09.01.16
12:27
Здравейте! На 13 години съм (почти 14), висока съм 1.51 и тежа 46 кг. Ходя сериозно на фитнес вече от 4 месеца и съм много доволна, но искам да попитам с кой уред се топят мазнините? Стоя по 20 минути след всяка тренировка на пътеката и след 15-найстата минута започвам да бягам, но не съм сигурна, че така се топят мазнини. Сега започнах със степер и много се изпотявам, но искам да разбера дали е правилно. И кои мускулни групи се тренират в една тренировка, защото аз правя крака и дупе в една и гръб, ръце и корем в отделна. Благодаря предварително!
Уред, който ще ти стопи мазнините, няма. Разгледай сайта, трябва ти ударна доза четене.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 09.01.16 17:53.
Ех, де да имаше такъв уред...
Но няма, всички уреди горят, но много малко, по-важно ти е храненето. Не можах да разбера само за карио уред ли става дума или общо за всички, но кардиото пак си е от лека важност, но не трябва много да се прекалява, защото има риск освен мазно и мускул да започнеш да гориш, а не е това което искаш.
Има различни видове кардио, ако искаш попрочети малко, дори ти препоръчвам да го направиш. Единия е монотонно (ходене общо взето, за дълъг период да речем 30-60минути), другия е HIIT , което е редуване на тичане/спринт с ходене (например 1 минута бързо ходене + 30 секунди спринт и така 10тина кръга) - то се води по-ефективно откъм fat loss, но не е за всеки и наистина доста измаря.
И пак казвам - не разчитай само на залата, гледай и какво слагаш в чинията.:)