08.01.16
18:54
Здравей те, казвам се Георги на 27г и имам няколко въпроса:
От скоро (2 седмици) си взех щанга и дънбели и започнах да тренирам в къщи. Нека ви обясня какво правя и евентуално да ме ориентирате къде бъркам и какво да променя.
В момента съм 92кг 170см.
С щангата за бицепс правя 3 серии по 10 повторения с 33кг.
За гърди правя 3 серии по 15 повторения с 43кг пак с щангата.
За рамо с дъмбелите правя 3 серии по 10 повторения с 10кг (като разпервам ръце със свити лакти до нивото на раменете).
Това всеки ден.
Съвсем начинаещ съм, така, че ако звуча смешно моля да ме извините.
Поздрави.
09.01.16
13:01
Здрасти, Георги!
Това дневник ли ще бъде?
Не е ОК да изключваш от тренировката си големи мускулни групи като крака и гръб.
Също така не виждам смисъл да правиш тази тренировка всеки ден.
Ориентирай се към тренировки за цялото тяло и наблягай на крака, гърди и гръб, рамене. На този етап няма смисъл да тренираш отделно бицепси/трицепси и като цяло по-малките мускулни групи.
Заучи техниката на движения като клек с дъМбели (предполагам, че нямаш стойка за клек вкъщи), български клек, напади, мъртва тяга (с дъмбели или щанга), гребане с дъмбели, раменна преса. Имаш ли лост, за да се набираш? Можеш понякога да ходиш навън на някоя успоредка и да правиш набирания, кофички.
Ползвай търсачката в сайта - има немалко информация за подобни тренировки, както под формата на статии, така и като съвети във форума от по-редовните потребители.