Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

16.05.20
22:58

Аз тая седмица пак ще идвам,ще звънна За една различна тренировка.
Аз мога 3 коремни...😃

16.05.20
23:10

Тук съм до сряда или четвъртък - още не съм сигурен. То от коремното по-добро упражнение на лост няма :)

16.05.20
23:36

казано от Dymag на 16.05.20, 22:50:

Реки, баири, зеленина, история, спокойствие и всичко е близо :)

Ловеч е много красив град,и макар да живея наблизо,покрай тези карантини не съм го посещавал 2-3 месеца,липсва ми.При всяко отиване,не пропускам да се разходя с колата по стария севлиевски път,спирам за няколко минутки и на “Пази мост”.
Ако случайно вече са отворили  музея на Левски,уредник там е един мой стар приятел и колега от студентстките години,една много ерудирана личност :)

17.05.20
12:03

Намерих една снимка от 2008 година,когато съм под твое влияние😀

Dydo

17.05.20
12:20

казано от doni dimitrov на 17.05.20, 12:03:

Намерих една снимка от 2008 година,когато съм под твое влияние😀

В смисъл:
- просто си тренирал по лостове, както и той
или
- се познавате отдавна с Димаг и те е подпалил с такива тренировки
.....ами хайде де, почвай пак така, очевидно ти действа перфектно.

17.05.20
19:56

Да ... само и с 12 години да се подмладим и “влиянието” ще е абсолютно 😊
ПС: В момента Дони изглежда по-добре

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.05.20 20:01.

18.05.20
23:47

казано от Deyanchik на 17.05.20, 12:20:

В смисъл:
или

Нямаше информация за упражнения, системи, програми, резултати - нищо нямаше. Всичко се измисляше и пробваше на принципа “проба-грешка” от индивидуално спортуващи. Създавахме база от движения за спортуване на успоредка и лост от 3-4 “казармени” упражнения. Яко беше - да “газиш напряко” и да се учиш от експерименти :)  Критиките от спортуващите с тежести, в зала, бяха много - че уличния фитнес не предлага адекватно натоварване на цялото тяло, че не работи за мускулна маса, че е само “начална подготовка” за залата и т.н. Та, с doni dimitrov споделяхме кой какво е научил и лично за мен беше голяма подкрепа. А днес, след споделена тренировка, се подкрепяхме с бяло вино :)

22.05.20
22:45

Туй беше спорта ми в Ловеч за сега, от 11 дена, 10 тренировки и 1 дъждовен ден. Не мога да не спомена впечатленията си от doni dimitrov - истински голям спортист, без да парадира, при който спорта е част от него, независимо от травми, години, трудности и др. “дребни неща” - буквално, когато спортува. Това е спорта, какъвто трябва да бъде, за всеки, който има претенция да се нарече спортист. Респект!

23.05.20
06:53

казано от Dymag на 18.05.20, 23:47:

казано от Deyanchik на 17.05.20, 12:20:

В смисъл:
или

Нямаше информация за упражнения, системи, програми, резултати - нищо нямаше. Всичко се измисляше и пробваше на принципа “проба-грешка” от индивидуално спортуващи. Създавахме база от движения за спортуване на успоредка и лост от 3-4 “казармени” упражнения. Яко беше - да “газиш напряко” и да се учиш от експерименти :)  Критиките от спортуващите с тежести, в зала, бяха много - че уличния фитнес не предлага адекватно натоварване на цялото тяло, че не работи за мускулна маса, че е само “начална подготовка” за залата и т.н. Та, с doni dimitrov споделяхме кой какво е научил и лично за мен беше голяма подкрепа. А днес, след споделена тренировка, се подкрепяхме с бяло вино :)

Не знам за кое време говориш но имаше достатъчно.
Сега има всичко и нищо :-)

23.05.20
07:04

Преди 15 години примерно.
Аз лично не бях срещал систематизирана тренировка,включващи сложни движения  и използвайки само лост и успоредка навън.

23.05.20
11:57

казано от Бай Ганьо на 23.05.20, 09:13:

казано от Brown Bomber на 23.05.20, 09:06:

казано от doni dimitrov на 23.05.20, 06:35:

Венци-dymag ,ако налее в краката ще изглежда по същия начин,а дори не тренира с тежести...

Това наливане в краката няма да стане на лостовете, без клек и тяга :)

всъщност, може....с дърпане и бутане ;)
обаче, няма пълно щастие...ако иска крака, ще трябва да се лиши от горната част...а колко да се лиши, зависи от амбициите))

Не че го разбрах, но си го слагам тук за размисъл :) ... факт е че гледам да държа не повече от 87 кг. за да не ме удря спорта ми в лакти и рамена. В момента кантара показва 88 кг. Краката не мисля че са ми слаби като сила, съдейки по пистолета, но ако ги вкарам по-активно (като ми се оправи глезена) определено има къде да залепят едно 2-3 кг. отгоре, което ще направи 90. Това ще провокира качването и на още 1,5-2 кг. и в горната половина ... Тренирал съм и с 93 кг. лично тегло - започват постепенно да ми се “изнервят” лакти, рамене и китки. То на тялото не му трябват “колкото повече - по-добре” мускули - трябва му точно количество и повече или по-малко не е по-добре. Мисля че в момента, както съм махнал “безумното” пилене на стави с бройки, може и да стане - да понеса още някое кило, пък и работата с краката по принцип добре се отразява на дископатията ми. Ще им увелича обема - не както до сега, по една серия в края на всеки кръг, а по две серии в кръг - една след бутащите и една след дърпащите.

2000 година, когато започнах с лостовете, нищо нямаше. Ютуб е създаден 2005-та, vbox 2006-та, когато и качих първото си клипче с упражнения там.

Мнението беше редактирано от Dymag на 23.05.20 14:05.

23.05.20
21:03

Днес, първи почивен ден след 11 работни, попрекалих с тренировката. По принцип правя 5 или 6 кръга с, общо в 1 кръг: 20 ластик, 5 дърпащи от ранга на силовото, 5 бутащи - пак усложнени и 10 разноименни крака, макар че от както си контузих глезена ги карам през тренировка или на 5-ци, колкото да го раздвижвам. Днес правих 6 кръга от, общо в 1 кръг: 40 ластик, 5 дърпащи от ранга на силовото, 10 по-леки, 5 усложнени бутащи, 10 по-леки, 10 разноименни крака и скачане на въже. Спазих си обещанието за 2 пъти крака в кръг - един път разноименни крака и 2-път въже. Обемна тренировка, не трудна, но задъхваща. Отделно съм на една пилешка супа, малко кисело мляко и две бири след тренировката, до момента - искам да редуцирам 1-2 кг., което нещо не ми се получава, въпреки хаотичното и малко, хранене. Каквото - такова, важното е да се тренира :)

06.06.20
21:25

Тренировките си вървят. Бях малко на гости, където тренирах на остатъците от пързалка със закачена за нея люлка ... доста притеснително за някои от моите изпълнения, изискващи равновесие. Обаче ме забелязаха и ме поканиха във физкултурния салон на близкото училище. Уникален даскал по физическо! Училището е затворено, но той всеки ден отваря салона и раздава топки и боксови ръкавици на децата, за няколко часа, вечер.  Лоста го е правил той. Вечерта, на “маса”, защото и това се случи, ми сподели че бил сигурен че съм “голям химик” :) Прикачвам снимки от спортните ми “спотове”. Местоположението е село Огняново.
А днес се прибрах, спортувах и реших да се премеря вечер, след път и тренировки, на гладно. 89 кг. показа кантара. Нещо не ми се получава поддържането на 87 с тези кръчми цяла седмица. Хем по цял ден обикалях баирите в Огняново.

09.06.20
21:19

Вече, на път към лостовете, се движа на зиг-заг, от дърво на дърво :) Днес, например, до като стигна, има-няма 300 метра, си откъснах джанки, череши, вишни, пак череши, черници и пак вишни. На ябълките и къпините още им е рано. Това в София! Хубав ни е квартала, обаче със скоростта с която се бутат къщите и строят блокчета на тяхно място, до няколко години ще си стане “София” и тук.
Моите тренировки си вървят, с основа, редуване на силови и “тюлени” (затруднени коремни) с разни повдигания на успоредка като L to HS, flying ass и модификации, асистиращи ластици,TRX, халки или по-леки движения със собствено тегло и крака, HFT (еха, бил съм правил нещо дето си има име, ама аз от де да знам :) ), кръгови, за цяло тяло и т.н. От както се затопли и разсъблякохме, разширих кръговете до, общо, 8 упражнения в кръг, заедно с краката, като намалих почивките - нека има и малко кардио ефект, искам да махна 1-2 кг. да не “тежа” толкова на лостовете. Нормално за летния сезон.
Пиша си някакви неща, но всъщност си тренирам основно според възможности за движения и чувство за собственото ми тяло, строго субективни. Тялото е мъдро и си казва всичко - какво, колко, как и т.н. Все пак съм в него - как да не го слушам :)

10.06.20
22:40

“Не е важно да си як, важното е да си пустиняк!”, прикачвам снимка. Ужас - и такава бира направиха. Горчи и бие на “спирт”, но нямаше как да не я пробвам след тренировка :)
Вчера извадих халките - веднага ме удариха в лакътя, но леко. Не прекалявах, защото знам какво ще се случи. Днес по-леко, с ластици, повече преса и крака. Както му казваме: “Когато ме мързи правя преса”. По принцип винаги си правя тежките - силови, тюлени, L to HS, L to planche и т.н., просто след тежка тренировка са с намален обем и имам серии в кръговете с леки упражнения, като, днес например, повдигания и спускания на краката от опора и вис, след тежките. ... Як пустиняк - ужас. То и името ще продава в началото

10.06.20
23:08

Тя отдавна е на пазара...има и “баш пустиняк“7%!Пълни говна са.

11.06.20
01:44

Е, ми, пием пустиняк, ядем винкел и слушаме чалга ... ех българийо земльо македонска, до къде я докарахме

11.06.20
08:21

Е иначе няма да имаш сили и настроение, да биеш жената и децата :)

12.06.20
22:38

Това с домашното насилие даже не е за коментар - моят свят е нормален. Веднага се сещам за един от Гоце Делчевско, който се самоопределяше за “македонец” и който твърдеше че славяните са цигани, гърците са пирати, а българите били татари. Не разбрах точно траките и македонците какви били - голям пропуск. Поне почерпи с черници и ме определи като “тракиец”. Забравих да го питам дали негрите не са славяни.
Лошо време за спорта на открито, макар че от както започна лошото време имам само един пропуск - вчера. Няма поражения по лакътя от халките, доволен съм. Може да започна да ги включвам от време на време.

Dydo

12.06.20
22:52

казано от Dymag на 12.06.20, 22:38:

Веднага се сещам за един от Гоце Делчевско, който се самоопределяше за “македонец” и който твърдеше че ....

Аз се чудя на тия хора, при толкова независими и различни източници на информация и достъп до нея, що за дебил трябва да си, та най-малкото да започнеш да си задаваш въпроси. Говоря основно за гражданите на Северна МакедонИа ? Абе който и западен сайт....нали да не е наш, та да кажат, че лАжем.....с изложени карти на Европа 2000 г. назад и да видиш, че такваз държава няма, поне ще почнеш да се чешеш по главата. Да видиш, че никъде не е писано за нея, освен до 3 ти, 4 ти в.пр.н.е. Един артефакт нямат. Ок, те измислили кирилицата, ами преди това на какво са писали. Такава вЕлика дРжава трябва и преди  да е имала азбука. Къде са документите, на какво са писали. Ей такива изначални елементарни неща. Не говоря дори за детайли и буквално хиляди други факти.  Страшно ограничени тъпанари са тия, нагли и вярващи, че са нещо. Нямат аналог.

Мнението беше редактирано от Dydo на 12.06.20 22:57.

12.06.20
23:48

Грешно промотирано желание за независимост и яко затъване в “промоцията”, дето им отпусна света, начело с нас.

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.06.20 01:37.

Dydo

13.06.20
08:37

Абе то общо взето бе: дай сега да ги отделим от Югославия, пък после ще го мислим как да ги придърпаме ?
Иначе ей ги с поредните изцепки, на които и си вярват:

13.06.20
09:28

Това са пълни глупости.
Православния свят имаме обща история и  поради това всеки е прав.
Деленето на нации започва едва след френската революция.
Много е смешен в модерни времена този национализъм от 19 век.

16.06.20
00:06

Не е безобидно. Има учебници по история, български и литература, там пише разни неща, децата се възпитават. В Северна Македония има албанци, турци, цигани, сърби, има междудържавни интереси, политика. Това мина, онова мина (най-вече заради нашите политици по онова време - света нас чакаше) и яко засилване по нанадолнището на нагласената история за моментните интереси. Ако бяхме влиятелна и силна държава в ЕС, веднага щяха да кажат “българи сме”. Те си го казват с “от нас по-велики няма и ние сме първите” - наша черта. Но децата това ще учат в училище. Лошото е че са прости ... да си имаха един Бойко Борисов, щяха да си го избират
Вчера, днес си беше обичайна, направих тренировка с повече набирания, кофи - по-прости неща. Всички, защото не тренирам сам, установихме че малките мускули ни се изморяват преди да натоварим големите. За който не е разбрал, сдухват ни се ръцете, преди да са се натоварили гърдите и гърба. Това е обаче след като са опитали моите тренировки. Само да кажа, че всички могат всичко - за 3-4 месеца, ако няма някакъв голям индивидуален проблем и има желание.

Албанците им го казаха преди няколко години- “Господ ви създаде българи, а Тито ви направи македонци.”

Някога “македонско” е означавало най-българско!

16.06.20
12:46

Аз като съм шоп да не се окаже сега че съм етнополитически дезориентиран македонец :P

16.06.20
21:32

Днес навъртях с колелото 20-на километра за един час, точно преди тренировка - голям кеф, нищо че ме валя дъжд по пътя :) Не ми се беше случвало скоро да покарам. А с тренировките вярно минаваме “между капките”.
От утре, на работа, връщат ме на пълен работен ден - до сега бях на 4 часов заради вируса. На новите ластици вече им се появиха първите “нацепвания”. Доста бързо ги изтормозих, но пък и винаги ги опъват поне още двама, освен мен, на тренировка. Като ги гледам ще изкарат още 2 месеца. Хубава година за тренировките ми, в предвид избора ми на спорт не бях ощетен, но не добра за всичко останало. Надявам се на повече слънце, нещата да се оправят за няколко месеца и зимата да се забави, че не ми се повтарят ограниченията.

19.06.20
20:53

казано от Dymag на 23.05.20, 11:57:

... факт е че гледам да държа не повече от 87 кг. за да не ме удря спорта ми в лакти и рамена. В момента кантара показва 88 кг. Краката не мисля че са ми слаби като сила, съдейки по пистолета, но ако ги вкарам по-активно (като ми се оправи глезена) определено има къде да залепят едно 2-3 кг. отгоре, което ще направи 90. Това ще провокира качването и на още 1,5-2 кг. и в горната половина ... Тренирал съм и с 93 кг. лично тегло - започват постепенно да ми се “изнервят” лакти, рамене и китки ...

91 кг. на същия кантар, по същото време, само с един ден без тренировка за този месец и в повечето случаи с едно хранене на ден, вечер. В краката имам почти непрекъснато мускулна треска.

Dydo

19.06.20
21:41

Т.е. за няма и месец си се надул с 4 кг. Що така, на какво го отдаваш. Ако доста време държиш едни и същи кила, при сходни калории и активност, явно нещо някъде си изпуснал.
Явно си понамалил тренировките от към обем, усилие, интензивност и /или папаш повече, но не го осъзнаваш ?

Мнението беше редактирано от Dydo на 19.06.20 21:43.

19.06.20
23:07

На практика всяка година, от както спрях да прекъсвам спорта, мърдам с по някое кило на горе. Ако разреда тренировките или спра да спортувам, което не ми се е случвало много отдавна, свалям килограми с нормалното ми хранене. Тази година си стартирах със залитане към 90. В същност, от цитираното мнение до сега, съм увеличил тренировките, а за краката може да се каже че е X2 или повече. Все пак доста време ги закачах символично заради кръста, пък после и глезена. Освен това бях компенсации заради намалено работно време и си гарантирах по 8 или повече часа сън последните две седмици - обикновено от години, през работното си ежедневие, спя по 6 или по-малко, просто за да има време за всичко, включително и тренировки, докато това се превърна в контролиран навик. Много може да са факторите. Лошото е че не си следя външния вид като мерки, за да имам база за сравнение ... пък и не виждам за какво да го следя - то тялото си казва като се сблъска с гравитацията. А в момента ми казва че хич не му харесват тези кг. за дясното рамо, от към увредения лакът, който също се обажда. Там веригата ми е чувствителна :)

27.06.20
00:19

Килограмите си ги оправих, но скъсах един от новите ластици ... почти - не става вече за тренировка. Три месеца не можа да изкара, своеобразен рекорд. Утре ще се разходя до Декатлон, но по-вероятно е да няма. Тази криза направи добър оборот на лесно преносимите спортни уреди и приспособления. Като чумата миналата година на фризерите :) Замислям се дали да не мина на 45-ци - червен. 35-ките започнаха много да се късат, а 45-ката ще ми е труден за по-голямо опъване и вероятно ще изкара повече докато изравним силата с него.

27.06.20
22:25

“Изрових” най-здравия от “бракуваните” ластици - ще изкара някоя друга тренировка. Декатлон е като хладилника ми след отпуската - празни рафтове и спомени под формата на табели. Гири, пудовки, ластици, тежести за китки и глезени, нищо няма. Обаче, до там и обратно с колелото, 22 км. (Горнобански път - Декатлон), супер ми дойде. Съответно в днешната тренировка не включих клекове в кръговете, а само скачане на въже.

02.07.20
22:51

Напоследък при задушаване на каквото и да е месо, независимо дали е само месото или е с гъби и/или зеленчуци, във водата или бялото вино с което ги задушавам, разтварям горчица. Ползвам само дижонска - най ми харесва на съдържание. Това е независимо от другите течни добавки, като лимон или лайм за птичите меса или малко соев сос за тлъстите и червените. Освен това, ако ползвам чушка, предварително я пържа или пека, беля и почиствам от семките и слагам към останалото след като е почти готово. Предпочитам зелени чушки - червените много ми сладнят и ми седят по-на място в салати. Чесън блъскам на всичко, на цели скилидки, от самото начало на готвенето. Докато стане манджата стават на бонбончета, които всички подбират преди другото ... и обикновено за мен не остават. Топят се в устата.
Готвенето е голямо удоволствие
Тренировките са си тренировки - когато зад гърба си имаш 6600+ тренировки (до сега смятах с калкулатора), какво да пишеш .... ”днес направих 6601-вата тренировка на лостовете”. Най-вероятно бройката е по-голяма, но не и по-малка. Освен това са без по-дълго прекъсване от 2 месеца, през първите години като започнах. В прекъсванията губех килограми и възможности. А от няколко години се боря да задържам килограми, без да имам промяна в омазняването - при мен никога не е било проблем.
Сега обаче, с краката, нещата са сериозни. Човек ще каже - нищо работа, собствено тегло, няма тежести, но ежедневното, дори и по-леко трениране си е ежедневно трениране ... а ако е 6600+ пъти, без прекъсване? До сега това водеше до качване
Позитивите от наличието на мускули по тялото са големи. Сигурен съм, че и тялото не прави разлика къде са тези мускули - дали в бицепса или в бедрото. Рамото и лакътя ми обаче правят разлика. Освен да пробвам системата на Йордан Йовчев: “ставане след закуска и лягане преди вечеря”.
От 13-ти съм във Варна - служебно

03.07.20
12:16

казано от Dymag на 02.07.20, 22:51:

Сигурен съм, че и тялото не прави разлика къде са тези мускули - дали в бицепса или в бедрото.

Можеш да си сигурен в обратното.

03.07.20
14:27

казано от James Hinks на 03.07.20, 12:16:

Сигурен съм, че и тялото не прави разлика къде са тези мускули - дали в бицепса или в бедрото.

Можеш да си сигурен в обратното.

Така ли? И каква е разликата за метаболитните процеси, например ?

03.07.20
15:47

Несериозно ще е да я обяснявам, а ако питаш сериозно - като дойдеш в Пловдив и седнем да пием по едно.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.20 15:47.

03.07.20
17:25

Позитивите от наличието на мускули по тялото са големи. Сигурен съм, че и тялото не прави разлика къде са тези мускули - дали в бицепса или в бедрото.

Я не режи най-важното, че май ще се опитваш да ме убедиш в това, което съм написал ... сериозно при това ? Поне ще може да си даваме примери с пълна и наполовина пълна чаша, обаче трябва да се разберем от 1, максимум 2 пъти и чашите да не са водни ?

03.07.20
22:16

Тренирам почти винаги кръгово. Пиша “почти”, защото на няколко тренировки правя по една необичайна, различна от всичко, което може да се приеме за цикъл или система.
В обичайните ми тренировки няма набирания, кофи, лицеви, сгъване на ръцете при ластика или TRX-а, или работа за конкретна мускулна група. Движенията се изпълняват с “тяло”, като каквото и колкото се случва с една част, трябва да се случва и на противоположната, т.е. и на антагонистите.
Постройката ми на кръга е
Първото, ластик или TRX, бутащо, което е относително, защото нямам “разгъване за трицепс” или “боксиране”. Повечето са производни на пул-овер, флайс, повдигане на пълна чаша, кросоувър на портален скрипец и подобни, с акцент върху по-нестабилно положение на тялото. Например при кросоувър няма да застана с единия крак напред за да съм по-стабилен и да търся натоварване в гърдите, а ще застана с крака на линия на двата ластика и ще се “противопоставям” на опъването с цялото тяло. Това е по-разбираем пример, но повечето ми движения са с една, почти права, ръка, отгоре или отстрани, далече и противопоставянето на тялото, до опората му в стъпалата е предизвикателство. 10-20 повторения, зависи от движението.
Второто движение в кръга е дърпащо със собствено тегло. Тук са силови с всякакви хватове и ширини, и затруднени коремни с неутрален хват, пак с всякакви ширини (тюлени - донякъде са измерими с офицерското коремно), всичко е със свиване на предната част на тялото. Обикновено 4-5 повторения, в обичайната, бърза, тренировка.
Третото е обратното движение с ластик или TRX на първото, абсолютно огледалното движение, на същата бройка, условно го броя за дърпащо, макар че всичко отново е с прави ръце и съпротивление на тялото до опората в петите.
Четвъртото е бутащо със собствено тегло, като L to HS, L to planche, ниска модификация на същото движение със свити ръце, flying ass със стъпване върху успоредката с или без индийска лицева и др. подобни сложнотии, на същата бройка като силовите или тюлените.
Петото е крака, макар че редовно вкарвам крака и по два пъти в кръга, след собственото тегло. Краката обикновено са български клек, румънска тяга на един крак с другия назад, отпад с мах, напад срещу наклон с отпад, странични напади, ножични напади (отскок), кънкьорски напади (отскок), скок срещу наклон с пипане на земята и отскок назад (отскок), странични напади, сумо, нормални и скиорски клекове (под наклон на стъпалата, стъпала и колене един до друг), качване на високо стъпало (до чатала, по-логично ми е от пистолета) с или без повдигане на пръсти в горно положение, скачане на въже. Вероятно съм пропуснал нещо. Не прекалявам - 10-на повторения, всеки път е нещо различно.
Това го правя 5 или 6 пъти и ми е най-простата, изчистена, тренировка. В кръговете нищо не се повтаря - винаги има разлика като ширина, равнина, движение.
Тренирам всеки ден. Горе-долу се наложиха 1-ви ден, ластик с високо и ниско окачване, 2-ри ден, само с раменна височина на окачване, 3-ти ден срещуположни ластици (портален скрипец), 4-ти ден TRX, 5-ти ден някаква с неща, които не сме правили скоро, без ластици или TRX.
Понякога кръговете са ни с повече упражнения - играят между 5 и 10 движения в кръг, в зависимост от това дали съм бил на работа или е почивен ден, кой е дошъл с мен на тренировки и нужен ли му някакъв акцент, препил ли съм предишната вечер и т.н. :) Често правя “завършващ” кръг с възможни/невъзможни (производни на вертикално повдигане на флаг, с акцент върху повдигането).
И така всеки ден от доста време.
Спорта ми не се подчинява на клишетата, “нисък съм и блъскам - ега пораста”, “дебел съм и трябва да отслабна”, “искам яко мускули” и/или “мацки/респект” ... а бе мацките си ги харесвам, “глей к’во мога да праа”, “аз ще стана по-добър от тоя” и т.н. Директно си казвам - аз спортувам помежду другото и безцелно. И много ме кефи - почивка след работния ден, откъсване от рутината, бира с приятели, по-малко болежки в кръста, моето време! Имам си го и не си го давам!
Са, а вкарай това в някакви схеми. Преди опитах, на принципа “вижте, това е много яко и мен ме кефи, така го направих - кефете се и вие!”. И от там като се почна - хипертрофия, културизъм, окултизъм, добавки, състезания, принцип на тоя и оня, не знам каква си система ... ужас - да се чудиш де се намираш и какво правиш. Ми нищо особено - спортувам си.
Сега са започнали на лостовете да ми викат “стареца е прав”. Тия младите нямат никаква представа за години.
Задника и краката са 50% от мускулатурата на тялото. Килограм мускули горят по 12 калории на ден, докато килограм мазнини горят 4 калории на ден ... това пък кой го е сметнал? Пиша за базовия метаболизъм от картинката в предишното ми мнение. Демек, клякайте, ако искате да отслабнете ... ако има накъде. Ако няма, ще качите мускул, който ще тежи на лостовете ?

Dymag, основната функция на мускулите все пак не е да горят калории :)

04.07.20
12:17

Влияят на много функции в организма, да. Но малко спортуващи виждат нещо извън външния вид и спортните постижения. Такава беше “вълната” последните дни и затова отплеснах натам. Затлъстяването е сериозен проблем и на хора от моето обкръжение, на които препоръчвам тренировки за увеличаване на най-метаболитно активните тъкани - мускули. Да си пренебрегват краката си е разхищение на място и възможност да си решат проблемите ... а и се закачам с педантичната прецизност на James Hinks :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1