Има цели домакинства ангажирани в семейни заведения. Когато заведението “изгори”, се оказва че никой от домакинството не остава с някакъв доход, съответно и с покупателна възможност, което пък удря другите търговци. Оплели са се тука като пиле в кълчища
Мда, вероятно е така...и понеже са скривали оборотите...ся и за помощи не могат да се домогнат.
Апропо на фитнесите преди 2 седмици са изплатили помощта за декември.
Площадката над езерото в парка на Сандански, бива. Скромно е, липсва това-онова от стандартната конструкция на “Титан”, но пък има наблизо различни височини за заиграване с краката. Прикачвам снимки
Вчера, за да снимам лебедите в езерото от по-близо, тръгнах по площадката над езерото, пък тя се оказа терасиран водоем, замръзнал отгоре ... не е хубаво да се прави това, но пък установих че климатик може да суши обувки, анцузи и др. неща при подходящо простиране под него посредством закачалки. А това, че торбичките на Билла стават за леген за пране си го зная отдавна. Между другото и вчера си направих тренировката, въпреки че вече бях нагазил до коленете в замаскирания от леда водоем - така и така бях стигнал ... джвак, джвак
Много ми харесва снега. Снимка от днес, със сухи обувки
Днес директно отидох на езерото с намерението да звъня на община, 112 или каквото се сетя, заради лебедите, които са питомни и се стопанисват от община Сандански ... аз бих влязъл да троша леда на замръзналото езеро заради животинките, няма да ми е за първи път :) С радост обаче установих, че при тях имаше хора, които спускаха някаква плуваща платформа, прикачвам снимка. Като свърших тренировката платформата беше се преместила доста навътре. Цял ден ги мисля тези лебеди, след като разбрах че са “кокошки” на общината и че това застудяване не е обичайно за района
Утре се прибирам на обичаен за района студ
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.02.21 20:41.
Ех, друго си е у дома - тъмница, студ, изгорели газове, пътеки между уредите в снега от другите спортуващи, даже зная коя от кой е, защото поддържаме връзка. В 66-то в София се спортува целогодишно, и в студ, и в мраз. Хубава си ми е площадката, имаме си среда, в днешното забързано ежедневие това са хората с които общувам най-често извън работата и семейството.
Много си ми е хубава площадката. Аз до сега май не съм показвал какво е успоредка на две нива, в центъра на прикачената снимка. Използвам я за flying ass с хват на по-ниските страни и с гръб към по-високото, до стъпване върху по-високото, с или без “индийска” лицева. Зад нея има тройка лостове и един направен от спортуващ, а в ляво, не се виждат добре, има още 2 успоредки, като едната също е направена от спортуващ там. Хоризонталната стълба е в дясно, шведските стени най в дясно, допълнително тази в средата. Не се виждат пейката и разните наклони и стъпала пред входа на училището. Целия ми спорт съм пригодил за тази площадка и като отида някъде се чувствам все едно съм влязъл в нова зала, в която липсват част от уредите, които използвам. Комбинираните конструкции на “Титан” са ми по-бедни. Селфи на сняг, докато го има, че май вече ще се превръща в рядкост.
Човечеството е опасно болно, обездвижено, отровено от съвременните храни, въздух и вода, със срината имунна система, с влошаващ се генен материал, с едновременно върлуващи “убийци” затлъстяване и глад, и увеличаващо се население въпреки всичко гореизброено. Болно население, уязвимо и зависимо от фармакологията. Преди много време написах
ПРИКАЗКА ЗА ЧОВЕКА
Имало едно време едно животно, наречено човек. Човека бил един от безбройните биологични видове, които била сътворила природата. С развит мозък, даващ му въображение и физика, позволяваща му да се приспособява и да използва сръчно заобикалящата го среда, човека се превърнал в доминиращ вид. Благодарение на това, постигнал научно-технически прогрес, който му позволил да пренебрегва природните закони и даже да променя самата природа и не му било нужно да бъде физически здрав и силен за да оцелее и да се множи. Заобиколен от удобни предмети и машини, с почти вълшебна медицина - нещо, за което другите животни не били и чували, човека, посветен на интелектуална дейност, загубил основния за еволюцията естествен подбор, и се превърнал в едно умно, но физически и генетически нездраво същество, предразположено към безброй заболявания, включително и на прогресиращия му мозък. За това допринесли и безвъзвратно унищожените животински и растителни видове, отровените почви и води, мръсния въздух - всичките, последица и жертва на прогреса му. И чак тогава природата разбрала, какво е това наднормено тегло, сенна хрема (т.е. алергия към самата нея!?!), склонност към самоубийство, наследствена предразположеност към “екзотични” заболявания и как тези неща могат да се предават от поколение на поколение. Но тъй като това не стигало на човека, той измислил още много начини да вреди на прогресивно деградиращата си физика, като пропушил, пропил, започнал да използва наркотици и какво ли не още. А ненужната за съществуването му физическа активност превърнал в шоу, което нарекъл спорт и което съзерцавал по телевизора си с бира в ръка, подвиквайки за любимия отбор или спортист. По запалените любители на спорта викали повече. Дори и разликите между мъжете и жените постепенно се заличили, защото размножаването ставало чрез гения на научнотехническата му мисъл и не било необходимо да полага физически усилия или да отделя “ценно” време за това, за сметка на интелектуалната си кариера. Накрая се превърнал в безполово, бледо, тънкоръко и крехко същество с огромна глава, която да побира невероятния му интелект, което на другите планети, до които достигнало след като съсипало своята, нарекли “извънземно”, защото на нищо земно не приличало. А съвършеното творение на природата, с уникална физика, даваща му безпрецедентна сръчност и пригодено да прекарва 90% от съзнателния си живот в активна физическа дейност за осигуряване на прехрана, с познания и спомени за всяка част от природата, предавани и допълвани от поколение на поколение благодарение на разума му, съвършения хищник - физика и хитрост в едно, минал на диета и изчезнал като вид. Защото когато трябвало да запали огън се оказало че му е свършила газта в запалката. И закономерната му плячка го хванала и изяла, ей така - между другото. И три деня не яла, не пила и не се веселила, защото се натровила от токсичното, слаботелесно нещо. И аз бях там, и аз не ядох.
Имаме технологията да се борим със сериозни предизвикателства, но това трябва ли да означава че можем да се съсипем, разчитайки на нея? И, всъщност, кой работи за тази технология - човечество от потребители на кредит?
Пак си разсъждавам просто
Само първите два реда като прочетох и спрях....
Човечеството е с 40г по -дълголетно отпреди 40г.
Димаг, така както тръгна за зараждането на човека, викам ще разкажеш нещо за Адам и Ева, какви са ги свършили, та да вземем да се изчервим само като четем, а някои по-консервативни дори да повърнат, крещейки: безобразници, мръсници, гръм да ви удари ?, ....... а то много обрано от към детайли ??
Мнението беше редактирано от D_M на 19.02.21 21:33.
Ми да беше прочел, Nervak :) Не работим за това, което ни храни, пои и поддържа живи, а за банките. То това е проблема - съществуваме благодарение на технологиите, а колко работим за тях? Аз, не, нз за теб. Технологията vs. развалящата се среда засега печели, ако гледаме увеличаващото се население. Но можеш ли да предположиш каква част от човечеството е ангажирана с това, от което зависи? Не говори за технология, от която се печели пара
Dydo, зараждане на човечество и Адам и Ева ... що пък не - не съм бил там до колкото помня :)
Мащабиране, стигнали сме вече до положение, при което 90% от хората е по-добре да не работят нещо сериозно, че да не го объркат и бързо вървим към времето, когато процента ще е 100.
То, общочовешко единство, в условията на монархия или олигархия, май не е възможно. Трябват ни извънземни
20.02.21
02:29
Само сме сменили един идол с друг, иначе казано религията с науката... всичко друго си е по старому.
Мнението беше редактирано от Muddy Waters на 20.02.21 02:30.
“Човечеството е опасно болно, обездвижено, отровено от съвременните храни, въздух и вода”
Ами това е от мързел. Ти защо не си опасно болен, обездвижен и т.н.?
Защото не те мързи да се движиш и не те е страх да се изпотиш здраво от добро трениране. Технологиите нямат отношение в случая, освен че дават възможност на хората да мързелуват. Но това е въпрос на лично осъзнаване и избор, дали ще се движиш или ще мързелуваш. Като се заговорихме за Адам и Ева, ако погледнем света от креационистичната гледна точка - човекът е сътворен и му е дадена свободна воля. Т.е. негово е правото на избор как да постъпи във всяка една ситуация. Всичко се свежда до това пусто право на избор. Кой как ще го използва си е негова работа. Но всеки си носи последствията от изборите, които прави.
Не си съвсем прав по отношение на грижата за здравето на спортуващите хора. Ежедневието ни, стреса, влошената среда и храна са неизбежни. Ние просто се опитваме да вървим срещу течението и да, мърдаме малко по-напред или назад, но избора ни е доста ограничен от съвремието
казано от Dymag на 19.02.21, 22:14:
Ми да беше прочел, Nervak :) Не работим за това, което ни храни, пои и поддържа живи, а за банките. То това е проблема - съществуваме благодарение на технологиите, а колко работим за тях :)
Дреме ми за кого работя,щом задоволявам нуждите си спокойно.
казано от Dymag на 20.02.21, 14:09:
Не си съвсем прав по отношение на грижата за здравето на спортуващите хора. Ежедневието ни, стреса, влошената среда и храна са неизбежни. Ние просто се опитваме да вървим срещу течението и да, мърдаме малко по-напред или назад, но избора ни е доста ограничен от съвремието
За съжаление си абсолютно прав ! Когато си в близък контакт със земята и природата осъзнаваш жестоката истина и темповете с които всичко се скапва . Като се замисля за поколението ще оставим лунен пейзаж :-(
казано от Христо Атанасов на 20.02.21, 17:10:
казано от Dymag на 20.02.21, 14:09:
За съжаление си абсолютно прав ! Когато си в близък контакт със земята и природата осъзнаваш жестоката истина и темповете с които всичко се скапва . Като се замисля за поколението ще оставим лунен пейзаж :-(
Като почнете да драматизирате...,кое се скапва???
Кво означава близък контакт?
Спиш в землянка ли?
Единствения голям минус е нарастването на обработваемите площи...ма сравнение с предишните обработки,сега е цвете!
Мнението беше редактирано от nervak на 20.02.21 18:16.
Творения на природата сме, хранили сме се от нея, целия ни живот, както и самите ние, сме били съобразени с нея, като физика, имунитет, нужди, качества и недостатъци. Близък контакт ... това е бил единствен контакт и единствена среда, нещо към което сме се пригаждали като вид, дори без право на избор. Това не е тема за отделния индивид и какво ще има днес на масата - каквото му докарат в магазина, а личностните му качества са измерими с каквото е успял да продаде от себе си на пазара на труда, за пари. А това, което се търгува, ни позволява да сме доста физически увредени или ни уврежда, превръщайки движението в някаква странична, незадължителна и безсмислена за препитанието ни, дейност. Даже в разход или в продукт, който не е достъпен за всички. А природата, в повечето случаи е за селфи и измерване на благосъстояние, защото си е рядкост.
Днес тренирах, въпреки дъжда
казано от Dymag на 20.02.21, 19:05:
А това, което се търгува, ни позволява да сме доста физически увредени или ни уврежда, превръщайки движението в някаква странична, незадължителна и безсмислена за препитанието ни, дейност. Даже в разход или в продукт, който не е достъпен за всички.
Пак опираме до въпроса за избора. Да, движението не ни е необходимо, за да си изкарваме прехраната, но това не означава, че не можем да намерим начин да се движим. Друг е въпроса, че в България хората като цяло нямат нагласата да спортуват. В други страни хората масово тичат за здраве, карат колело и т.н. Изобщо в доста дъжави велосипедът е най-нормално транспортно средство, което се ползва масово. При нас, в БГ, хората нямат навик да спортуват. Процентът на спортуващите е малък. И животът се е комерсиализирал много. Но това не е само при нас. Навсякъде е. И в крайна сметка пак стигаме до личното осъзнаване на необоходимостта от движение и до волята да се движим.
Нещата не се случват заради тяхната необходимост, а заради печалба. Аз поне така го разбирам
казано от Dymag на 20.02.21, 20:31:
Нещата не се случват заради тяхната необходимост, а заради печалба. Аз поне така го разбирам
А печалбата не е ли необходимост?....или само кенефа е?
Ти “печалба” ли ядеш и пиеш на масата, с нея ли се обличаш, топлиш и завиваш, в колата хартийки ли буташ в резервоара за да върви. В случая тя е посредник, с който си длъжен да се съобразиш, за да получиш това, от което се нуждаеш. Това е контрол, на който трябва да се подчиниш и който не можеш да заобиколиш, за да получиш домати, бензин, ток и кенеф - нещата от които наистина се нуждаеш.
Точно това ям и пия и сипвам в колата!
Ти какво предлагаш?
Да ходя на лов и да дъвча дървесина и след това да я суша за да си обърша задника ли?
Баси и демагозите.. ...
За съжаление си прав. Никой няма да позволи да загуби този контрол, от който наистина няма друга необходимост, освен контрол.
И кой държи контрола,че да знам ,кой ме контролирА???
Поименно обаче... интересно ми е ,кой иска да ме контролира точно мен...изчаткахте,честно!
Извънземните...илюминатите....ух ,как искат да Ви контролират.
20.02.21
21:10
Стана ми интересно, ти имаш ли нужда от тази загубена връзка с природата? Ако да, какво те спира примерно да оцеляваш два дни в гората през уикенда или пък да гледаш звездното небе? Иначе съм съгласна с всяка дума, която си написал, и ако не бяхме загубили връзката с природата, нямаше да правим безумия като да си слагаме маски, за да се предпазваме от вирусите, т.е. от природата...
Според мен, паричната система като регулатор на обществените отношения е близо до колапс, но човечеството не е готово, все още, за друг обществен строй. Идеите за ресурсно базирани икономики предполагат самосъзнание, каквото отсъства в по-голямата част от хората ... верно съм секстант :)
казано от nervak на 20.02.21, 20:33:
казано от Dymag на 20.02.21, 20:31:
А печалбата не е ли необходимост?....или само кенефа е?
Ако си на break even и не искаш повече от това, което имаш нямаш нужда от печалба. Ако търсиш развитие на фирмата и разрастване, тогава да, имаш нужда от печалба. Проблемът според мен обаче е стремежа за печалба на банките. Те нямат нужда от печалба, за тях тя не е необходимост и те са тези, които контролират както теб, така и нас, всички останали. Темата е много обширна, за да я разискваме тук.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 20.02.21 21:41.
Тук да не сте се събрали някви дъновисти?!!
Дамата...не си слагай маска...ръцете не си мий,няма да спираш природата я!
казано от Svetoslav на 20.02.21, 21:32:
Ако си на break even и не искаш повече от това, което имаш нямаш нужда от печалба. Ако търсиш развитие на фирмата и разрастване, тогава да, имаш нужда от печалба. Проблемът според мен обаче е стремежа за печалба на банките. Те нямат нужда от печалба, за тях тя не е необходимост и те са тези, които контролират както теб, така и нас, всички останали. Темата е много обширна, за да я разискваме тук.
Що в банките не работят ли хора?
кат земете да дрънкате с някви английски съкращения брей ебЪн...пууу.
Много модерни....
Кво пък толкова обширно,че да не се разисква?
Клетите...направо ми е жал за вас...така да ви манипулират...а боси по камъните ходите ли...за енергия от земята?
Мнението беше редактирано от nervak на 20.02.21 21:46.
То това с комерса и природата са две различни неща. Природата е загубена, нещата са безвъзвратни, борбата е за спасяване на оцелялото или по-скоро за утвърждаване на правила, с които то да се запази.
Между другото, nervak, прекалено ти е добър алкохола и не сме равнопоставени в диалога. Аз съм на “Стара Кука” и пак не важи. Сега ще кажеш, а де, комерс, ама какво пиеш ти, а какво аз и де е комерса в цялата работа :)
Много сме. Интересното е, че когато се появи вирус, който ни заплаши необичайно, ни предлагат безплатно ваксини. Тогава пък ние не повярвахме и си казахме, неее, тук има нещо - интрига, чипове, контрол. Всъщност, има данъчни облекчения и избягване на съдебно преследване за монополизъм при благотворителност, има кредити, които не са изплатени, има потребители, които са необходими. Човек трябва да се грижи за стадото си, за да може да го дои.
А природата, зависи. Ако някой има материален интерес от това, ще се пази.
Ей това е комерсиализма
казано от nervak на 20.02.21, 19:10:
Грам не разбрах ,какво каза...като сектант звучиш.
Май каза, че трябва да върнем естественият подбор :))
А банките отдавна са извън голямата игра и сега са натоварени основно със социални функции и злоупотреба с обществен ресурс, т.е. същото като държавите :))
Аз гласувам за всяко мнение в моя дневник, защото е добро дошло, каквото и да пише в него. Освен това ... тази тема, пречупена през личния мироглед, социално и имуществено положение и т.н., е с различен смисъл за всеки. Човек трябва да се откъсне от собствените си успехи и несгоди, за да се опита да види цялата картина. И друг е въпроса, това, дали ще бъде продуктивно. Какво като я видим? Всъщност можем само да анализираме. Мен ме е яд за загубената природа и съвременния начин на живот, който ни обездвижва и трови. Честно казвам, с моето социално и обществено положение в момента не мога да направя нищо по въпроса, което да е за всички. И това не ми харесва.
казано от Dymag на 20.02.21, 22:00:
Т. Интересното е, че когато се появи вирус, който ни заплаши необичайно, ни предлагат безплатно ваксини.
Що, ти други ваксини освен безплатни знаеш ли?
И къде е тая загубена природа???Кат вземете да се прехласвате...горката природа.Кво е и???
За 20г е далеч по-добре.
Само един анализ на почвата покрай магистралата за Варна...го показва нееднозначно...но кога ли сте имали допир до подабни данни....за кво са ви?
Мнението беше редактирано от nervak на 20.02.21 22:35.
Да знам цената на ИНФЛУВАК
Стига редактирал, не мога да смогна :)
Всички селяни в София - ей това е загуба на природа
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.02.21 22:38.