Имам нужда от помощ и съвет относно хранителният ми режим

Темата е заключена.

20.12.15
17:53

Здравейте, аз съм момче на 21години и страдам от булимия.Всеки ден се боря с нея и повярвайте, адски е трудно.Видях че сайтът, може да ми е полезен.Нуждая се от мнението ви, за храненето ми.Или по точно какво мислите за храненето ми голямо или малко е като количество, Ето един пример:
Закуска 9: 1 кисело мляко 2% с 50 60 грама овесени ядки (или 2ябълки)
Обяд: 250 300 гр извара със салата
Вечеря:същотот
Благодаря ви предварително.Бих приел сякакви съвети и критики , защото в момента съм в такова положение ,че незнам как да се храня :)

Здравей и добре дошъл! :)

Посещавал ли си (посещаваш ли) специалист, който да ти помага в борбата? Съответно, ако отговорът е положителен - какви са препоръките от този човек?

Това дневник ли ще бъде?

Иначе - описаното хранене е малко и като количество, и като качество, но все пак има още доста неизвестни около теб, преди да започнем да ти даваме някакви съвети. :)

21.12.15
04:11

мда посещавал съм психолог.Но той ми е изписал само хапчета без хр режим.Да права си , извинявам се  не съм дал точно описание. 178 съм висок 49-50 кг . Започнах от скоро да ходя на фитнес .Ходя 4 пъти в седмицата.

21.12.15
23:20

казано от Danail Petrov на 21.12.15, 04:11:

Започнах от скоро да ходя на фитнес .Ходя 4 пъти в седмицата.

Не те ли изморяват много 4 пъти? Може съвсем да се стопиш. :)

22.12.15
04:45

Да трудно ми е камоли с тежести сега, но цял живот се занимавам със спорт и немога без него , затова избрах фитнеса защото от него е по възможно да се закрепя без да отслабвам още

Според теб, би ли могъл на този етап да започнеш да увеличаваш плавно храната, без това да има негативни последствия? (т.е. без да искаш да я повръщаш после)

23.12.15
12:33

да но в момента изобщо не знам как  да се храня (какво да ям ,колко ) за това писах за някой съвет ;]

казано от Danail Petrov на 20.12.15, 17:53:

Ето един пример:
Закуска 9: 1 кисело мляко 2% с 50 60 грама овесени ядки (или 2ябълки)
Обяд: 250 300 гр извара със салата
Вечеря:същотот
)

Ще се опитам да ти дам някакви насоки, за да не се луташ, но преди това държа да подчертая, че не съм специализирала в тези хранителни разстройства, а това си е по-специфична тема. Не съм психолог.
Надявам се да не те подвеждам.

На първо място, според мен, е добре да преразгледаш отношението към себе си и към храната - и двете да са положителни. Да не си слагаш ниски и негативни самооценки, да не приемаш храната като заплаха.
Ако все още има признаци на булимия при теб и не можеш да се справиш сам, посъветвай се отново със специалист - поискай второ мнение от друг такъв.

На второ място - какво и колко да ядеш:
какво -> основно качествена храна, която да дава основните хранителни вещества на тялото ти и едновременно с това да ти харесва на вкус, да е разнообразна и красиво поднесена (според мен и това има значение)
Такава храна е: всякакъв вид месо, риба, яйца, млечни продукти, зърнени храни, бобови, пълнозърнести изделия, зеленчуци, плодове, олио (зехтин и т.н), сурови ядки

колко -> предполагам, че при теб ще се наложи плавно да увеличаваш количеството и калориите и вероятно сам ще трябва да определиш с какви темпове да се случва това; има едно ориентировъчно правило за мерене чрез длани, за което можеш да прочетеш тук.

За начало можеш да си направиш 3 основни хранения, както си дал и за пример настоящето ти меню и да увеличиш калориите в тях. Ако се страхуваш да увеличаваш обема им на този етап, можеш да увеличиш мазнините (например повече зехтин в салатите или сурови ядки).
Закуската ми звучи добре от 1 кофичка кисело мляко и овесени ядки, но 2-те ябълки не са еквивалент на ядките и млякото - т.е. ако искаш да разнообразиш, можеш да го направиш с 3 яйца на омлет + пълнозърнест хляб (просто идея).
Обяд: към изварата добави голяма салата със зехтин, шепа печени картофи
Вечеря: 1 риба на скара, салата, маслини

24.12.15
05:22

Благодаря за ценните съвети , ще ги изпробвам и ще пиша ;]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1