11.01.16
16:19
Здравейте колеги,
въпроса ми е от къде в София може да се вземе качествено пилешко или свинско месо на сносна цена. Всички знаем че в големите вериги продават евтино месо но качеството мисля че няма смисъл да се коментира. От такива вериги съм си вземал пилешко което е като медуза или свинско от което ме боли корема след това. Ясно е че всички блъскат яко хормони, но все пак мисля че по разни фирмени магазини на кланици може да се намери хубаво месо и що годе на добра цена....
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.01.16 16:37.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Какво месо точно търсиш? Ако искаш мога да ти предложа следното - в района на Велико Търново има хора предлагащи месо от домашни животни - прасета, кокошки, телета, биволи, коне. Варианти за месото - чисто, на кайма, на суджук, пастърма. От там и цената. Транспорта е проблем, но не е неразрешим.
25.02.16
15:14
Дай някаква информация за тези хора .. и все пак остава въпроса с какво са хранени домашните животни
Несериозно е да се мисли,че дядо и баба гледат качествено месо.
Най-малкото защото няма контрол и не знаят какво се случва с животинчето.
Нормално е да се дават хормони и антибиотици, няма начин,а и трябва да се печели все пак.
В Кобе продават стекове по 600 долара, дават и гаранция.
За БГ незнам, био мио,фермерско всичко е ташак.
Купуваш си пиленца и прасенце, гледаш си ги и си знаеш.
24.06.17
12:31
казано от ISB на 29.02.16, 04:35:
Нормално е да се дават хормони и антибиотици, няма начин,а и трябва да се печели все пак.
Купуваш си пиленца и прасенце, гледаш си ги и си знаеш.
Несериозно е да се мисли,че баба и дядо не отглеждат качествено месо. Ти за последно кога отгледа нещо? Дядо ми отглежда пилета и качеството им е в пъти по-добро от тези с хормоните и химията за които спомена. Хранят се само с качествена храна и стават по 3,4 кг. А за вкуса и вида на месото изобщо не мисля, че е нужно да коментирам.
Мнението беше редактирано от Vlad Stoyanov на 24.06.17 12:34.
24.06.17
12:34
В СФ ако Филиповци ти е в района има една кланница питай къде да намериш гръка.
Гарантирано селектирано месо.
Отгледано животно без антибиотици и при тато и сега няма и на село няма.
Месо хубаво има и в неделя на пазара на Подуяне.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.06.17 12:35.
24.06.17
13:11
казано от Vlad Stoyanov на 24.06.17, 12:31:
Купуваш си пиленца и прасенце, гледаш си ги и си знаеш.Несериозно е да се мисли,че баба и дядо не отглеждат качествено месо. Ти за последно кога отгледа нещо? Дядо ми отглежда пилета и качеството им е в пъти по-добро от тези с хормоните и химията за които спомена. Хранят се само с качествена храна и стават по 3,4 кг. А за вкуса и вида на месото изобщо не мисля, че е нужно да коментирам.
Само трябва да разбереш каква е разликата между това да отгледаш 20 пилета и 2000 пилета.
В първия вариянт имаш загуба -бройка,а във втория-загуба %.
24.06.17
13:55
Пилетата си ги гледам за да си ги хапваме аз и семейството ми и това за което говориш няма никакво отношение към въпроса. Всъщност, грам не ми пука с какво тъпчат пилетата за да няма загуба, тъй като купешко месо ядох последно 2009г. в Турция. И ако си мислиш, че в кланницата за която спомена не им дават химия си в голяма заблуда. Просто не приемам мнението, че едва ли не е задължително да се дават антибиотици и други разни химии. И най-вече, не ми се спори с хора, които са виждали повечето животни на картинки.
Влад, ти само потвърждаваш мнението на ISB, че ако искаш да знаеш какво е месото, си го гледаш сам.
24.06.17
14:04
Ако си мислите пък, че домашно отгледано винаги е равно на ‘еко’, ‘био’ и т.н. се заблуждавате здраво. Питайте който и да е селски ветеринар.
Аз пък не мисля, че месото от веригите е чак толкова зле. Ся разни вмирисани и мариновани меса, трета прясност не стават за нищо, но си има нормално, прясно българско месо със всичките му сертификати в доста магазини и не разбирам какво му се мръщите 🙂 Някой лично давал ли го е за изследване за хормони, че така го отричате?
24.06.17
14:07
Нормално е да се дават хормони и антибиотици, няма начин
.
Димо, мнението е ни в клин, ни в ръкав. Виж цитата и обърни внимание на първото ми мнение в темата. Въпросният твърди, че било нормално да се дават хормони и антибиотици, нямало начин! Е, не съм съгласен. Ама изобщо. Другото е, че било несериозно да се мисли, че баба и дядо гледат качествено месо. Обратното е. Несериозно е да се мисли, че си купуваш качествено месо от най-различни търговци, пък ако ще и 50лв. да му е килото. Къде няма контрол? Там където гледат 5000 пилета за 2 седмици или където има 20 кокошки? Къде е разликата? Нима големите комбинати пускат кръвна картина на всяко пиле? Е*ати глупостите са това да твърдиш нещо подобно. Ай със здраве!
Влад, газираш се напразно според мен. Прочети темата отначало. Питат за качествено месо и едисикой предлага да даде контакти на хора, които продавали животни гледани в дворовете. Тези хора едва ли продават животните, които са отглеждали за внуците си. Тези хора макар и по дворовете отглеждат животни за продаване. Правиш ли разликата между тях и твоите баба и дядо, които гледат месо за теб?
Но дори и баба и дядо за внуците да гледат, пак не е гаранция как се гледат. Да кажа и моя опит - баба ми Мими лека ѝ пръст съм я виждал как сипва прахчета във водата на пилетата. “Какво е това ма бабо?” - “Ветеринарния лекар ми го даде да им сипвам всеки ден, да не са подрискат”. Какво е тоя прах, по колко дава.. никой не знае. Същата работа и с доматите: “Ма бабо, ми много амониева селитра слагаш!” “Ми слагам ма баби - то ако не сложиш, нищо няма да набереш”.
Твоите баба и дядо може да са различни, не знам. Ако е така, кажи и кажи по колко продават зеленчуците и месото да си купим.
24.06.17
14:57
Важно е баба Мими да дава черупки от яйца на кокошките хахахахах,още се снея като се сетя.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече