Относно бета аланин

26.12.15
10:51

Здравейте, четох аз във форума за хранителната добавка бета аланин.
До колкото разбрах с приема и трябва да подобря тренировките и постиженията си, знам също и че не трябва да очаквам ефект от първия ден.
Знам за “игличките”.
Общо взето съм изчел основните неща за бета аланина.
Имам два въпроса, на които не мога да намеря отговор.
1. От какво се синтезира бета аланин?
Знам, че дневната доза е около 5-6 грама разпределена на два приема, например.
2.Взимам за пример бета аланина на ON, четох че една мерителна лъжица е 2.7 гр, но в тези 2,7 грама има само 1,6 гр чист бета аланин, останалото е 550мг л-хистидин(мисля), магнезий и др.съставки.
Мисля да взема бета аланин на Optimum Nutrition, та въпроса ми е, да взимам 2 мерителни лъжици = 5,4 гр прах, или да взимам  повече, защото в една мерителна лъжъца от 2,7 гр, няма 2,7 гр бета аланин ?
Надявам се да съм описал правилно проблема си.
Благодаря предварително. :)

Привет,

Да, някакъв сериозен ефект не можеш да забележиш още от първия прием. Трябват няколко дни, за да се натрупа в организма.

В тялото ни се синтезира основно в черния дроб чрез разграждането на пиримидинови нуклеотиди. Какво представлява този процес в подробности обаче и аз не съм запознат.

Относно дозировката - да, около 5 грама дневно, разпределени на 2-3 приема е най-разпространенията вариант за прием.

В случая с продукта на Optimum, може да взимаш 2-3 пъти дневно по 1 мерителна лъжичка. Така общо за деня се събират 4,8 грама.

Но те съветвам да се насочиш към друг продукт. Този на Optimum е крайно неизгоден. Ама наистина крайно неизгоден.

Можеш да се спреш на един от тези:
NOW Foods Beta-alanine
Pure Nutrition Beta-alanine
Primaforce Beta-alanine

И трите са супер, и трите са много по-добър вариант от продукта на ON.

Поздрави,
Тишо

06.01.16
14:51

Благодаря много.
За Ноу знам, че са добра марка, но не мога отделя толкова пари.
Най-вероятно ще си взема на Pure, макар в една друга тема да няма много добри отзиви за него.

Първата партида бета аланин на Pure Nutrition беше компромисна, определено. Отдавна нещата са ОК.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.16 14:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1