Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

03.05.16
20:49

Тцъ - не всичко става както го мисля. Вечерна тренировка с ... Цветан Павлов беше във форума, да.

5 силови 5 коремни и тогава пускане. Същото на 4, 3, 2 и 1 - редувахме се 2-мата. Това се отнася за всичко.
3, 2, 1 обръщане от L до HS
4 от L до planche
8 от моите кофи - през flyng ass, planche и пускане за предна с мах.
6 комбинирани с мах
по 10 пистолета на крак
по 2 невъзможни от страна
по 2 възможни
1 силово
1 от L до HS

Мнението беше редактирано от Dymag на 03.05.16 20:51.

04.05.16
22:20

Днес не съм тренирал. Нито 1 път .... иеееееееее (party) -19
Това лято не знам как ще го понесат лактите ми - както е тръгнало

05.05.16
01:58

Внезапен поетичен поздрав за нарочни и случайни минувачи, автор - аз

“МЪЖКА” случка

Гледам аз една мадама, супер гадже - цепеняк,
тип “е те такава - няма!” и си викам:
“Ето с тая трябва да се заиграя!”
... но е с нея здравеняк -
нещо средно между Йети, крокодил и носорог,
огън му в очите свети,
тип: “е с този пък изобщо хич да нямаш нищо общо!”
... д’еба пустия порок!!!
Що е тази са набарал толкова огромен тип!?!
Този,а ме е “подкарал”, ще ми стане много тясно ...
... но щ’се пробвам - много ясно, к’во да правиш - генотип!
Приближавам “по терлички”, питам: “Колко е часа?”,
оня вика: “Я, сестричке, виж да кажеш на момчето”
ОПААААА - наше е момето - тя “сестричка” е била 8-)
Заговорихме се всички и отидохме у тях,
гледам нежно във “сестричка” и предчувствам аз победа ...
... с нежен поглед здравеняка мене гледа!
ИЗТРЪПНАХ!!!
Леле-мале, кво да кажа - тоя ако скочи “ДРЪЖ”
... няма как да му откажа !@№$%€§
ЗабравИх във миг “сестрата”,
БЕГАЙ бърже през вратата, докато си още мъж !!!
Кат изстрелян бях от пушка!
... са се смеете, нали?
Ще ви питам аз за “дружка” кат ГОРИЛА ви нарочи ...
... мен сърцето ми прескочи! Кат се сетя ме боли
Карай.
Айде, че мадама, супер гадже - цепеняк,
тип “е те такава няма!”, току що край мен премина ...
... няма как да я подмина -
с нея НЯМА здравеняк :)

Мнението беше редактирано от Dymag на 05.05.16 12:31.

06.05.16
01:01

Тренировка
Нормална, сам, без прекаляване, даже малко по-лека, но си имаше всичко

06.05.16
20:12

Тренировка, сам, лека, приятна, малко за разнообразие - обиколих добре талията. Ще я опиша:
1.
Всички силови без тесен смесен, по 1, пускане от лоста колкото да сменя хвата - подхват, тесен, раменен, широк
4 повдигания от L до HS
4 тюлена със смяна на хвата - от широк към тесен
4 повдигания - ръката и рамото лежи върху успоредката, тялото виси надолу, повдигане до отвес с краката нагоре. Лесно е.
Чистачка - по 5 в посока
Вертикална чистачка - от human flag въртя краката нагоре и надолу, по 3 на страна
Едни .... от шведската стена вися надолу с главата, като за гръбно, но гърба е опрян в шведската. Спускам само краката и връщам. 8 повторения
Български клекове
Странични напади
2.
Пак всички силови, но хвата по обратния ред - широк, раменен, тесен, подхват
4 повдигания от L до HS
4 тюлена, хвата от тесен към широк
4 повдигания
Чистачка по 5
Вертикална по 3
На шведската 8
Римска тяга на един крак с коляно напред
Напади назад с ритник напред
3.
Всичко като в 1, само краката бяха първо широк, после нормален сумо клек с камък - едва ли е повече от 15-на кила.
4.
Завършващ
Изреждане на всички хватове на набирания по 2 с почивка колкото да сменя хвата - успоредни на 6, 5, 4, 3, 2 напречни на хоризонталната стълба и на лост - широк, зад врат, раменен, тесен над и подхват - общо 20 повторения.
20 Кофи

07.05.16
19:08

Да видим днешната - няма да я описвам с подробности, а колкото за представа. 3-ма бяхме и се редувахме

1.
2 силови, смяна, от тесен към широк - дигаме тесен, подхвърляме се и сменяме докато “падаме” на широк, после дигаме на каквото сме се хванали.
2 силови, смяна от широк към тесен
2 силови, смяна от подхват към тесен надхват
3+2+1 тюлена - сменяме ширините
6+4+2 от L до HS
5 повдигане с J набиране на широк
5 набиране J със задържане нa J-то на раменен
5 повдигане с J набиране на тесен надхват върху хоризонталната стълба
15 задни кофи с мах, с разкрачване преди спускането
3 чистачка в посока
2 вертикална чистачка
5 спускания на краката като от вчера - на шведската
Български клек
Странични напади

Ей това горното 3 пъти, с промени в набиранията, кофите и клековете
Завършващ 4-ти кръг, нищо общо с горното
4.
Повдигане и задържане на стойка на ръце до стена с раменна ширина на опората
Повдигане и задържане с тясна опора - показалци и палци да се допират
Същото със супер широка
Същото с една ръка, в смисъл, на ръка :)
2 невъзможни
2 възможни
по 2 бири, кенчета

Това беше ... май

08.05.16
19:12

Днес, докато валеше, под стряхата на входа на училището, направихме всички възможни клекове, качвания и слизания, след което изредихме стойките на ръце до стена - таман да спре дъжда.
После 3 кръга, но леки, с повече хоризонтални дърпания с опора на краката и разни лицеви. малко талия, без крака.
След тях дълбоки жабешки отскоци напред.
Завършващ кръг само с единички от многоставните.
Има умора от вчера. Като се съберем повече хора се увличаме

09.05.16
17:09

За всеки случай, че не зная как ще съм довечера, една бърза “служебна” с по малко от всичко каквото може да се прави на успоредка и дебел, разбит лост. 20-на минутки някъде. И отново, всеки който ме вижда за първи път ми задава 2 въпроса - какви добавки пия и на колко години съм. В същност за годините ако съм избръснат не питат, но днес съм брадясал :D

10.05.16
02:42

За днес, като преспя де, ще се обръсна. Иначе минах през лостовете за 2—ри път, но правих само силово с тесен надхват, че нещо го поразвалих от дебели, разбити лостове и умора от прекаляване с тренировки. Само единични повторения, редувах с обръщане до hs на успоредката. Първите - не, но последните повторения ми бяха перфектни от към изпълнение, доволен съм.

10.05.16
18:53

Редовно пиша за деня след полунощ и мнението се датира със следваща дата - като предишното мнение. Просто отбелязвам.
Днес минах 2 пъти през служебните лостове, буквално за по 2 дърпащи и 2 бутащи, няколко силови, чистачка и някое друго обръщане на успоредката. Това два пъти де. Последно съм бил без никакво хващане за железа на 4-ти, миналата сряда. В същото време, за тези 6 дена, освен тези минавания за по 10-на мин., които даже не са и интензивни, си имам и 3 дълги тренировки ... аз всъщност май доста тренирам. То и затова съм качил кг. - като не спортувам свалям, а пък тази зима бях необичайно редовен за сезона. Май трябва да съкратя вечерните или да не правя във всяка тренировка всичко. Ще го мисля

11.05.16
02:30

Вечерта, на 10-ти май, трето минаване през лостове, обаче много кратко. Бях сам

4 силови, по 1, с тесен надхват, широк, подхват и нормален
2х2 повдигания от L до HS
5 тюлена, по 1 на всичките 5 възможни ширини
5 повдигания ... копирам от предишно: “ръката и рамото лежи върху успоредката, тялото виси надолу, повдигане до отвес с краката нагоре. Лесно е”
5 повдигане с J набиране на широк
5 набиране J със задържане нa J-то на раменен
10 от моите си кофи - предна -> колена до гърдите -> flying ass -> planche и пак предна
невъзможно

Общата продължителност на 3-те тренировки да е не повече от 40 мин.

11.05.16
18:23

Днес минах през “служебната” площадка за няколко вида повдигания и въртения на краката от опора на успоредката, редувани с “огледално” същите, но от вис под нея и клекове. Мисля си че тези статични опори и висове, докато работи пресата или кръста се явяват изометрично натоварване по отношение на раменния пояс и ръцете, предимно. Правих и “пружина” под успоредката - с успореден хват отпускане на седалището и прибиране на коленете към гърдите, след което разпъване до предна везна и отново прибиране. Пружината редувах със задни мокри кофи (с мах). Римската тяга на един крак с коляно напред, сега я пробвах с опъване на ръцете напред при навеждането. Няма да тренирам повече днес, макар че тренировката беше символична ... по-скоро използвах слънцето да ме види за малко. Не е сигурно - може пак да мина само да изредя многоставните по 1 път

Мнението беше редактирано от Dymag на 11.05.16 18:23.

12.05.16
23:06

Малко мнения от частни съобщения, без да посочвам с кой ги водя. Давам съвети, редно е да подлежат на коментари или критики. Дълга работа.
__________________________________________________________________________________________
”Здравей. Не виждам да имаш дневник. Посочил си че тренираш от два месеца, без да конкретизираш какво точно. Приемам че вероятно считаш че си с леко наднормено тегло, питайки за релеф. За релефа трябва да уточня, че това е колко се виждат наличните ти мускули под подкожните мазнини - всеки ги има и са необходими. В тренировки участват само мускулите - активно тегло и няма как да накараш тлъстини да работят - просто функцията им е друга. Затова, с тренировка можеш само 1.Да тренираш мускули, в резултат на което да нарастват или стават по силни, или и двете; и 2.Да изразходваш енергия, най-общо наричана не бензин, а “калории”.
Ти винаги изразходваш калории - като ходиш, дори седиш или си миеш зъбите както и приемаш такива, посредством храната. Тялото също така си прави запас от калории, за да може да разчита на енергия ако няма храна - на практика това са мастните депа, тлъстините, онова, което считаш за “наднормено тегло”. Не зная дали се изразих правилно - нещата са две и се разграничават много ясно. Тренировки, за сила, кондиция и мускули, и хранителен режим, за стопяване на мастните депа. За твоето напълняване, което е много малко над нормалното, е нужен много лек хранителен режим. Аз ти препоръчвам ограничаване на въглехидратите - захари, тестени изделия, безалкохолни (само купени, не фрешове), чипсове, солети, зрънчовци и въобще - шарени опаковки, и всичко което ти е сладко на вкус. Тренировките са си тренировки - не ти трябват някакви супер системи по последни изследвания, няма да ходиш по състезания. Трябва ти натоварване на цялото тяло, два или три пъти седмично, поне до напролет и после може да говорим друго. Ако не си стренирал скоро, за този сезон, ти препоръчвам фитнес залата. Винаги можеш да смениш спорта - просто, в предвид сезона, това е моят съвет. Ориентирай се към кръгови тренировки или една тренировка за цяло тяло. Виж статиите тук, в раздели хранене и тренировки. Можеш да си отвориш и дневник, както и винаги да ми пишеш”

“Раздвам се. Само със собствено тегло не е лесно да се спортува. В залата винаги се разполага с пълния набор от движения - само променяме тежеста. При нас е по-сложно, нужно е разнообразяване, което често е трудно да се “върже” към упражнение за конкретен мускул. Съответно търпим критики, най-общо, че просто се мъчим излишно. Търси разнообразието, това е най—важното. Дадох ти съвет да покриеш само една равнина - тази над главата. Търси начин да покриваш всички - покрай тялото, пред гърдите, над главата - и с дърпане и с бутане. И не е важно дали пък чак нещо правиш толкова правилно - важното е да не спираш. Като си тренирал по-дълго, сам ще си намериш нужното. Виж ми дневника. Не мисля че ти помагам особено - ти самия си този който си помага и уважава това което има - тялото си :) “

“Връзка към всички клипчета има в началото на дневника ми. В Славейков имате добра площадка за уличен фитнес и писта за бягане има там. Над нея, в училището - не зная кое е, също има успоредка, лостове и хоризонтална стълба. Тренирам съм там. http://titan-fitness.com/bg/news/view/2/96 Не виждам защо трябва да те притеснява нечие мнение, когато не вредиш на никой и правиш нещо за себе си. Сигурен съм, че ще спечелиш много повече уважение и симпатия, от колкото негативни мнения ... е може би малко завист от пасивни дебелани, дет се чудят как да оправдаят пасивността си и го правят като “хейтват”. Да не ти дреме”

“И да ги увеличаваш, стой за сега в зоната на комфорта - без крайни напъни. Можеш през няколко тренировки да си правиш отделна само с по-големи бройки, без кръгове и с почивки между сериите и по тази тренировка ще разбираш до къде си .... Да, но не като кръгове, а само по една серия, с големи почивки между сериите - нещо като тренировка за проверка. Добре е преди нея да починеш 1 ден и след нея да си предвидиш такъв.”

“Да, само от лостовете и в момента съм още по-нацепен, което грам не ме интересува. Остави ги ти тези неща и някакви програми - разбери, че тренираш за себе си и от програмите можеш да вземеш единствено идея, ако те устройва. Оффф, дай от начало: Фитнес, спорт, все тая - нещо, което хората разбират като средство за здраве или средство да са по-красиви или да правят впечатление или и трите + още няколко причини. Възможностите - зала, сблъскваш се с упражнения - различна е тежестта, която да променяш, според възможностите. Лостове - сблъскваш се с тежестта си, различни са упражненията, които променяш, според възможностите ти. Това е много съществена разлика - при едното взимаш оптималното за това, което искаш да си и работиш, при другото, взимаш това, което си и работиш да стигнеш до ниво, което да позволи да работиш за оптималното. Сега, ОК, питаш ме за високо интензивни тренировки - HIIT, а аз ти отговарям - работи за възможности, инвестирай в себе си и всичко ще е супер. Постоянство и да учиш нещо ново, според собственото ти ниво, в момента. Така нивото ти ще се променя, а от там и оптималното ще е различно. Май много сложно стана ... вярвай си повече и ако имаш колебания, знай, че ти не грешиш, защото се познаваш по-добре от някой, който ти дава съвет без да е в тялото ти.”

“Няма начин да е различно - тялото ти се приспособява към това което правиш. Не го прави и ще видиш как ще натежиш :)”
______________________________________________________________________________________________________________

Днеска 2 тренировки. Служебно раздвижване и вечерна - и 2-те кратки. Ще опиша вечерната:

3 силови с тесен надхват
5 български клека, на крак
3 повдигания от L до HS
5 български клека, на крак

3 силови с широк надхват
5 ромънска тяга на един крак, с коляно напред о начално и изнасяне на ръцете напред при крайно положение, на страна
3 повдигания от L до HS
5 ромънска тяга на един крак, с коляно напред о начално и изнасяне на ръцете напред при крайно положение, на страна

3 силови с подхват, премятане напред и сливане със следващото
5 напад назад с ритник напред, на страна
3 повдигания от L до HS
5 напад назад с ритник напред, на страна

3 силови с раменен - нормални
5 пистолета, на крак
3 повдигания от L до HS
5 пистолета, на крак

2 тюлена на мн,широк и 2 на мн.тесен (на 6 и на 2 напречни) и тогава пускане
5 странични напада, на страна
4 повдигания от тези, с опора на раменете на успоредката и права ръка, обръщане до свещ
5 странични напада, на страна

2 тюлена на широк и 2 на нормален (на 5 и на 3 напречни) и тогава пускане
5 широки сумо клека
4 повдигания от тези, с опора на раменете на успоредката и права ръка, обръщане до свещ
5 широки сумо клека

4 тюлена на на среден (на 4 напречни) и тогава пускане
5 сумо клека
5 сумо клека

3 невъзможни, на страна
2 възможни, на страна
1 друго - както и да е, за мобилност, обръщане на раменете от вис

Това беше

PS: Има нещо, което считам че е важно. 14 годишните. Те до сега са били в “подчинено” на родителите си положение, което е нормално - още не са пълнолетни, родителите и въобще големите са им настойници, редно е да ги слушат. Те “влизат” във форума с очаквания за съответното ръководство или нареждане от “големите”, което би следвало да е “правилно” и кнкретно. И мразят да четат, всъщност - писнало им е и не правят разлика между какво наистина е за тях и какво им казват че е за тях. Трябва разбиране за това. Аз съм родител и ги разбирам.

Мнението беше редактирано от Dymag на 12.05.16 23:45.

14.05.16
03:42

Пак стана никое време. Вчера, петък 13-ти, почти пълна почивка. Служебно минах 2 пъти през лостовете, първия за 10 набирания и 10 кофи и втория за малко везни с няколко ширини, кофи и повдигане L->HS. От миналата тренировка имам мускулна на бедрата, което е интересно, защото не е от зор, а вероятно от общия обем или от пистолетите. 70 клека - не е много. Не го очаквах.

Мнението беше редактирано от Dymag на 14.05.16 03:44.

15.05.16
23:23

Вчера, с натрупано безсъние от няколко дена и неядене през деня, направо си мислех да пропусна. Все пак се разходих късно вечерта за единички - силата я нямаше на около ... ми от 10 на 6-7, значи 30-40 % надолу, което е нормално за ситуацията.

Днешната ще я опиша:

Всички силови х2 редувани в суперсерия с повдигане от L до HS х2: раменно, тесен надхват, широк, подхват, тесен-смесен - 10 на 10
По 5 български клек на крак и по 5 страничен напад на страна

Всички ширини на тюлен х2 редувани в суперсерия с повдигания от вис до свещ на успоредката с опора на раменете х2. 5 са ширините които мога да хвана за тюлен на хоризонталната стълба - от 6 до 2 напречни, т.е. пак 10 на 10
По 5 римска на един крак, на крак, с коляно напред в начално и ръце напред в крайно и по 5 напада назад с ритник напред

“Тяги” на лост и хоризонтална стълба -  с различни хватове, започва от J и завършва с прави ръце и право тяло нагоре покрай лоста - като вдигната нагоре везна - с всички хватове - успоредни и на лост, вкл. и смесен, само х1 но със задържане в горно, от широк към тесен, после и подхвати, дойдоха 12 повторения
Накуп, 6 от L до planche с прави ръце
5 широки и 5 нормални сумо клека

5 повдигане на торса от вис с J набиране на широк и 5 набирания J със задържане на раменен
10 от моите кофи - тия дет са като предна, повдигане на коленете до гърдите, flying ass, planche и пускане пак за предна
дълбоки жабешки отскоци

Всички набирания с успоредни хватове на хоризонталната стълба х5 и обратни кофи 5, на всеки 10 редуване в суперсерия с кофи на една тръба, но с различен хват - 10 широк, 10 раменен и 10 тръба зад тяло
дълбоки жабешки отскоци

Всички набирания на лост х5 в суперсерия със сухи кофи х5 - зад врат, широк, раменен, тесен над, подхват, тесен подхват - 30 на 30
По 5 пистолети на крак, редуване на краката

Проверки: предна везна - бива, planche - ок, dragon flag - ок, human flag - жалка история, много съм натежал, набиране с една ръка - лява - ок, дясна - непоносима болка в лакътя, провал, едно бутане с една ръка и опора на краката - като раменна с дъмбел идва, за пълнеж и едно обръщане на раменете

Много приятна тренировка

16.05.16
02:33

Тази моя гозба ще я опиша, защото стана много вкусна. Първо, дадох си сметка че постно ястие, освен салата, не съм ял от ... щях да напиша миналата година, но не съм сигурен. Та, купих гъби, спанак и не знам защо - тиквички. Не ям тиква., но някак си ме привлече. Имах и ориз - кафяв, той си подхожда със спанака. Преодолях влечението (много трудно) да посегна към конското във фризера и спретнах следното:

Сциклих ориза със зехтин, млян черен и червен пипер, куркума, сол и доматен сок.
Запържих гъбите с краве масло, чесън, дафинов лист, бахар, копър, черен пипер на зърна и сол - първо с малко вода, капка оцет и като изври си се запържват
Всичко в мултикукъра, под налягане за 20-на мин (ориза беше кафяв, био-мега-ултра и т.н. - скъп и бавно увиращ)
Добавих спанака и тиквичките, босилек, риган и още за 10 мин.

Невероятна вкусотия - не може да се наяде човек ... то как да се наяде - няма месо! Сварих си и две яйца, та да се наям

Мнението беше редактирано от Dymag на 16.05.16 02:35.

казано от Dymag на 16.05.16, 02:33:

Сварих си и две яйца, та да се наям

:D

мен с ориза ме грабна “био-мега-ултра и т.н. - скъп” :D

16.05.16
14:30

Ми, ето - затова ме болят лактите. Последната тренировка съм с 209 повторения с цяло тегло, без клековете, х89 кг. = 18601 кг., минали през лактите ми. А не е с кой знае какъв обем. Някога си смятах всички тренировки по този начин и съм достигал до 47000 кг. с цяло тегло в тренировка. Това си е голямо “пилене” на ставите. От любопитство се разходих по дневниците на други участници във форума, да им сметна общите минали през ръцете килограми, в една тренировка, за сравнение.
хм, пък и аз на практика май съм на ниско-въглехидратна ... да не би пък затова да ми се е дояла тиква - щото има глюкоза в нея и “ставите ми говорят”? (тази никотинова течност дет я пуша е много яка). Да, като си прегледам менюто, с колагена съм ок, но с глюкозамина като че ли не съм.
По съвет на James Hinks започвам много активно да разтягам след тренировка.

17.05.16
03:18

Майтап или не - много вкусна манджата! Когато споменах че ще готвя спанак с гъби и тиквички, получих много негативни мнения от рода на “те такова животно нЕма”. Обаче наистина стана невероятно вкусно. А за кафявия ориз, честно казано, не мога да си представа вече да ям бял - друг е вкуса, наистина. Всъщност думите са “има вкус”, негов си вкус, който е много добър и напомня за баби и дядовци. А и му хванах цаката - ако белия му трябват 10 мин., на кафявия му трябват 40 мин. термична обработка, общо, със сцикляне, варене или печене, и е перфектен. Освен това “пие” по-малко вода и ако се готви в съд под налягане, където не се изпарява водата, ако му се сложи вода колкото на бял, ще се получи вместо манджа - супа. Ако се пече в тава, да - тогава 4 пъти по-дългото печене иска повече вода за изпаряване. А бе всичко е като на лостовете - пробваш, виждаш какво става и вече знаеш при каква ситуация, какво се получава. Иначе другото си е същото - ориза задължително иска мазно, черен пипер и доматен сос, а другото са екстри.
Днес, т.е. вчера - пак е никое време, смятах да пропусна - не ми се е случвало от 11 дена, но не се получи - направих една служебна, само с повдигане на краката от опора на успоредката с “огледални” спускания от вис под успоредката, като за обратни кофи и малко крака.
Набирането “обратна кофа”, между другото, е моя измислица, както и силовото с тесен смесен, което две от спортуващите с мен момчета - Митака и Данчо, “пуснаха” на първото събиране на лостаджии в 120-то СУ в София и от тогава е доста популярно. Интересно, че тогава демонстрирали и “възможното”, но никой не му обърнал внимание на фона на популярния вече human flag. Единствените места на което виждам подобни на него и невъзможното обръщания са в pole dance и в скалното катерене, но не знам как се наричат там.
Та днес, само талия и крака, а нагоре изометрия.
Независим наблюдател от женски пол сподели че съм напълнял в задника и бедрата “в положителния смисъл”, каквото и да означава това. Остава да се науча да се набирам със задника и бедрата и всичко ще е ОК ;)

Мнението беше редактирано от Dymag на 17.05.16 03:20.

17.05.16
14:29

Ужас - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37115 ... ще му дадат име друг път. 2007 го “пуснах” това упражнение с доста неподходящо име. Нямаше го още като движение и един от спортуващите с мен - Влади, така го кръсти. Обаче обяснението на G33K за името кърти - бих го почерпил с удоволствие :D
Вече го има в нета под името “Hanging Windshield Wiper” - чистачка.
Отивам на една “служебна”, че нещо ми доскуча в офиса. Не зная какво ще правя още - там на място ще преценя.

18.05.16
18:26

Много спортуващи - за един ден и не мога да си намеря дневника. Супер! Вчера един път без крака и днеска два - първия с крака, само служебни разходки, за по 30-40 повторения за раздвижване от стола - не си струва да се описват. Обаче след всяка разходка хубаво разпъване, но не от вис, че ми се струва прекалено агресивно - някакъв хват за опората на лоста или успоредката, и обикалям, клатя се, извивам тялото - такива неща, както и просто протягане и ръкомахане. Пробвах лицеви с хват само на едното рамо на успоредката - до сега никога не съм ги пробвал. Интересни са, лесни и не ми докарват никакъв дискомфорт заради тесния хват - приятни са за разнообразяване. Пробвах и да изнеса двата крака заедно през flying ass с усукване на торса извън успоредката, без да я докосвам или нарушавам опората, но не ми се получава. Трябва пак да намеря картинката, че карах по памет и нещо май ми се губи механиката на изпълнението, защото крайния резултат ми беше някакво ниско, усукано, планче. Довечера имам намерение да спортувам по-сериозно с хоризонтални равнини, но не съм сигурен.

19.05.16
01:07

Спортувах и имах много сила. Тези два дена почивка, в смисъл с много леки тренировки, много добре са ми се отразили. Явно съм се увличал прекалено за ежедневно спортуване и не съм възстановявал достатъчно бързо. Нормално - моите тренировъчни цели не са свързани с мускулна маса и постижения, просто е много приятно да “съм там” и да правя нещо. И на компютъра ми е приятно да си играя, и да попадна на някоя хубава книга - спирам да спя, докато не я прочета и натрупвам умора - нормално.
Днешната се “удържах”, трудно, но все пак се справих да не прекалявам и останах на леки и приятни бройки. Започвах кръговете със силови на 2-ки и тюлени на 2-ки, следвани от хоризонтални бутания и дърпания на 10-ки, клекове и завършващи повдигания, по 4 в серия срещу силовите: L до HS в първия кръг, L до planche във втория, моите кофи където са през flying ass - те на практика са същите като L до planche, но има спускане през предна и повдиганията от вис до свещ с опора и на раменете на успоредката. В кръговете сменях силовите, хватове и опори на хоризоталните бутания и дърпания. Направих и завършващ кръг със силови с тесен-смесен, повдигания от L до HS и невъзможни, без крака. После разтягане.
Направо ми е жал за “тюлена”. Това упражнение е “вързано” за специфичен уред—старото поколение хоризонтални стълби, задължителни за училищните площадки от соц. времето, с дебели странични тръби. Ще си “отиде” заедно с тях.

20.05.16
15:33

В предишното ми мнение е описана вечерната ми тренировка, втора за деня, за 18-ти. Пак е бил минал полунощ. Вчерашната тренировка, от 19-ти, беше с доста движения в кръг - силово, кофи, набирания, хоризонтални бутания, хоризонтални дърпания, повдигания на краката от опора на успоредката, спускания под нея от “обратна кофа”, крака, тюлен, L до HS. Всеки кръг беше с промяна на хвата, в случая от широк към тесен за силови, тюлени и набирания, и от над главата към пред гърдите за хоризонталните дърпания и бутания. Упражненията за крака също ги сменях - български, румънски на един крак, отпад с ритник и широк сумо с камък. Петия кръг беше без крака но с невъзможно и възможно, силовите с подхват ги прехвърляхме отпред. Беше ми “на гости” един от едновремешните ми последователи, с които прохождахме, пихме по 2 бири - класика. Сега ще се разходя, ужким “за кафе”, да пробвам пак това изнасяне на краката извън опората на успоредката, което всъщност не го изнасят - подвел съм се. Сядат на успоредката странично с краката навън, вдигат ги във “външен” за опората L и задържат - като да се разкрачиш от стойка на ръце преди тях, само дето краката за заедно от едната страна.

22.05.16
20:35

Петък 20-ти, така и не спортувах - -20.
Събота и днес, много хубави тренировки. Даже днес, след тренировка, пихме по една бира и тръгнахме да си дотренирваме :) 66-то СОУ е пълно със зеленина - направо си е гора и освен това е настрани от трафика. Хубаво е там, за нещо което ми е наблизо и бирата си я пием там - много по приятно ми е от колкото в някое заведение.
А току що в айсберга си намерих огромна тлъста и жива гъсеница - супер, не е обработван с отрови.
Та, днес, след тренировката, проверявах везна - предна и задна, planche, human flag и всичко ми се получи доволно. Скачах и на въже, в смисъл, не като кардио, а като проба на всички номера дето си ги знам - стъпки, кръстоски и т.н. ... бива си ме ;)
Скромността е за хора без други качества

Мнението беше редактирано от Dymag на 23.05.16 11:06.

24.05.16
11:52

Втори ден съм с колелото на работа, даже днес имаше силен насрещен вятър на идване - леко ме поизмъчи. Имам и мускулна треска от неделята на задно бедро, която “оцеля” и днес, въпреки вчерашните 40 км. колоездене - аз не описах тренировката, но освен че имахме доста голям обем на крака и дълбоки жабешки отскоци напред, вдигахме всяко силово и коремно с бърпи, а направихме доста. Вчера съвсем леко раздвижване на уредите до службата ми. Днес ще направя по-сериозна довечера - с въже, бира и всички екстри. Поне се надявам.

25.05.16
15:34

Вчерашната ще я опиша, до колкото я помня.

По 1 силово с тесен, широк, подхват и раменен хват, редувани с повдигания от L до HS
По 6 набирания със същите хватове като силовите и в същата последователност, редувани с 6-ци кофи

Между другото на няколко места виждам записани “дълбоки кофи”, което нямам никаква идея какво е - потърсих информация, но ми излизат неща от рода на: овална кофа за почистване 16 л. Подходяща за използване с всички видове бърсалки за под. Голям обем и дълбока цедка. Едно време имаше кофи и “помпички” - бързо и “късо” изпълнение, горе долу на половин кофа :) Освен помпичките вече да са кофи, а кофите да са “дълбока кофа”.

По един тюлен на всичките 5 успоредни ширини, които можем да хващаме на хоризонталната стълба - от широк към тесен, редувани с повдигания на успоредката до “свещ” с опора на раменете.
По 6 набирания със същите хватове като тюлените и в същата последователност, редувани с 6-ци кофи.

6 повдигания на торса с J-набиране на широк успореден хват, с пускане от уреда на всяка бройка
6 от L до planche
6 J набиране с успореден, пускане на всеки 2
6 от моите кофи, които са на практика почти същите като L до planche, но се минава през предна кофа с мах
На 10-ки, с различни хватове хоризонтални дърпания с опора на краката, редувани с хоризонтални бутания с опора на краката на успоредката, като имаше и индийски с хват на една тръба - май 40 на 40 дойдоха.

По 5 на страна хоризонтална чистачка ... чистачка
По 5 на страна вертикална чистачка - пак въртене на краката но по вертикала от положение като за human flag.
По 2 “невъзможни и възможни” на страна.
Силово и повдигане от L до HS

Май нещо ми се губи. Направих впечатление на един господин - представи се като инструктор във фитнес ЦСКА и преподавател от НСА, с който се заприказвахме на разни теми - ТRX-колани - ставал съм за “демо”, принципи на трениране, добавки, “закъсацията му” с несериозни трениращи при него и т.н. Затова и нещо ми се губи от тренировката, но не мога да се сетя какво. Не бях и в добра кондиция - на връщане от работа, с колелото, имаше силен насрещен вятър, следобед покрай Витоша го обръща и пак беше срещу мен, значително по-силен от сутринта. Направо ме изцеди ... днес съм с колата :D

25.05.16
16:43

Аз пиша дълбоки кофи :)
Пояснявам, защото масово виждам да се правят полу-кофи, а аз пускам максимално долу, задържам и тогава вдигам - разликата е огромна. То всъщност е правилно даже да го пиша помпички, но това са подробности :-р

25.05.16
16:50

Което действие принципно е опасно с добавена тежест.

25.05.16
17:06

казано от James Hinks на 25.05.16, 16:50:

Толкова, колкото и всяко друго движение атакуващо гръдните мускули :)

25.05.16
17:07

Щом си рекъл ;)

25.05.16
17:17

При здрави сухожилия и мускули не би следвало да има проблем ( принципно)

25.05.16
17:19

“Не питай старило, питай патило” :)

25.05.16
17:32

Принципно белята един път става ;)

25.05.16
18:38

То “тежест” е едно, а “тежест на James Hinks” е съвсем друго нещо, мен ако пита някой :D Значи правилно съм се ориентирал за наименованието. Помпички преди правех, но от както работя на малки бройки в серия, гоня на всичко пълни изпълнения и съм много доволен. Че “куцам” тук там, да, но преди беше много повече “куцането” и болките.

Сетих се едно от нещата които забравих в предишната тренировка - като “обикалях талията” след вертикалната чистачка имах спускания на краката от вис надолу с главата, с опрян гръб на шведската стена. Имам лека мускулна на бицепс и на предно рамо, което ... щях да напиша че не е от едно упражнение, но като се замисля за вертикалната чистачка, накрая и то на 5-ци, което ми е почти макс - не знам. На големите мускули трудно си докарвам мускулна, освен на краката де, които не са ми с толкова “голям стаж”.

Преди малко се разходих ужким за кафе и се пораздвижих символично. Бях малко на принципа: “Когато ме мързи - правя преса”, но правих малко и крака, че съм без колелото. Днес мисля да си остана само с това.

26.05.16
00:06

казано от ME4O_TURIST на 25.05.16, 17:06:

казано от James Hinks на 25.05.16, 16:50:

Толкова, колкото и всяко друго движение атакуващо гръдните мускули :)

Не, много повече, но няма смисъл да споря по този(пък и по други въпроси) с теб. Най-малкото защото за теб(и за много други) анатомията се изчерпва с с мускулните групите в един сплит.

26.05.16
00:40

Аз нямам и намерение да споря . Включвам се тук в качеството си на препатил . Правил съм кофички с тежест, представляваща 90 процента от личното ми тегло и то с нееднократно вадено рамо. Ако се внимава , няма страшно . Единственият проблем е , ако рязко се увеличи тежестта. Тогава сухожилията започват да “дават” сигнали, но и те се адаптират лека-полека.

26.05.16
09:49

Да споделя и аз-когато закача тежест,дори такава с която спокойно правя 15тина повт.,ъгъла на лактите не мога да го пусна много под 90гр.Без значение ,задържам ли в долна позиция или не....

26.05.16
11:13

казано от ME4O_TURIST на 26.05.16, 00:40:

Аз нямам и намерение да споря . Включвам се тук в качеството си на препатил . Правил съм кофички с тежест, представляваща 90 процента от личното ми тегло и то с нееднократно вадено рамо.

Аз съм правил с личното тегло или малко отгоре и дълго време смятах кофичките за абсолютно безопасно упражнение, докато опитно не се убедих в обратното, а в последствие се поинтересувах за информация по въпроса и видях, че дълбоки кофички с добавена тежест са били причина за много повече контузии в раменете, отколкото всички варианти на лег и раменна преса взети заедно.
Позицията на рамото при кофичките не позволява “вадене”, но това няма общо с травмите, които могат да се получат при тях.

казано от ME4O_TURIST на 26.05.16, 00:40:

Ако се внимава , няма страшно . Единственият проблем е , ако рязко се увеличи тежестта. Тогава сухожилията започват да “дават” сигнали, но и те се адаптират лека-полека.

Пишеш си абсолютно наизуст :) Първо, няма как рязко да увеличиш тежестта, тоест да правиш 4-5 повторения с 20 кг и изведнъж да сложиш 50-60 и да правиш същите повторения. Второ, сигнал от сухожилията на ротаторите е директно червен картон от тренировките, а адаптирането полека-лека е едни ограничени тренировки за период от около 4-5-6 месеца.
И понеже всичко тръгна от на Ванката поста за дълбоките кофички, които той прави с тежест, а аз намирам това за опасно - нека да каже досега като съм му казал да не прави нещо, дали съм сбъркал някога ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.05.16 11:15.

26.05.16
11:48

Всичките ми болежки са от престараване :)
На Сашето съветите винаги са ми били от полза, но понякога съм го разбирал по трудния начин или ми го е казал след глупостите ми хаха

На клека се дупих, дупих до земята и се наредих подобаващо (nhappy2)
Хубаво е да се слушат патили хора, а който не слуша остава варианта сам да го разбере, както по-горе споменах по трудния и болезнен начин.

Разказвал съм историята преди няколко години как исках да съм 100кг и се тъпчех като прасе. Е, накрая преддиабетно състояние, трътлест и дундест, запъхтян и потящ се слон. . .ама нали на своя глава стигнах до там. Колкото по-навреме човек вземе мерки, толкова по-хубаво.

Мнението беше редактирано от Иван П. на 26.05.16 11:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1