Здравей от мен,
И аз не съм най-големия експерт, но истината е точно в храната, аз съм поддръжник на следното : ” Мускулите се правят в залата,а с правилната храната се показват !!! ” - за плодовете....абе прочела съм тук-там, че е добре да се избягват, но пък не смятам, че те са най-големия проблем, защото е по-важно и да сме здрави, нали така....Ако питаш мен РБД е най-добрия вариант, защото НВ-та ако я спазваш ще даде резултат вероятно, но дали ще е траен....., защото все ще я спреш, нали, а на РБД може да си постоянно!
Успех и давай упорито напред !!! :)
И аз съм “за” РБД+IIFYM , така ям в момента, и транзицията от НВД, макар и странна първоначално, ми се отрази ужасно благодатно във физически, психически, здравословен, абе всякакъв план :) Ще поглеждам често как върви :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 12.03.16 12:16.
След като дадох заявка какви смятам да творя, и получих Вашата подкрепа е редно да се появя и да дам отчет:
Тренировките и движението продължават безотказно, като тази седмица се надявам, че ще имам 5 тренировки в зала и една домашна. Проблемът е, че за да вместя 5 тренировки в зала, 3 от тях трябва да са със съкратена продължителност - в рамките на 45 мин , от 6 до 6:45, защото после трябва да “разнеса” децата по учебните им заведения. Гривната показва средно 8-9 км. дневно, разпределени в 3 тура - отиване на работа, обедна почивка, прибиране.
Храната - препъни камъка. От понеделник пристигам на работа с кутия, която съдържа малка закуска и обяд - в два от дните - филиййка фитнес хляб “Вита” намазана пастет от извара, маслинена паста и подправки, краставица, домат, задушени сърца с лук - 150-200 гр. Най-голямото ми недоумение е как след това скромно за мен количество вечер не съм като вълк и вечерям пак скромно за мен - салата с малко пушено месо или броколи със малко сметанов сос. Реално не достигам целевите ми калории, но пък за момемнта се чувствам ок, и продължавам с този ритъм.
Тренировките - нещо доста ги мисля и пак съм в чуденка за 1 месец с персонален треньор, имам сериозни съмнения за pull down-а, немога да го усетя в гърба и това е. И не само разбира се, явно гласовете в мен не ми стигат - стегни корема и задника, гледай напред, дишай и т.н
За днес в залата какво се случи:
Пак в 6 сутрината.
10мин пътека наклон 15%
От дълго време умувах тягата и днес посегнах към една 20 кг пудовка, направих 3 серии по 10-12 повторения, да видим, за сега имам лека “умора” в кръста, стискам си палци да съм ок.
Широк клед с пудовка 12 кг, пак 3 серии с по 10-12 повторения.
Хиперекстензии с диск 5кг.
Лег преса
5 мин пътека
Така като го написах все едно нищо не съм правила, а реално си бях доста изморена.
Ами това е ...
Хайде да си изтипосам и телесата в моментното им състояние....
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 17.03.16 09:23.
Сутрешна тренировка в зала -6:10-6:50
Пътека 10 мин
Раменни преси с дъмбели - 6 кг. от седеж 3х12
Разтваряне на ръцете встрани - 2х4кг. 3х12
Гребане с дъмбели от наклон с опора - 2х4 кг. 4х12
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х12 -15кг
ПУЛДАУН ОТПРЕД С ШИРОК ХВАТ 3х10 - 25кг - пак не го усетих
Chest press 3х12 15кг
След това “спринтиране” с обедните кутии за децата и 2 км. бързо ходене до работа, но е петък и съм с равни обувки и дънки, което ми позволи да дам газ на макс и да стигна на време.Обаче след вчерашните ми 10км на 10 см ток днес ме болят и ходилата :-)))
И така днес съм гладна от как съм седнала на бюрото та започвам с една филия фитнес хляб намазана с филаделфия и кафетаааа...
А тренировките ми много ли са постни? Как да тренирам ефективно в рамките на 40-45 мин?
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 18.03.16 09:53.
Състезателна събота за нас - единия в Сф на математика, другия в Благоевград на англ.език, както обикновенно натоварен уикенд.
Постепенно умората в кръста се превърна в болка, която за момента е търпима и не ме е изкривила тотално, но пък стреса, който ми образува е невероятен, събудих се в 4 ч., защото усещах, че ме боли и започнах пак да ги мисля нещата. Значи пак спирам с опитите за тяга, поне този път не съм пробвала хиптръст, че и той ме довършва, не си научавам уроците и това е - твърда овенска глава. Днес трябва да карам малкия в Благоевград, после рожденици и именници и направо не знам как и какво да вместя като тренировка, мога да взема сака и докато чакам да мине състезанието да пробвам някоя заличка там. Ще видим. Хубав ден от мен
Обобщение за миналата седмица - 6 тренировки - 2 домашни и 4 фитнес, но в неделя вече се чувствах много изморена и беше почивен тренировъчен ден, но почивка от домашните занимания няма, та се довърших с чистене и готвене. От към храна - 5 почти идеални дни откъм хранене, организирано стегнато без залитания, но в събота и неделя нещата се пообъркаха, излизания, гости и т.н., но ми беше готино и вкусничко.
Сън: 22-5ч.
От днес - ранно сутрешна тренировка във фитнес, ама проблема с времето си стои, опитвам в 40-45 мин да направя нещо. но дали е ок?
Много съмнения имам - днес 20 мин пътека под наклон и след това:
3 серии по 10-12 повторения:
РАЗГЪВАНЕ НА ДЪМБЕЛ ЗАД ГЛАВА с 9кг.
раменни преси с 2 по 6 кг.
Едностранно гребане с дъмбел с 4 кг.
Кик-бек с 4 кг.
Флайс с дъмбели с 2 по 4кг
След това бързо, бързо, бързо - тоалети, деца, бързо ходене 2 км до работата и така, така стартиарх деня. Прекрасен пролетен ден
Сън - 21.30:5.30
Обаче се почудих дали да направя малко домашен крос тренажор на гладно, ама реших да запазя спокойствие, за да се наспат домашните, а знам, че е добре кардио на гладно, но... довечера ще е. Обичам си тези сутрини, спокойствието на събуждащия се ден, кафенце и пълен мързел - половин час, ама кой ти го дава.
После, после - кой дявол ме дръпна към онзи стъклен враг, който скоро ще изхвърчи от нас - добре де, не разбирам, защо килограмите ми упорито се движат нагоре, новото ми АЗ започна около 59кг, сега защо се появява и 62.
Вечерта - Крос тренажор 20 мин
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 23.03.16 09:27.
сън 22.30 - 5:30
Тренировка в зала - 40мин:
10 мин стълби - издъхвааам
3х12 бавно спускане на крак от страни на степ-а - незнам как се казва упражнението
3х10 напади на степ
3х12 Глутеус ритник с тежест 1 кг
3х12 страничен мах с тежест
3х12 Глутеус мост с 4 кг тежест
2 х 10 клека с 8 кг пудовка
3х12 хипер екстензии с диск 5 кг
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 23.03.16 09:38.
сън 23.30-05.30
трета тренировка за седмицата в зала
10 мин пътека на наклон 10
след това:
Залата беше празна и се осмелих, престраших, пресрамих и т.н да се разходя към частта със “сериозните” свободни тежести:
Гребане с щанга от наклон напред - надхват - къс лост с малки дискове с надпис 15, предполагам LB - 3 серии по 10
Сега това незнам как да го опиша и как се казва - но от стоеж със същия лост и тежести вдигане над глава
След това се поразходих по машините с по 3-4 серии с 10-12 повторения:
Придърпване на долен скрипец
Upper back
Vertical traction
Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват
Chest Press
Толкова за днес, само ходене сега, надявам се в събота и неделя да вместя още 2 тренировки
Обобщение за изминалата седмица - 5 тренировки в зала. Успях да коригирам някои движения, които ме притесняваха и сега съм доволна - най-накрая го почувствах този гръб.
Събота - крака
Неделя - гръб
Предстоящата седмица - концерт, родителска среща, командировка - много е объркана програмата, надявам се да я организирам. Хубав ден.
Обобщение за изминалата седмица - всичко на всичко три тренировки и малко движение, което се дължи на 3 дневна командировка, семеен празник и хиляда други ангажимента, но...каквото било било. Едната тренировка беше по време на командировката ми в малко градче - много е как да кажа “екзотично” да влезеш в чужда зала. Странни проучвателни погледи от двете страни :-) ама първо колко ме беше страх като тръгнах по упътванята към едно подземие в една сграда, в която май освен фитнеса в подземието друго не работеше. както и да е, стана хубава тренировчица. В този период - месечния период, какво става с мен незнам, за втори път ми се случва да стана на балон (то аз по принцип доближавам формите му, но като прибавиш и чувството, става....) Та наистина ми е странно, това общо подуване, ама направо вдигам с един размер, дали пък и жегата не помогна затова, или хормоните ми вече почват да се бъзикат с мен, 36те чукат на вратата :-)
Сега какво, събирам багажа и газзз - ваканция цяла седмица, да видим, ще е свързана с много движение, надявам се да вмъкна и трен, ще видим. Храната е ясна - ужасна е и ще бъде, на ваканция се чде много сладолед и не само ;-)
На линия - 7 дни в Дубай - знаех си, че храната ще е шантава, неможах да тренирам, защото въпреки, че навъртах обичайните ми дневни километри 10-12-13 някак се чувствах разбита вечер, а и много емоции от разни атракциони, така че пиша си 8 дни ваканция и от утре на линия със спорта от днес с храната и водата.
Така, почти два месеца без ежедневно отчитане, просто, защото влязох в рутина и ми беше скучно да пиша всеки ден едни същи неща.
Супер доволна съм, че отговорно се отнасям кък това, което започнах в началото на годината, т.е:
- ходене, дневна цел 12000 крачки, не успявам да я изпълнявам всеки ден, но в дните, вкоито не съм стигнала 12000, не съм паднала под 10000 крачки, вчера Вивофит-а ме поздрави за 1500000 крачки :-)
- тренировките - стремя се да имам 5 сутрешни тренировки във фитнес - 06:10-06:50. Тренирам кратко, но с тежести, които увеличавам, с минимални почивки
- наложих си една тренировка седмично Пилатес - отразява ми се добре - предвид измененията в гръбначния ми стълб, имам нужда от подобно занимание.
Трябва да кажа, че почти винаги си разнасям мускулни трески тук и там, взех да се чудя нормално ли е, но например натоварването от пилатеса ме гипсира на изненадващи места.
Реших да пробвам тренировка cross-fit, ей така от любопитство, мислех си, че това не е лъжица за моята уста, вероятно наистина не е, но треньорчето ми адаптира нещица, които много ме зарибяват като тип тренировка. И понеже така и така бях отишла, поразпитах го това онова, накарах го да ми оцени някои движения, за които се съмнявам и се оказа, че аз се справям отлично с тягата с пудовка йееееее. Като си мислех, че 20 кг са ми предостатъчни и , че с лост няма да се получат нещата. Обаче младежа ме пообработи психически, пообясни, показа - и айде хващай лоста - супер горда - 40кг. - 2 пъти. Той твърди, че мога и още, но не посмях. Толкоз просто за тръпката, ами готино ми стана.
Back on track
14ти Септ. е време, в което слагам голяма . на лятото, защото децата вече са вкъщи и започват училище - т.е. връщам се в динамичен график.
За лятото - продължих да бъда активна -всеки ден, с изключение на морската почивка 1-11 септ., където омазах положението с ежедневна среща с Бен и Джери, и разни гръцки страсти. Омазах го в действителност, по дебела не съм била - даже след раждането на децата ми не съм постига такива висоти в кг. За съжаление цялата ми спортно-активна дейност ме държи енергична и здрава, но ми отваря апетита и формите ми все повече заминават към сферични.
Почвам да си пиша тренировки, а може би и ядене, за да видим дали пък няма да се шутирам и да взема да се взема в ръце. Лутам се и се чудя към какъв режим да посегна.
Тренировка 13.09.2016 :
загрявка
30 джак
20 супермен
5 негативни набирания /за слабаци на халки-незнам как да ги опиша, но не си представяйте че мога да набера 60 и няколко килограмовото си телО/
10 клек с подскок- забравих им името
skill -5х10 гоблет с 12кг
21-15-9 - време 9.40 мин - като за след 12 дневно обездвижване е екстра, да бе не ми причерняваше - хохохо
бърпи
скок на кутия
суинг с 12 кг
корем
10-20-30
бътерфлай + russian twist-5kg ball
2 max plank - нещо не си дадох зор, та 2 мин.+1,30 мин
Вивофита: 8416 крачки - далеч от целта ми 12 000, но наистина тези дни са ми много напрегнати и нямам време да се мотам по улиците.
Храната за вчера - уж се разтоварвам - 200 гр. салата от моркови - 4 нектарини
вечерта - хапки - пилешки, панирана пикантна извара+ млечна салата - остатъци от партито на малкия син - 10г.
Добавки - левзея-1+2 магнезий (1000мг)
Стискам си палци - все си казвам, че не бързам и неискам да се подлагам на хранителни мъчения, но все пак бих искала да стана поне малко по-слаба, а не да трупам, тюююю
14.09.2016
Храната
3 нектарини
1 круша
100 гр. скумрия на скара
150 гр. зелева салата
1 шоколадов бонбон
1 десерт ядки с мед от Лидъл- 35 гр.
спагети 200 гр. сготвено състояние
1 протеинов шейк
Общо 1200 калории - в/м/п-148/35/64
Тренировката:
Разгряване:
30 джака
20 супермена
5 бърпи
10 prison squats
Клек с лост -5х5 + 1х4 с 25 кг.
Комплекс - 13 min. - съсипа ме
4 рунда по 12 от
wall ball
swing
jump over box
тяга - 30 кг.
корем:
табата 8 мин.- butterfly + russian twist
Вивофит - 10 000 крачки
Нещо напоследък съм в дупка и това се отразява и на тренировките ми - силно съм демотивирана, съответно вчера като видях, че 25 кг адски ми тежат, се сдухах допълнително - че никак не напредвам, че съм някакъв кашкавал дето се опитва да прави ннещо - ей такива неща. Да ми минава скоро
15.09.2016
Храната:
110 гр. пъстърва на скара
100 гр. зелева салата
100 гр. броколи със сметана
60гр. кюфте
2-3 панирани хапки извара
1 слайс пушено свинско филе
100 гр. сварено състояние спагети
150 гр. праскова
1,5 протеинов шейк
Калории ~1300, като в/м/п - 103/57/77 - но са мн относителни, че тези хапки изобщо не ги знам. далече от заложените макроси, ама сега намалявам приема общо, та следя калориите само, да видим до къде ще го добутам така
Тренировката - само СТ
Загрявката
различни видове тичане хахаха тип ръченици по една въжена стълба положена на земята - кой ли ще ме разбере
Другото:
Табата 20/10 - 4мин. за вид упражнение с 30 сек. почивка между различните видове упражнения
Джак - ~30
Клек - ~12/13
Коремни - ~11
Скок на кутия - ~9
Бърпи - ~ 4/5
Планкове - 4 вида по 20 сек - 2 рунда
За цялата тренировка успявах да поддържам сравнително еднакво темпо, почти без намаление на бройките от първа до осма серия.
Ами измори ме доста - пак, отново. Краченцата едва ме занесоха до вкъщи, а и бях с яка мт от сряда, дано да съм успяла да я разбия :-)
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 16.09.16 08:44.
16.09.2016
Тренировка
загрявка - 3 кръга
катерач -30
джак -20
клек - 10
лицеви от коляно - 10
тренировка - бавна
обръщане с топка- 10х5 бр. с 5 кг. и 10х5 бр. с 10 кг.
преден клек с торба -10 кг - 10х5 бр.
комплекс 10мин. като на всяка минута:
ходещи напади 10бр
качване върху кутия с 2х8 кг. 10 бр
корем
50 butterfly
40 russian twist
30 knees to elbows
Храната - дефицита малко замина
1 суп. лъжица овесени ядки
400 гр кисело млако тертер 4%
150 гр. свинско пушено филе
100 гр. скумрия на скара
200 гр. киноа със зеленчуци
100 гр. салата от моркови
1/2 краставица
1 домат
20 гр. сирене
200 гр. диня
200 гр. праскови
2 бр. бонбони мерси
Калориите 1500 - в/м/п - 106/68/82
Приключих с четири поредни тренировки, дойдоха ми малко в повече, чисто психически, не че тялото ми не е изморено и схванато, но графика ми е натоварен покрай допълнителни ангажименти, и все пак успях да си ги направя.
Днес почивка от тренировки, но пък е работна събота - и съм ужасно гладна от сутринта, а го мислех да е разтоварващ, ше видим до колко ще избутам на кафе и вода.
17-18 септември
Без тренировка - само домашни занимания, безкрайни
Храната:
Събота - фреш, филия с пастет от извара и маслини, салата капрезе, чаша розе
Неделя - телешко с картофи, 50 гр. луканка, 1 сладолед Chill box, 200 гр. овче мляко със сладко от смокини, 1 пълнен патладжан със зеленчуци и киноа.
Малкия ни син си беше пожелал Нутрибулет за рожденния ден - много се смяхме за желанието, но му го подарихме, въпреки че много мразя да се заривам с домакински уреди, но разкарах кухненския комбайн, или както се казва и намерих място. Ами силно впечатлена съм от този Булет - пасирах от сготвено младо телешко - резултата е хомогненна крем супа - като боза, без никаква видима частица от месото - просто страхотно. Същото важи и за домашното крема сирене, което правя за училищните сандвичи - направо сложих обезкостените маслини+зехтин+изварата и подправки, няколко завъртания и се получи уникална кремообразна смес. И за да си доразкажа за кулинарните вълнения - за себе си напълних патладжани - ами едва се спрях с двете половинки - цял ден ще си мисля за останалите и чакащи ме в нас
От днес пак на линия - тренировка+храна ограничена
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 20.09.16 09:47.
ооо, аз ТТ данни нищо не разбирам, прост/о ползвател съм, нямам идея какъв е нашия уред, но за сега съм доволна от него, и добре, че е така, че като гледам собственикът му изобщо не се е засилил да го ползва :-)
19.09.2016 г.
Тренировка:
Загрявка 3 кръга:
20 катерач
20 супермен
30 джак
20 клека
10 бърпи
EMOM - 16 min
преден клек - 5 пъти с лост - многооо съм доволна - за първи път правя с лост, получаваха ми се с лекота
ходещи напади с диск 5 кг. над глава - 10 бр.
АМRAP - 10 мин
swing OH -20x12 kg
набиране на халки - 5 бр
jump on box - 20
кофи - 5 бр.
корем:
10-20-30
butterfly sit up
ножички
коремни с диск 5кг над глава - 5 серии х 8 бг.
Храната: на обяд бях на зъболекар и съответно изместих храненето, олекотих го, така да се каже
до 18 ч, - 200мл фреш грейпфрут, салата моркови - 100 гр.
18-20 ч. - 60 гр. свинско на фурна
2 половинки патладжан пълнен с киноа и зеленчуци
200 гр. нектарина
Калориите май не минават 1000 или са около, но тази сутрин съм ок и не съм зверски гладна.
Та в този ред на мисли, последното ПМС и период с мн тренировки установих, че в деня след силна тренировка имам неконтролируем глад, може би и затова резултатите ми от към кг и визия са потрес. Сега уж се храня в дефицит, и “стискам” в следтренировъчни дни да видим какъв ще е резултата.
20.09.2016 g.
Ден без тренировка, но затова пък с дълга и напоителна родителска среща. След това да “хвана” агнешко от Лидъл и благополучно акустирах вкъщи в 20 ч. - следва бърза вечеря за семейството, подготовка на манджите за днес и така. От тази година и двамата ми ученика аще са на училище до обяд, което означава, че вкъщи винаги трябва да има приготвен обед (в 2 варианта, че единия е веге), най-добре и вечеря , защото вечеряме рано, а аз гледам веднага след работа да тренирам, за да съм вкъщи до към 19 ч. Обаче 3ма мъже унищожават тенджерите бързоооо. Пак съм в матрицата с двата крака, но винаги септември ми е много тегаво докато свикна с мисълта.
Храната: опасенията ми за ден след тежка тренировка са си същите - какво ли не предъвчих, обобщението е следното:
1/2 тортила сандвич /поделихме си го с малкия - питка със слайс месо и кашкавал/
1 бонбон мерси
100 гр скумрия на скара
100 гр булгур със спанак - мноого вкусно
100 гр зелева салата
1 пакет солети Хрус Хрус - следобед на работа - кофти работа, но пък ми помогнаха да оцелея на тъпата родителска среща до 19:30
3 бр. corncakes - нещо като оризовките, само че царевични - хубави са, но се лепят по зъбите
1 пълнен патладжан - със зеленчуци и киноа
2х200 гр нектарини - т.е. това са две нектарини и половина
1 парченце - 30гр брауни
Тотал: 1400 калории
Тренировка
загряване с 3 рунда от:
20 джак
20 жаби
30 високи колене
20 гръбни
10 лек с отскок
ЕМОМ - 10 мин. - 4 х тяга с 40 кг - хвата и китките ми към средата на сериите издадоха багажа, продължих с фитили, оказа се ок, но пък самия факт ме разконцентрира
5 RFT - успях да се вместя в 14 мин, като в началото си мислех, че за 10-11 мин ще съм готова, но рязко ми падна силата
10 скока на кутия
20 суинга с 12 кг
10 обръщане с топка 5 кг
20 коремни
корем - бяха предвидени 3 рунда, но аз направих 2 от:
30 люлки във V положение
20 russian twist
10 V преси
Тренировката ме скапа, незнам защо се получи така, дори по време на самата тренировка вече не се чувствах ок и исках да си тръгна.
Храната:
200 гр. миш-маш
100 гр. печени картофи
100 гр. гъби
4-5 оризовки
И после всичко го омазах, защото явно този обяд си беше грешка от всякъде - та до вечерта 3 бр. бонбони мерси + още един шоколадов с ликьор
малко агнешко с картофи
грозде и нектарина
И много разхождания до бурканчетата със сладко от смокини и фъстъчено масло.
Днес още се чувствам пребита от трена, и психически и физически, но трябва да се стегна някак
22.09.2016 g.
Почивен ден е, но след тренировката от предната вечер до обяд бях като дроб. Ранния следобед пих едно БЦА и в 17 на тренировка отново, че се очертават почивни дни, та:
Тренировката:
Заграяване 3 кръга
20 джак
20 жаби
3 високи колене
20 гръбни
10 клек с отскок
ЕМОМ - 10 МИН
5 набиране на халки
на следващата минута
5 лицеви от колене
След това комплекс: 1-1-2, 2-2-4, 3-3-6 и така до 9-9-18 за 10 мин
бърпи
клек
коремни
Корем
табата 2х4 мин - 20/10 - 2 вида ножички
преден планкс с 10 кг - 2 мин и 10 сек
Храната:
140 гр. агнешко
60 гр картофи
200 мл. фреш портокал
брауни - изхранвам челядта, но почерпиш депресираната ми душа, за да има после за какво да се депресирам пак, ама карай :-)
Вечерта след тренировка на заведение 2! салати с патладжан и домати +1 парче пица Маргарита от на децата
Обаче, понеже съм ку-ку не спа като хората станах в 3 и до 4 обикалях из нас - и пак парченце брауни+ 1-2 кафени лъжички фъстъчено, 1 нектарина, абе цял час кво да правя...и така...
Днес сватба....
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 23.09.16 07:05.
23.09.2016 г. - Само, за да спазя последователността в дневника
Тренировката - бурни бурни танци от 19 ч. до 01,30 на 10 см ток, в резултат на което коленцата леко ме наболяват, но днес и утре ще им дам релакс
Храната - не контролирана и не особено балансирана, но в общи линии:
5-6 парти хапки с шунка, кашкавал и маслина,
2-3 бр. линдор,
пържола със сос
бирени пръчици
парченце брауни
Сигурно има и нещо, което пропускам
24-25 септември нетренировъчни
Храна - 24ти сръбска скара в сръбско - имаше и малко хляб, и айвар и 1 бира, но толкова
25ти - тук вече не се спрях цял ден - готвих и опитвах
26.09.2016 г.
Храната
Трябваше да си върна заемите от предния ден, затова до 18 ч. - 1 фреш 500мл. портокал
след тренировка в 19:30
1 пълнен патладжан със зеленчуци и киноа
1 кюфте /само от смялно месо 50/50 свинско и телешко/ - 30 гр.
2 оризовки намазани с изварен крем
1-2 лъжички котидж
100 гр. нектарина
Посъбра се пак ядене де, не е екато да няма.
Тренировката:
загряване - 3 кръка
20 джак
20 клек
30 катерача
скил - тръстери с 2х3 и 2х8 кг
След това - заден клек 3х5 с лост, 3х5 с 25кг, 3х2 с 30 кг
2 RFT - 6:15мин
10 swing OH
10 лицеви от колене
20 бърпи
10 набиране на халки
10 скока на кутия
100 коремни
27.09.2016
Тренировка
Загряване - 4 кръга
20 джак
20 супермен
30 high knees
skill - тяга 3х5х30 кг, 3х3х35 кг, 3х1х40кг
комплекс 5-10-15-20 - 12min
truster 2x8kg
swing OH - 12kg
pull up
push up
корем - 4 мин - 20/20 -butterfly/ russian twist
Храната
150 гр. елда със зеленчуци
100 гр. киноа със сушени домати
100 гр. пилешко филе
120 гр нектарина
120 гр ябълка
1 пилешко крило, пържено без мазнина
1/2 пълнен патладжан
100 гр котидж
100 гр домашна баница
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 29.09.16 06:33.
28.09.2016 г. - нетренировъчен
Храната
3 оризовки - не са ок, но в работата като отворим пакет и се изкушавам
1 салата в Хепи - киноа с бяла риба
4 парченца суши
75 гр. котиж
30 гр. пушено свинско филе
1/2 пълнен патладжан
150 гр. нектарини
50 гр. ябълка
3 фурми са фъстъчено
50 гр. торта лагуна
29.09.2016 г.
работа - родителска среща - тренировка - и няколко минути на компа да се впиша
Тренировка - 7 упражнения в табата по 4 минути - 20/10
джак
клек СТ
скок на кутия
суинг - 12 кг
коремни
бърпи
обръщане с топка 5 кг
Някак се успокоих като я видях написана на дъската - просто, защото времето ме притиска (както винаги), извъртях я и бързо обратно вкъщи да се видя с мойте хора, че стана 100 часа.
Храната
изложих се с обеда и се наложи да дояждам малко след това:
150 гр. булгур със спанак
100 гр. имам баялдъ
100 гр. зелева салата
и след това една активия - пълнозърнеста с добавено от мен мюсли
1/2 - 17 гр. блокче от ядки с мед
вечерята - 240 гр. боб
100 гр котидж
100 гр ябълка
В сметки калории:1,408 в/м/п - 197/43/63
30.09.2016
Трябваше да е тренировъчен, но учебни драми ми нарушиха ритъма и останах вкъщи да успокоя страстите.
Храната- много
3 кюфтета от скара бар -а това значи наистина много
100гр зеле
100 гр пържени картофи
Лютеничка :-)
100 гр сусамови блокчета от една гръцка пекарнА
Салата
Парченце пица
01.10.2016
Трябваше да направя пропуснатата 4та тренировка за седмицата
Загрявка - 2 кръга
20 джак
5 лицеви
30 високи колене
5 нАбирания
Скил серии по 3х5 бр обръщания с топка 5 и 10 кг. И след това със санд бег
Комплекс 21-15-9
Бърпи
Суинг 12 кг
Скок на кутия
Корем -4 мин без прекъсване 20/20 sit up/russian twist
Храната разпокъсана и хаотична, даже имаше и сладолед, но месечното обяснение очевидно се прояви.
Така...остават 12 дни до мерене, поставила съм си за цел, да не го правя цял месец. Опитах се да намаля общия прием на храна, не виждам резултати, все същата бухта съм си, въпреки всичките ми усилия. Жените се хващат и за 2 месеца се преобразяват, а при мен резултати ЗЕРО. Колкото и да се депресирам, този път съм си казала, че продължавам докато тялото ми позволява, толкоз
03.10.2016 г.
Храната - пак имах да връщам “вересии” от уикенда, затова за днес - 0,5 л. фреш портокал,
вечерта - 150 гр. котидж
50 гр. сварени спагети /доядох на детето/
И такааааа - по идея от съветите на Вероника в един от дневниците, си направих зеленчуци на фурна, обаче мама ми даде идея първо да ги мариновам в зехтин, балсамико и подправки за 30 мин - станаха божественииии, точно както предлаганите по заведенията гриловани зеленчуци, даже още по-готини - та и от тях опитах малко. Зеленчуците напълниха голямата тава на фурната- за цялото това количество ползвах 40 грама зехтин, идеално овкусени са.
Тренировката:
Загряване - 2 кръга:
30 джак
10 супермен
40 катерач
5 бърпи
Скил - турско ставане - движението само нагоре с 3 кг. гира - не вярвах на себе си, но този път краката ме слушаха и успявах да ги усучва, така да се каже - доволна съм
Комплекс FRAN 21-15-9 - 7:10 мин, ако изобщо има някакво значение, предвид, че го правя по бабешки - с нищожни тежести и с неистински набирания:
Тръстър с 2 по 8 кг
Набиране от халки
AMRAP - 5 мин - успях да направя 5 рунда и малко
10 jump on box
10 swing OH - 16 kg -реших, че е време да вдигна тежестта
корем - 21-15-10
sit up
russsian twist
Толкоз за днес
04.10.2016 г.
Тренировка:
Загряване - кръга
30 джак
10 лицеви
40 катерача
10 жаби
ЕМОМ - 20 мин
8 обръщане на топка 10 кг
8 предни клека с лост
8 тръстъра с 2х8 кг
8 придърпване на пудовка 12 кг до брадичка /забравих го/
3 RFT - 4:58min
10 burpee
20 swing 12kg
10 sit ups
корем - 30-50-100
някакво поклащане във V форма
sit ups
russian twist - 5 kg
Храна:
80 гр пълнозърнести крекери със семена
обяд - 3 малки гадни пържени кюфтета със 50 гр. картофена салата и толкова зелева - жалко, че си опропастих калориите за деня
следобед - 1 ядково блокче с мед
вечеря - малко от божествените зеленчуци
50 гр котидж
200 гр ябълка
3 фурми с фъстъчено
Опукала със си калориите за деня с абсолютно несъществена храна - все едно не съм яла - тъпо.
06.10.2016 г.
Тренировка
Загряване - 3 кръга
30 джак
5 жаби
5 бърпи
10 супермен
3 гъсеници???
20 клек СТ
ЕМОМ-10 мин
5 бр. тяга 35 кг.
4 RFT - 5:40 min
10 wall ball
10 jump on box - “кутията”, т.е. дисковете ми са доста висока вече, почти колкото по-малката кутия
10 sit ups
5 фермерски разходки с 2 по 16 кг
корем 30-20-10 sit up/russian twist
Храната:
05.10.2016
80 гр пълнозърнести крекери
салата морков и цвекло
1 телешка наденица
печени зеленчуци - 150 гр.
50 гр телешки стек
плодове - 200 гр
06.10.2016
2-3 бисквити хогаренас
паеля с тон, сьомга и ципура - цялото количество се събираше в двете ми миниатюрни шепи. Аз съм изкривена ли, разширен стомах ли имам, ама тези гурме количества дето ми ги предлагат по заведенията ме шокират.
Та след обилния обяд в Спагети, се почерпи и с един малък банан
2-3 бисквитки мюсли
вечеря - 150 гр котидж, 1 оризовка, печени зеленчуци
200 гр нектарини
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 06.10.16 21:47.
07.10.2016 г.
Тренировка
Загряване - 3 кръга
30 джак
5 набиране
10 лицеви
10 гръбни екстензии
3 гъсеници
20 клек GTA
skill: обръщане - 3х5-5кг., 5х3х10кг., 5 еденици с торба 15 кг.
4 RFT - 7:46 min
15 скок на кутия
10 бърпи
5 набиране /бабешки от земя на халки/
гребане - 3х6х12 кг. на всяка страна
корем - не - бързах за кино
Храната:
Закуска - 1 банан
Обяд - патешко с картофена салата, т.е печено патешко месо ок.120 гр. и толкова картофена салата
2-3 бисквити мюсли
1 круша
вечеря - преди киното малка салата с 5 крилца KFC
след - оризовка с Нутела, 1 данет -115гр, грозде и круша - пак стана прасешка история - точно преди лягане
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 08.10.16 07:34.
Отдавна не съм правила 3 почивни дни (събота, неделя и днес), но се налага, че тази седмица ми е концертна - колко хубавоооо, чакам си концертите по няколко месеца обикновено.
Вече 5 ден се влача с ангина, мн неприятно, ама какво да се прави, та по този повод, в аптеката се сетих за магнезиево олио. Ами страхотно ми се отрази на гърбеца, че ми беше доста скован след тягата.
Уикенда с много хубава храница - домашна торта Добуш - уникална, несравнима /не съм я правила аз/, домашно брауни, БОЗА, ама Хармоника ;-), и други подбрани продукти.
11.10.2016 г.
Тренировка:
Загрявката: 2 кръга
50 катерач
40 джак
30 докосване на рамо от планк /забравих как се казва
20 клек
10 лицеви
SKILL: wall walk
Клек -3х5х20кг, 3х4х25кг, 4х1х30кг, 3х3х25кг. - немога да се справя с този клек и това е, винаги тръгвам надъхана и след това бързо клеквам
50 бърпита за време - 3:51 мин., поне тук съм доволна
корем: 30/20/10
sit up/ russian twist 10kg
Храна:
150 гр. котидж смалко бисквити Хогаренас
свински джолан със зеле
бисквитки
вечерта преди тренировка банан, редче милка
след тренировка редче милка, малко боб,
100% е имало и нещо друго, което съм клъвнала, че доста ми се ядеше
12.10.2016 г.
Тренировката:
Загряване много серии на стълбичката.
Сумо тяга:1х5х16кг., 5х5х24кг. пудовка, 3х4х30 кг., 4х1х40кг.
ЕМОМ 10мин.: гоблет 5х24 кг ., 10 ходещи напади 2х3 кг.
Корем: табата - sit up, russian twist, ножички
Храната:
300 гр. печена неподсладена тиква - отврат, беше 500 гр., ама се изнасилих да изям част от нея за обяд уж.
4 хогаренас
И след тренировка избухнах разбира се: 2 пълнени чушки с ориз, това означава около 500 гр. готово състояние - добре, че не ги правя толкова хубави, колкото майка ми и баба, че изобщо нямаше да приключа само с тези.
100 гр. кисело мляко /магазинско/ - празни калории, ама ми се набиваше нещо
шепичка грозде
13.10.2016 г.
Тренировка:
Загрявка - 3 кръга
50 катерач
40 джак
30 докосване на рамо от планк
20 клек
10 лицеви
Skill: trusters: 5x5x8 кг. във всяка ръка, 1х3х12 кг във всяка ръка, но 12 кг на ръка са ми тежички и се върнах за още една петица с осмиците.
Комплекс: на всеки 3 минути 3 рунда от:
тяга с 30 кг и скок на кутия
Първите 3 минути 3 рунда с по 3 повторения
Вторите 3 минути 3 рунда с по 4 повторения и така с 5 и 6, като целта е да се побереш в 3те минути.
Следваше корем, за който нямах време и пропуснах.
Така, коментар да си направя - 30те кг на тяга вече ми се виждат супер леки, вчера не съм пробвала, но знам, че 40те ще сами супер тежки и ще кривя, незнам психо бариера ли си поставям с тези килограми, но същото е и с клека, отдавна вече лоста не го чувствам като тежест и с него мога да клекна до безброй, е с 30 килограма работата е драматична :-( :-)
Храна:
4 хогаренас и 100 гр. котидж
300 гр. пилешко филе с червени чушки и царевица /300!!! грама/
зелева салата
70 гр. ментини
пълнени чушки след тренировка и
редче милка преди лягане
17.10.2016 г.
Пак се получи тридневна почивка, но за съжаление този път останах само с 3 тренировки за предишната седмица - бях на два концерта, а в съботната сутрин се успах и пропуснах трена.
Отчета за снощната тренировка:
Загряване - 2 кръга
25 джак
3 animal steps
50 катерач
5 бърпи
Skill - сумо тяга
1х5х28кг /пудовка/ 3-4 серии х5 с 30 кг.
Преден клек ЕМОМ - 10 мин. 6бр. по 20 кг., започнах с 25 кг., но видях, че няма да се получат нещата.
АПРАМ - 5 мин., скок на кутия - направих 90 бр. и щях да почина.
След това ми се ревеше, 60 килограмовото ми тЕло да се отделя и приземява върху височина, абе не е за говорене, нещо се депресирах. Едно, че съм тромава и като танк, а като съм толкова стабилна що клякам само с 20 кг., а?
корем: 10-20-30
sit up
knee to elbows
russian twist - 5kg.
толкоз.
Храната:
за уикенда няма да я споделям, но имаше 1 бр. сладолед от Чил Бокс и вафла ЧУДО, аз тази дето не обичам сладко хохохх
Вчера, подложих добре преди тренировка:
гурманска плескавица
100 гр. печени картофи
3 бр. бисквити Хогаренас
30 гр. щоколад с бадеми
малко картофен тарт с телешко
след тренировка - повечко картофен тарт със спанак и сметана.
Резултатът от едномесечното ми стягане в храната:
спад в обиколката на ханш и бедра и - 800 гр., което можеше да бъде и статичестическа грешка, но тази сутрин /т.е. цяла седмица след измерването/ пак си показваше толкова. Достигнала съм заветните 60 килограма и нещо - януари почнах от 59, с много ходене и тренировки достигах висоти от 63 /толкова съм била веднага след раждането на децата ми/ - абе “остров пълна драма”.
Равносметката е, че за първи път от началото на януари отчитам спад!!! Както неведнъж съм споделяла, хората за това време свалят по 20-30 кг, преобразяват се, е при мен нещата са трудничкииии, все си ходя пух
Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 18.10.16 11:17.