят този проблем.
Не мисля, че тестостероновия бустер ще помогне. Даже съм убеден в това.
Щом лекаря ти е казал, че ще отмине проблема, явно наистина така ще стане и без добавки или медикаменти.
Много хора имат някаква форма на гинекомастия, която след пубертета като се нормализират хормоните, просто изчезва. Може това да е имал предвид доктора. Така че може до 2-3 години да нямаш и помен от тоя проблем.
А и да ти кажа, на снимката не виждам нищо фрапиращо.
Има няколко неща, които можеш да направиш.
- Тренировки с тежести, с цел изграждане на мускулатурата и топене на мазнините, забързване на метаболизма и тн.
- Качествено хранене. Приемане на белтъчини, въглехидрати, мазнини, фибри и тн. от качествени източници. Намаляване на сладкото, консервираните храни, газираното и тн. Избягване на вредни навици като пушенето и пиенето.
- Достатъчно спане и почивка.
15.12.15
17:42
Със сигурност, след като отмине пубертета нещата ще са доста по-добре, но предполагам на момчето не му се чака да си седи с тези лисичи муцунки и да търпи подигравки....
22.12.15
22:02
Благодаря ви за помоща, но не ми стана ясно за естрогеновия блокер.Той е предназначен за предпазване от гинекомастия само или и от премахване,защото минало ми е времето да се пазя... Поздрави!