Прием на ZMA и хипоглекимия?

09.01.16
13:04

Здравейте! Имам диабет тип 1, на 15 години съм.
Тъй като в последно време имам проблем със заспиването, си купих PN Z-MAX. От него съм пил точно 2 дози, и при двата случей имах хипоглекимия през нощта, трябваше да ставам да ям захар, и от там ми се разбива съня още повече... Като цяло през целия ден съм намалил нивото на инсулин драстично, ако преди да почна да пия добавката на ден си инжектирах по 60 единици инсулин, то сега инжектирам по 40. Най-странното е че вчера дори не пих добавката, а пък през нощта пак трябваше да ставам заради ниската захар, сутринта пак се събудих с хипоглекимия.
Питах личната си лекарка за това, тя каза че за всичко е виновен не цинка, а мелатонина, който ме отпускал и от там понижавал кр. захар, каза да понижа инсулина вечерно време - същата работа.
На кое по-точно се дължат хипоглекимиите ми? Магнезия, цинка, мелатонина? И има ли начин да продължа да пия добавката защото не ми се иска да съм си дал 25 лв за само 2 дози...

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.01.16 13:13.

Здравей, приемал ли си преди отделно магнезий или мелатонин и ако да, констатирал ли си подобни проблеми?

09.01.16
13:33

казано от Димитър Михайлов на 09.01.16, 13:14:

Здравей, приемал ли си преди отделно магнезий или мелатонин и ако да, констатирал ли си подобни проблеми?

Това е първият ми път в който пробвам мелатонин като добавка. Преди няколко месеца приемах мултивитамин с включени няколко минерала, въпреки това магнезия беше сравнително малко (50% от нужния дневен прием). Нямах никакви подобни симптоми.

Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 09.01.16 13:34.

Странно. Не мога да открия почти никакви данни за влиянието на мелатонина върху кръвната захар. Срещат се тук-там мнения из нета, че може да има някаква връзка с кръвната захар, но нищо с твърда научна основа.

Намерих едно изследване , при което ежедневното приемане на цинк и мелатонин след време води до понижен гликиран хемоглобин, а той е мярка за нивата на кръвна захар в дългосрочен план (2-3+ месеца).

Така че може би има някаква връзка. Особено щом лекарката ти те е посъветвала, може би е най-добре да не продължаваш с добавката.

Лично аз вече довършвам трета опаковка от Z-Max, отделно в продължение на повече от година пия мелатонин всяка вечер и досега не съм има подобни проблеми. Но пък аз нямам твоя здравословен проблем, което е от голямо значение.

Най-добре прекрати приема. Здравето е преди парите, които си инвестирал в продукта.

16.01.16
16:03

Продължих да пия добавката, вече нямам подобни проблеми, може би защото намалих инсулина в късните часове.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1