Ноотропици - Да обменим опит

Мила

18.01.16
16:40

Здравейте,
няма много писано по темата за суплементите от групата на Ноотропиците.

Искам да подканя всеки, който е използвал стакове, стимулиращи умствената дейност, дълготрайната памет, стакове за концентрация,  да споделят своя опит с тях.

И още, някой от вас използвал ли е суплементи от групата на Racetams?

Поздрави!
(ще се включа и аз)

18.01.16
17:13

Аз използвам билки,стимулиращи мозъчната дейност,ако се брои.
Ползвала съм (не обезателно едновременно и в комбинация) - брахми, готу кола, мукуна, шилажит.
Пила съм пирацетам - честно казано, билките ги усещам повече като действие.
Иначе, от храните си струва да се споменат лука и грейпфрутите като особено високо съдържание на ноотропици.

Мила

18.01.16
19:59

Разбира се, и билките ги броим. Бакопата предстои да започна да я пия в комбинация с други суплементи. Мукуна мисля да пробвам по нататък.

Рацетамите обикновено ги стакват с други добавки от същия  клас + (Alpha Choline + Uridine)/ CDP Choline, за да подсилят действието си и да преминат BBB (blood-brain barrier)

Подобен стак ще пробвам, скоро.

Мнението беше редактирано от Мила на 18.01.16 20:02.

18.01.16
21:24

казано от Мила на 18.01.16, 19:59:

Бакопата предстои да започна да я пия в комбинация с други суплементи. Мукуна мисля да пробвам по нататък.

Бакопата имам спомен че ме успиваше. Добре, че си я взех на капсули - реших да отворя една да и опитам вкуса - ОТВРАТ...имайки предвид, че съм свикнала всичките си билки да ги пия в прахообразно състояние и малко или много имам опит с гадни вкусове.
Мукуната се комбинира много добре с какао или кафе (в случай, че решиш да си вземеш на прах). Само трябва малко по-настоятелно да я мелиш в блендера и да не оставяш да престоява много напитката, че се утаява.
:)
Иначе, пирацетама не съм го комбинирала с нищо, вероятно е било грешка, но така или иначе съм го пила инцидентно, не редовно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1