Нуждая се от насока и съвет

17.12.15
22:39

Здравейте, аз съм на 15г. и искам да ви задам няколко въпроса и да потърся мнение.Висок съм 1.74 и съм 61кг, от вече почти 1,5г се правя изолирани упражнения за ръце и преди няколко седмици разбрах че е било много грешно, но все пак има резултат, макар и малък.Та към въпросите.
Мислите ли, че с базови упражнения като набирания, клекове може да има някакъв видим резултат?
Храненето е важно, знам, но за покачване на маса трябва ли да се яде нещо определено и да спазвам някаква диета или трябва просто да ям повече, независимо какво?
И за фитнес залите - скъпо ли е да се ходи в тях и каква е горе-долу цената на карта за 1месец?И мислите ли, че е прекалено рано, защото по-голям приятел ми е казвал - мускулатурата ти не е толкова добре развита и няма смисъл да ходиш, защото няма да има големи резултати?

Много съм объркан и ще се радвам ако ми отговорите и насочите.Извинявам се за грешки и ако темата е на грешно място.

Здрасти!

Какво друго си тренирал в рамките на тази година и половина? Освен ръцете?
Спортувал ли си нещо?

Да, с базови упражнения ще извлечеш повече ползи, отколкото с изолираните и тези ползи ще бъдат не само за ръцете, но и за цялото тяло. Техниката обаче е важна.
За храната - независимо дали качваш или сваляш тегло, е добре по-голямата част от менюто да идва от пълноценна храна. Наблягай на яйца, месо, риба, млечни, плодове и зеленчуци, пълнозърнести изделия, бобови, варива, полезни мазнини, а неща като вафли, чипс, солети, торти и т.н. да заемат по-малка част от храната (ако изобщо присъстват при теб).
Фитнесите - зависи от залата, от това колко е “луксозна”, къде се намира и от политиката й. Има месечни карти за по 30 лв, има и за по 40-50, а има и за тройно повече.

На твоята възраст имаш право на грешки. Както каза Вероника, започни с базови упражнения и после започни да “изолираш” :)

18.12.15
19:27

Благодаря за отговорите! Спортувал съм футбол за 1месец, но искам да кажа, че имам хубаво тяло, не съм изгърбен или залежал пред телефонче и таблети, обичам да ходя често на планина и мисля, че имам хубаво тяло с потенциал, което съм решен да тренирам и развивам.

Ще съм благодарен ако ме насочите към някаква определена програма с базови упражнения.Имам близо лост, успоредка, мога да закупя дъмбели по 5кг ако е нужно.

21.12.15
23:43

казано от Marin Ivanov на 18.12.15, 19:27:

мисля, че имам хубаво тяло с потенциал, което съм решен да тренирам и развивам.

...Имам близо лост, успоредка, мога да закупя дъмбели по 5кг ако е нужно.

Ходи 2-3 пъти седмично на фитнес.  Направи си и тренировъчен дневник в тоя сайт, за да получаваш съвети за тренировките.

04.01.16
12:03

1ден
- набиране 5х6
- биц. сгъване 2х10
- лег 5х8
- гребане 5х8
- кофички 3х10
- клек 3х20

2ден
- кор. преси 3х15
- лиц. опори 3х15
- биц. сгъване 2х10

3ден
- клек 3х20
- напъди 5х10
- клек с тежест (10кг) 3х10
- повдигане на пръсец с тежест и без 3х10 за вс.
- набиране 5х6
- кофички 3х10

4ден
- кор. преси 3х15
- лиц. опори 3х15
- биц. сгъване 2х10

5ден
- почивка

Загрявка преди всяка тренировка.30 секунди между сериите и 2мин. между упражненията.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1