Ябълков оцет

Напоследък доста се промотира ябълковият оцет, като средство за подобряване на инсулиновата чувствителност, усвояването на храната (забързване на метаболизма), фатбърнер и още куп други ползи. Някой с лични наблюдения или линкове на реални изследвания ако може, да сподели мнение. Лично аз имам приличен толеранс към въглехидратите и сме си “добри”  приятелчета, но все пак ми е интересно, а и от няколко дни добавям по няколко с.л уж инстински ябълков оцет между храненията, но не мога да споделя някакви впечатления.

08.01.16
15:16

http://www.bb-team.org/hrani/id/604085_otset-grozdov
http://www.bb-team.org/hrani/id/503716_otset-yabalkov
http://www.bb-team.org/hrani/id/999620_otset-balsamov

Гледай минералите за това, за което говориш. По “голо” съдържание на мен по ми допада балсамовия и такъв консумирам, ако нямам лимони. Мое мнение е че вече е по-важен произхода/производителя от колкото вида, с тези ГМО-та и пестициди.

ПС: Забравих да добавя, че истински балсамов отлежава над 10 години и е доста солен като цена. Ако сравняваме имитация на балсамов с натурален, непастьоризиран и нефилтриран ябълков, ябълковия естествено е по-добър.

Мнението беше редактирано от Dymag на 08.01.16 15:41.

08.01.16
23:32

Консумирам доста големи количества оцет всеки ден от както се помня, обикновенно със салати. Консумирам го защото много го обичам. Направо съм пристрастен към него. Нямам никакви впечатления да ми е подействал по някой от изброените начини. Ефектът при мен е, че ми засилва апетита. А кой наистина е ябълков?........ може би само домашният.

14.01.16
02:31

Трета година ползвам само ябълков оцет у дома. Даже и децата свикнаха и не им прави впечатление като овкусявам салатите. Правя дресинг от хималайска сол, ябълков оцет и зехтин. Често за по време на тренировка си правя тоник от две супени лъжици ябълков оцет, малко кленов сироп и вода. Може и да си въобразявам, но ме тонизира добре.

В тази статия, точка 22 има линк към изследване специално за инсулиновата резистентност:

http://greatist.com/grow/ways-use-apple-cider-vinegar

21.01.16
22:57

Днес си купих ябълков оцет, ужким натурален, на марка “лидия”. Пише че е 100% ябълки, без оцветители, консерванти и добавки и с “майка” - бактериите от които прокисва вероятно. Мътен е като сок от грейпфрут и мирише като кофата за буклук лятото. Струва 7 лева литъра. Не намерих друг, ужким “истински”. На вкус е доста приятен, собено в салата ми - айсберг, авокадо, репички, краставица, зелени маслини, и т.н. По ми е вкусен от балсамовия :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 21.01.16 22:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1