Трябва да се взема в ръце! Искам ново начало, създавам си щастие!

Темата е заключена.

Привет! Аз съм Мария, за приятелите Мима. На 25г. височина 165кг, и невероятните за моя живот 63кг. ( яко мазнинка). Честно казано никога не съм била спортна натура, но не съм била и толкова физически обездвижена както сега.  Винаги съм мислила, че имам добър метаболизъм, защото се хранех с каквото искам ( прекалявала съм много) и бях в границите на 50 до 53кг , влизах спокойно в размери С и С/М и се чувствах добре. НО от последните 5-6 месеца съм леко апатична към почти всичко около мен. Не мога да намеря постоянна работа и това ме побърква. Може би намирам леко спасение в храната, тъпча се безразборно, не се движа достатъчно. Нека добавя, че и спрях цигарите, поради здравословни причини. Като тегля чертата - 6 месеца и близо 12 кг. върху мен.
Не искам да чакам вече утре, понеделник, или след Нова Година. Започвам днес и веднага.
С храната ще ми бъде много трудно, но ще се опитам поне да намаля количеството и да изхвърля възможно най- вредните от менюто. Мисля да започна със закуска от овесени трици ( 3с.л., една 1с.л. сирене и вода).  Искам да попитам хората, които ги консумират забелязват ли лек дискомфорт след консумацията им?  От 3 дни ги ям за закуска и до вечерта имам кисел привкус на тях. Не знам дали е нормално, но май повече киселина придават на стомаха ми. Или не ги консумирам както трябва? Моля за съвет.
За обяд месо със зеленчук , салата или малко картоф.
Вечер мисля да заложа на салата, яйца, извара.
Не съм мислила за точно стриктен режим и рецепти, защото това ме потиска и ще импровизирам, но всичко ще бъде на скара, варено или печено с малко мазнина.
Та така стигам до движението. Мисля на първо време да опитам сама. Сутринта направих тренировката на Simone workout for Get Fit 4 -  изпоти ме, измори ме, но се чувствам страхотно. Хвърлила съм мерак и на една друга Ewa Chodakowska - Skalpel. Мацката е полякиня, има доста инфо за нея и програмите й. Ще пробвам и ще ги редувам, ще разнообразявам, но си поставям за цел идните 30 дни да бъда стриктна и полезна на себе си.
Това е за сега от мен, ще се опитам да описвам храненето и тренировките си.
Усмихната седмица!

Здравей,
Аз съм Янита, почти два пъти колкото теб и на възраст и на килограми :) Желая ти успех и ще следя твоето развитие. Аз от днес съм тук и общо взето попаднах случайно, но май ще се позадържа. Дръж ме в течение как се развива режимът ти. Ако имаш нужда от подкрепа, или с каквото мога да съм ти полезна, пиши.... Аз търся това тук, подкрепа, мотивация и съвети.

Привет, Янита!
Благодаря много за милите думи. Надявам се да си бъдем полезни и приятни една на друга, както и на другите участници, решили да се включат при нас.
Описвам накратко деня си :
закуска: кафе , малко след него около 150гр. извара пасирана с 2 малки ябълки + лъжичка ленено семе и канела.
обяд: 2 яйца + голяма салата зеле с моркови
около 15ч. хапнах 2 мандарини
Тренировка- както споменах мисля да заложа на полякинята Ева - скалпел.
Много ми харесва тренировката, но не схващам дишането. Вчера вечерта прекарах известно време в превод и изгледах дословно тренировката. Намерих си и една книга за пилатес и все още не схващам идеята за дишането. Надявам се поне до 10-та тренировка да съм по- добра.
За вечеря обмислям телешки дроб, сварен и овкусен с подправки и малко доматен сок + грах и моркови. Ще имам порция и за обяд утре.
Това е от мен!
П.С. Определено не ми харесва кардиото, вчера се назорих. Нямам сериозна мускулна, поне не създаваща ми  дискомфорт, но  упражненията с елементи на пилатес ме отпускат.

20.12.15
13:08

Здравей!  Виждам ентусиазъм и сериозно решение. Браво! Давай все така!

Привет!
Тези дни са доста натоварващи за мен. Местя се в ново жилище, тичам и по интервюта. Бях на рожден ден извън града, хапнах доста, но пък бях щастлива от мястото и компанията.
Jandra благодаря за милите думи. Надявам се да има резултат.
Като изключим рд-то мисля, че се храних приемливо. Имам само две тренировки на Ева, но навъртях много километри в града и сред природата.
Пробвах се на кантарчето на мама ( само там се тегля) - показва 60, което не знам дали е реално. Има леко прибиране на корема и паласките, но за сериозни резултати ще иска много труд и време.
За днес :
закуска: кафе + 2 ябълки
обяд: 2 яйца на омлет без мазнина и голяма салата с моркови + 2 с.л. ленено семе.
вечеря: Не знам все още, но май ще е салата с домати и извара .
Ще се пораздвижва с Ева днес.
За утре съм запланувала кюфтенца с елда + доматен сок.
Ако все пак някой ме чете и нямам време да пиша около празниците, пожалвам на всички  :
(party)  Весели празници! Бъдете здрави, усмихната и влюбени! (nlove4)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1