казано от Dymag на 15.02.16, 12:00:
Ще взема и аз да си измисля предизвикателство - да си докарам мускулна треска в “перките” със собствено тегло.
Смесена успоредка?
Цецо, ще те цитирам ... ако съм сгрешил, щще компенсирам с бира. Тренира с мен вчера ... то вече е оня ден, на коремните с комбинираните и ми е написал това:
”Мале човек,имам мускулна в цялата горна част (гръб,гърди,бицепс , че даже и преса , а там рядко имам).След работа реших да мина за някое многоставно движение,но уви едвам качих едно силово и L do HS повдигане (просто всичко ме заболя като увиснах).За това повлиян от твойта тренировка изредих хоризонтално бутане с дърпане.Накрая завърших с по едно възможно от страна,отделно на работа правих крака.”
Отдавна съм установил че мускулна се хваща по-лесно с много, от колкото с тежко. Не че е важна, желана или нежелана, просто съм любопитен. Та само да вкарам някакво дърпане на 3 серии до отказ и съм готов. На смесена успоредка нямам никаква идея какво да правя, обаче имам едни халки в къщи и мисля че е време да ги извадя ... най-вероятно в събота и неделя, ако не вали.
казано от Dymag на 16.02.16, 02:25:
На смесена успоредка нямам никаква идея какво да правя, обаче имам едни халки в къщи и мисля че е време да ги извадя ... най-вероятно в събота и неделя, ако не вали.
С халки още по-добре ще е...за теб де-аз не бих се справил,за мен е трудно и на успоредката...
Халките ги позиционираш така разминати във височината,че едната да е за набиране,а другата за кофи...Та с едната ръка буташ,а с другата дърпаш до под брадата едновременно ,след няколко повторения разменяш бутащата и дърпащата ръка.
При мен това упражнение влиза в трапеца дори.
Да, сетих се. По подобен начин тренирам набиране с една ръка - с едната обхващам страницата на лоста, на около половин метър по ниско от хвата с горната и дърпам. Обикновено това го правя в края на тренировката, защото мога и без опора да се набирам с една ръка - да са ми леко изморени ръцете, на единици или двойки. А го правя така просто защото от директни набирания с една ръка ме болят после зверски лактите. Години наред тренирах с някакъв зверски обем - по над 700 повторения в тренировка съм имал. Съответно преди тренировка имаше ритуал - мазане на стави с разни гелове, загряване по половин час, защото всичко ме болеше хронично, до невъзможност за тренировка. И като си дадох сметка че спортувам за кеф и здраве, минах на малък обем от най-тежките неща които мога и всичко се оправи. Пак периодично правя по-обемни тренировки, но разредени с по-спокойни не ми докарват някакво трайно неразположение - направо се преродих последните 2-3 години. Все пак мисля че десния лакът и лявото рамо са ми много податливи към напомняне за миналите тренировки. Не смея с това упражнение да правя обем.
Аз го споменах и в дневника на James Hinks. Вървях нисък и около 9-10 клас изведнъж се издължих на височина, но без да наедрея като тяло, мускули или стави - направо тънка върлина. Спортувах бойни изкуства и заради по-ниския си ръст бях пъргав с ръце и крака, и тази бързина се запази като се издължих плюс това че се добави обхват :) , но силата я нямаше никаква и ставите ми останаха тънки - дори в момента мога да си обхвана китката с палец и показалец, и да ги допра. Имам чувството че са ми по-уязвими, а и да не са, пак ще си ги пазя - смятам да ми служат много време 8-)
Общувал съм с всякакви бивши състезателни спортисти и всички са потрошени, със специфични за спорта си болежки. Аз съм любител и постижението не е водещо, за разлика от професионалните спортове, не на всяка цена. Любителския спорт трябва да носи удоволствие и да прави спортуващите по-здрави, а не по-болни. Това ми е новата философия. Преди бях: “ако можеш повече, направи повече от повечето! Бъди по-добър от професионалистите!”
А на халки най-голямото забавление е мокри кофи, след като се залюлееш, синхронизирани с люлеенето.
Днес ще спортувам късно - имам уговорка за 20:00 часа. Това е необичаен час за спорт за биологичния ми часовник и очаквам леки колебания в силата.
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.02.16 13:40.
Нямаше колебание в силата - перфектна кондиция. Бърза тренировка, с малко силови, активност в торса от опора към корема и от вис надолу с главата, към кръста, крака и повдигания от L-sit до HS, в този ред, 4 кратки кръга, различни хватове на силовите, различни движенията с краката от опората и от виса, и различни упражненията за крака, във всеки кръг. Още се усеща мускулната в горната част на трапеца и задно рамо - само като наблюдение го споменавам.
Мнението беше редактирано от Dymag на 17.02.16 11:52.
Абсолютно тренировката от мнението ми от 20 яну 2016 17:04, с малки разлики в повдиганията на краката от опора на успоредката и във спускането им от вис надолу с главата под нея. И краката бяха малко по различни.
Пробвах и по-различно изпълнение на римската тяга с един крак. Досега я правех като на прикачената картинка. Сега пробвах, в изправено положение да съм със свит крак и вдигнато коляно, а при навеждането да разпъвам крака назад - много ми хареса и е доста по-провокиращо за равновесието.
Мнението беше редактирано от Dymag на 17.02.16 18:52.
Приятна тренировка, бърза, проста, лека и на място като усещане, в предвид нещата които правя и късния час. Без подробности, с общ обем: от набирания на всичките 5 ширини успоредни хватове - 30, от хоризонтални дърпания с опора на краката с няколко хвата - 50 и от лицеви опори с 5 различни ширини (последните с обърнати назад длани) - 80, подавани на късо в същия ред 5 пъти, по 6, 10, 16 повторения, всичко за 20 минути. Като да се почешеш точно там където те сърби :)
С такива тренировки “си почивам между тренировките” - идва събота и неделя.
А, да - имам лека мускулна високо на седалището от усвояването на новото изпълнение на римската тяга вчера ... не оня ден, вече е днес. Не виждам от какво друго да е, защото другото си беше обичайно - български клек, напад назад с ритник и широки сумо клекове.
Мнението беше редактирано от Dymag на 19.02.16 02:38.
-4 от 32
Ужас - без тренировка днес. Излиза че по един път в седмицата пропускам по 1 ден. Без дневника нямаше да го разбера.
Между другото в “оцетни” салати - зелени, ряпи, цвекло, айсберг, зеле и моркови и др. .... не че се сещам други :) ... на които се добавя кисело, напоследък винаги слагам по една зелена ябълка, обелена и настъргана на рендето. Много приятно се получава и вече ми се превърна в навик.
Мнението беше редактирано от Dymag на 19.02.16 22:23.
-5 от 33
2-ри ден без спорт. Болки в дясното коляно, а го ударих преди година - паднах в шахта, и в двата лакътя, пак болките в кръста, в дясна китка, и десния бъбрек нещо ме боли. Офис работник - нормално ... трябва да въведят понятие не “тенис лакът” а “mouse лакът”.
И това само за 2 поредни дена без спорт!
... спешно ми трябва спорт, че да се излекувам
Липсата на спорт прави хората уморени и болни.
Днес спортувах и съм като добре смазана и навита пружина. Кръгова, като “не виждАл”, с много упражнения, крака и завършващ кръг без крака - час и нещо висях на лостовете. Нямах единствено хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката. А синът научи и предните кофи с мах. Вече може задни, предни, силови и набирания с всички хватове. Само коремно не може, но е на ръба - мисля че до 3-4 тренировки ще го обръща спокойно, може и по-бързо.
Принципно се учи само единия вид от мокрите кофи първо, докато се запечати в мозъка като механика на изпълнение и навик. Ако се усвояват и двата вида едновремено, човек се обърква, прекъсва ги, прави ту едното, ту другото. А най-опасно е да се учат от човек със силни сухи кофи, тренирани от години - сиилата го подвежда, раменете изпускат и пада от успоредката. По-веротните варианти за падане са, ако разучава задни - пада по корем, назад и обикновено овладява ситуацията. Ако разучава предни, пада по гръб и има около 10-на забавни за околните секунди, в които не може да си поеме въздух. В момента в който се усвот едните мокри и се затвърдят с 3-4 тренировки, другите се усвояват лесно и безопасно. Затова научих сина първо на задни мокри - по-безопасното падане :)
Днес имаше тренировка:
4 кръга,
силово, кофа на една тръба и набирания, на 1:5:5 повторения, без пускане от лоста,
после 10:10 хоризонтални бутания и дърпания,
после крака на 1-ви и 3-ти кръг, а на 2-ри и 4-ти по 2 повдигания от L до HS,
смяна на хватове и ширини на всеки кръг.
Вторник - силови, комбинирани кофи, “чистачка” и L->HS
Сряда много ангажименти и дъжд -6
Днес глезотии - силови и повдигания
<->
спускания на краката от опора и вис надолу с главата, и L->HS
Довечера се надявам на по-сериозна тренировка
Имаше тренировка, 2-ра за деня +1
5 кръга, многоставни, на 3-ки, шестици и 10-ки, със силови, тюлени, обръщане на тюлен след чистачка без отпускане на J-то, повдигания от L-sit до hs, експеримент с по-различно изпълнение - от L-sit прибиране на краката до торса през flying ass и до планче, български клекове, римски клек на един крак - новото изпълнение, пистолети и широки сумо-клекове, невъзможни и възможни.
Тренировката беше с компания със сходни възможности и най-важното - синът обърна самостоятелно коремно възлизане на лост :)
На няколко места споменавам римската тяга на един крак със собствено тегло. Мисля че най-правилното наименование за варианта със собствено тегло който правя би било: румънски клек на един крак. Вече така ще го записвам в дневника.
Днес, набързо, въпреки намерението ми да има по-сериозна тренировка вечерта, реших да се застраховам и се разходих “до кафето” за малко обикновени набирания и кофи ... два пъти :P
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.02.16 17:12.
26.02.16
19:06
казано от Dymag на 26.02.16, 17:12:
На няколко места споменавам римската тяга на един крак със собствено тегло. Мисля че най-правилното наименование за варианта със собствено тегло който правя би било: румънски клек на един крак. Вече така ще го записвам в дневника.
Искам да те помоля да снимаш движението, ако е удобно. Като прочета клек на един крак все си представям пистолет. Не мога да вдяна каква е твоята вариация.
26.02.16
20:59
Според мен трябва да бъде “румънска тяга на един крак” :D
Прикачвам го, като картинка - има го и по-нагоре в предишни мнения. Само със собствено тегло, както е на картинките, мисля че по-логично би било да е клек, навеждане или нещо друго, но не и тяга. Според мен, не е удачно да се цитира като тяга което и да е идентично движение на тялото, ако наистина не се тегли тежест. Но, да, навсякъде подобните ги кръщават “тяга”.
Вчера си направих втората тренировка +2. Малко силови, тюлени и повдигания от L до HS, много набирания с всички възможни ширини и хватове, кофи и хоризонтални дърпания и бутания. След половин час отивам да спортувам.
Мнението беше редактирано от Dymag на 28.02.16 01:37.
1 силово - това беше разгрявката :)
2 силови със смяна широк -> тесен
2 силови със смяна тесен -> широк
2 силови със смяна подхват -> тесен
2 силови със смяна смесен тесен -> размяна на ръцете
8 прехода от L-sit до планче със свиване на краката между тях
10 български клек на крак
3 тюлена на хват 6-ца (това са броя напречни пръчки между ръцете) - най-широкия хват
5 набирания с повдигане на J на хват 5-ца
2х4 повдигания от разкрачен L-sit до hs със свити ръце
от тези, румънските на един крак, модифицираното изпълнение с повдигане на коляното в начало положение
3 тюлена на хват 4-ка
5 J-набиране без отпускане на J-то на хват 3-ка
2х4 хоризонтално въртене на L-sit и повдигане до HS със свити ръце
пистолети, но на висок парапет - качване и слизане, редуване на краката
2х10 кофи с хват срещу прав ъгъл
5х4 тяги от вис с успореден хват - съответно на 5, 4, 3 и 2 пръчки ширина. От положение J, изправяне на тялото нагоре с прави ръце и връщане пак до J - това е упражнението
8 ... повдигания от вис до свещ, но цялата ръка и раменете лежат върху успоредката
широки сумо клекове
проверка на единици от “показни неща”, задържанията бяха по 4-5 секунди
супер широко силово - със сигурност е над 1,20 м. ширината на хвата
човешки флаг, по 1 на всяка страна
планче
везна (front lever)
невъзможно и възможно, по 1 на всяка страна
и нещо ми се губи, но не мога да се сетя какво. Нещо и дясната китка май съм я усукал но не разбрах кога - съмнявам се в прехода от L-sit до планче, че е нов за мен и доста динамичен. Получи ми се много добре този път.
Честита баба Марта :)
Неделя, понеделник - хубави тренировки. В неделя, тренировката беше доста разнообразна и с повече крака в кръговете - български клек, страничен напад, румънска на един крак, напад назад с ритник напред, широки, нормални и тесни клекове (стъпало до стъпало, без разделяне на коленете по време на клека), пистолети. В понеделник имаше основно хоризонтални равнини на бутане и дърпане. Винаги си има по някое многоставно движение и ако има крака накрая - завършващ кръг от малко, но тежки неща без крака.
От месец, месец и нещо, заради прегъната жлъчка + камъни, пия чайове и набивам ябълки по цял ден и се храня като мацка на диета за отслабване, но не виждам отслабване, нито чувствам такова, дори визуално ми се струва че качвам. Затова се премерих и според кантара съм 1,5-2 килограма надолу. Не бих твърдял че реално има отслабване или “играят” течности, защото все пак тези чайове са диуретици. Не че има някакво значение, но просто съм учуден че не свалям килограми ... то и от къде ли да се сваля - нямам много излишно тегло.
04.03.16
22:35
Искам да те попитам ако може да кажеш или да покажеш, какво е това от L до HS? L предполагам е L-sit, но си нямам представа за HS.
казано от SiD_SaB на 04.03.16, 22:35:
Искам да те попитам ако може да кажеш или да покажеш, какво е това от L до HS? L предполагам е L-sit, но си нямам представа за HS.
hs - hand stand
Другото си го нацелил :)
05.03.16
11:37
казано от Иван П. на 05.03.16, 07:07:
казано от SiD_SaB на 04.03.16, 22:35:
hs - hand stand
Другото си го нацелил :)
Благодаря! :)
Да, правилно си предположил. От опора на успоредката, но почти никога не е чист L-sit - в повечето случаи е с повдигане и разкрачване на краката или въртене на двата крака над успоредката от L-sit, след което обръщам контролирано към hand stand, като в същото време спускам - свивам ръцете успоредно с повдигането на краката и торса нагоре. Но, да - L-sit до hand stand със свити ръце, по време на обръщането се спускат, а при връщането изправят ръцете, а не след или преди него. Идеята за това движение ми е от щангисткото обръщане, както и от търсене на по-тежки движения за горна част на гърди на успоредката. Това, новото, от L-sit през flying ass със свити крака и прибрани до тялото колене, до planche и обратно, също е пак подобно и макар да е по-тежко за рамото заради планчето, не го чувствам толкова комплексно - няма я амплитудата в ръцете и равнината почти над-главата. Казвам почти, защото hand-stand със свити е леко наклонен.
Хаааа, току що видях че има такова упражнение и е популярно - L Sit to Bent Arm Handstand, L-sit to handstand (bend arm version), Elevated L sit to Bent arm Handstand hold и т.н. Това не ме учудва - тя логиката на тялото си е една и съща. Ядосвах се, преди, само на критики на нещо което съм установил и после хвалене на абсолютно същото, но казано от някой западняк или руснак. Сега не ме интересува - спортувам за себе си, с приятелите си и децата.
Но, засега, невъзможното още не съм го виждал, макар че има подобни повдигания на възможното в pole dance - прикачвам :)
Прекалено бързо вдигнах обема на тренировките. Даже реших да почина един ден - в четвъртък -7. Спортувам вече с компания и се увличам :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 05.03.16 12:19.
Пак пропуск след три дена тренировки, вчера, заради дъжд -8. Не е проблем, защото обема на тренировките беше по-голям, включително и на тежките многоставни - например в предпоследната тренировка въртях “невъзможното” на 6 повторения в серия, което правя за първи път. Съответно хванах и много странна мускулна, лека, но на странно място - от двете страни на гърба, ниско и към средата, между широките гръбни и еректорите, под трапеца. Не са бъбреците определено :D Според картинката която прикачвам, мястото отговаря на “obliquus internus abdominis” ... това трябва да са дълбоките мускули на пояса май. Не знаех че стигат чак до там на гърба, но да - при “възможно” и “невъзможно” няма как да не работят, като гледам къде са. Интересно - чета тази статия: http://www.bb-team.org/exercise/4895_melnitsa-s-pudovka-windmill и намирам доста паралели.
Хм, докторите са странни.
Преди време по случаен повод ми откриха прегъната жлъчка и наличие на камъни в нея и в дроба. Това “откритие” се потвърди от още 2 независими прегледа. Естествено, предрекоха ми операция на жлъчката за камъните.
След няколко месечно “ослушване” от моя страна, започнах да консумирам ежедневно ябълки, натурален ябълков оцет и лимони в “невкусно” голямо количество, студено пресован зехтин, хомеопатия под формата на таблетки с бял трън и артишок, и ежедневно чайове, в които си смесвах глухарче, бял трън, цикория, невен, червена боровинка, шипка, борови връхчета, меча стъпка, коприва - на око, с лимон, мед и сода. За храненето, разкарах тотално бялото брашно, белия ориз и всичко “купешко” консервирано, пушено или пакетирано, включително и колбаси, филета, бекони и подобни. Само домашни неща, включително и такива с тлъсти меса като домашна сланина, въпреки че не се препоръчва за моя проблем, много готвено - основно телешко и конско, от животни на които им знам имената - не се шегувам, много зеленчуци. Хляб от време на време - пълнозърнест ръжен или от лимец, и с квас.
На 12-ти, отидох отново на преглед и се потвърди че имам прегъната жлъчка, но нямам никакви камъни, никъде. Даже доктора извика втори доктор да ми търсят камъните с ехограф, въртяха ме настрани, поемах и изпусках въздух, но нищо не намериха - дроба и жлъчката са ми чисти от камъни.
Странното е, че въпреки очевидното, не приеха че съм ги изхвърлил с билки и хомеопатия, а че е станала грешка на предишните три изследвания.
Мнението беше редактирано от Dymag на 14.03.16 18:21.
Интересното при толкова много променливи как точно си сигурен кое е предизвикало изчезването на камъните - коя от десетината билки, хомеопатични “лекарства” и промени в храната са ти осигурили чиста жлъчка? Най-вероятно или наистина е грешка при предишната диагноза, или една (максимум две) билки от тези в макроколичества са повлияли на камъните, а може дори да е чист плацебо ефект. Само че ти сега не знаеш кое ти е помогнало и ако пак имаш подобен проблем, отново ще трябва да прибегнеш до целия арсенал, 99% от който е напълно безполезен...
Добре дошли в света на алтернативната “медицина”!
14.03.16
18:48
Има различни причини за образуване на камъни в жлъчката. Май при едните теорията е, че се образуват от недостатъчно животински белтъчини и мазнини в храната - един вид соковете застояват и започна утаяване, което се премахва при оптимален хранителен режим.
14.03.16
19:41
Mного неща предизвикват образуването им, най-често е българската закуска - цигари на гладно.
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 14.03.16 19:41.
Предишните диагнози са 3 - по повод здравната застраховка с ехограф, в полоклиниката при личния лекар с друг ехограф, и с направление при специалист в МБАЛ Доверие на 3-ти ехограф. Казвам го защото предположиха грешка на ехографа, а те на практика са четири различни, с последния. Билките са си билки - в интернет има доста информация за билколечението и според тази информация си направих смес според това, с което разполагам. Не съм имал в предвид само черния дроб, а и бъбреците, в които ми казаха че имам дребни, но много камъчета, което било нормално при подобен проблем на жлъчката и да - пропуснал съм гръмотръна да напиша :)
Режима до преди някоко години ми беше по 2 кутии цигари на ден и почти никакви течности, освен алкохолни. Плодове също почти не ядях, но пък изобилстваха сладки десертчета, солети и чипс. Без някакъв салам, луканка или бекон не сядах на масата, всичките купени. Оцета си беше оцет, а за салатите използвах олио. Винаги имаше нещо за мазане на филия - топени сиренца и лютеници, на които сега като прочета етикета се хващам за главата - всичко е модифицирано царевично нишесте, модифициран соев лецитин (тук уловката е в модифициран), растителен кашкавал о.О (без майтап—така пише ... не знаех че има такъв) и т.н.
Та организма си има защитна реакция - вместо да разнесе всички отрови чрез кръвта навсякъде, органа който се бори с тях ги задържа в себе си с надеждата че ще му отпусна вариант да се пребори с тях. Ако не му отпусна—дава “фира”, а с него и всичко останало. “Фирата” се изразява в стеатоза -> хепатит -> цироза. Аз съм с първото + прегъната жлъчка + тройно потвърдена “грешна” диагноза за камъни. При “грешното” диагностициране ми посочиха един от камъните и ми казаха че този не може да бъде изхвърлен, защото е много голям и ще запуши жлъчния канал. Когато това стане ме чакало операция. Пясъка в бъбреците не бил проблем.
Просто прочетох всичко и взех мерки според прочетеното. Имах си и мои идеи - ядох спанак, лук, яйцата с жълтък, домашна сланина, а принципно се водят за натоварващи дроба. Положението според мен бе “заварено”, в резултат на живота ми до преди няколко години.
Плацебо ефект няма, защото започнах да имам местещи се болки и отидох на преглед заради тях, силно обезпокоен - аз се лекувам ужким а то почва да боли нещо, което не боляло. Даже отидох късно, след като болките бяха престанали от няколко дена. Дали съм изхвърлял камъни - не знам. Знам че имам нагъната жлъчка, но в нея няма камък, който щял да ме докара до операция. Бъбреците също са ми чисти :) Омазняване си имам - не било се махало за 2 месеца.
А днес бях в зала - Флойд, в кв.Карпузица (Княжево). Лоша база, неудобни уреди, всичко нагъсто разположено - не ми хареса. Нямах много време и за 20-те минутки с които разполагах, работех само на супер серии за горната половина на тялото.
1.
Флайс от горен полулег с дъмбели 35 кг. на ръка (нямаше повече) с
Придърпване на скрипец пред гърди от полулег назад - не знам дали има такова упражнение. Сядам, подпирам бедрата под стойките и лягам назад под напрежение. Дърпам пред гърди с широк хват без да променям положението на тялото. 90 кг.
3Х8-6-4
2.
Флайс зад врата от седнало положение с опора на гърба с дъмбели 30 кг. на ръка (това упражнение го видях на една командировка в Пловдив) с
Придърпване на скрипец зад врат, 100 кг. (нямаше повече)
3Х8-6-4
3.
Кросоувър с 50 кг. на ръка с
гребане с долен скрипец, обаче го правя прав, с тесен надхват, за трапец, с 80 кг. (нямаше повече)
3Х8-6-4
4.
Хоризонтална лежанка, 6-4-2 повторения, съответно с 80-100-120 кг. с
набирания с тесен подхват на скрипец със 100 кг. (не ми дадоха да сложа дъмбел върху тежестите на скрипеца)
5.
Чуково сгъване за бицепс с
едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
8-7-6 с 25 кг.
Не ми се смейте за тежестите - влизам в зала по 1-2 пъти в годината.
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.03.16 01:02.
15.03.16
01:03
Ей, влезна в залата и веднага горната част, а ;) Трябва да използваш тези влизания за краката и пояса,къде по-добри тренировки за горната правиш на лостовете!
казано от James Hinks на 15.03.16, 01:03:
Ей, влезна в залата и веднага горната част, а ;) Трябва да използваш тези влизания за краката и пояса,къде по-добри тренировки за горната правиш на лостовете!
Честно да ти кажа, без човек като теб или някой друг с достатъчно опит (и травми) до мен, за първите повторения на клек и тяга, не бих тръгнал сам, с моят кръст. Иначе си много прав. Бих правил напади, български клек и суинг, но в залата наистина нямаше достатъчно място и нито една пудовка. Няма да забравя, как ме учи Лазар Радков - този от клипчето в тази статия: http://www.bb-team.org/exercise/2806_preden-suing-s-pudovka-ruski-suing , да правя суинг в Борисовата градина. Къде изчезна и този човек не знам.
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.03.16 01:22.
Добра мускулна съм хванал на гърдите и предно рамо, в резултат на посещението ми в залата - още ме държи и дори ме лимитираше в последните ми тренировки :)
Утре тренировката ще ми е бетон, буквално - цимент, вода и пясък, бъркане, носене с кофи, изсипване - такива неща :) Не е нещо ново за мен, но добре “схваща”, ако е продължително.
“Бъркане на бетон” е много хубава тренировка :) Самото бъркане започва с напади и суингове (който е бъркал знае че лопатата се подпира на бедро за да я повдигнеш/избуташ с таз), продължава с румънски тяги с 2 кофи бетон, suitcase walk с една и/или с две ръце и гребане в стоеж - плочата беше тераса на балкон и повдигахме накрая.
После си направих нормална тренировка на лостовете, без крака, но имаше колебания в силата ... дали не беше заради няколкото ракии и бирата преди това - не знам.
Днес имам мускулна на бедрата :)
Напоследък ми станаха подозрително лесни силовите на разбития, дебел, “служебен” лост - дебелината му и това че “играе” с амплитуда около 10-15 см. (и тропа - разбити основи) ме лимитираше доста повече, даже ми е докарвало болки в китките. Или съм свалил някой кг. заради храненето си, или съм развил силата - нормално за смяната на сезоните, или и двете, което е най-вероятно. Ако не забравя при първа възможност ще се премеря.
Ходи ми се на някакво събиране по улични спортове, но никъде нищо не намирам :/
Мнението беше редактирано от Dymag на 22.03.16 16:33.
Оправих се - 2 дена без тренировки (-11) и повече служебна ангажираност, и днес не ми бяха “подозрително лесни” силовите на служебния лост :D
Днес, 25 март, бил един от дните в които можем да махнем мартеничките според традицията на този наш езически обичай - на цъфнало плодно дръвче, под камък или в река. Ще се възползвам.
Чакам да се смени времето и вадя колелото за по 40 км. на ден (да не ме сгазят на околовръстното по тъмно). Разликата между моториста и велосипедиста била че моториста се блъскал, а велосипедиста го блъскали. Чудя се дали пак ще започнат да ме болят лактите от колелото, както беше последните 2 години. Първата година не беше заподозряно, но миналата “го залових”.
Днес за първи път тази година изкарах колелото. Маршрута ми е на прикачената картинка. С автомобил, с обичайното задръстване ми отнема между 40 минути и час и половина в посока. С колело - обикновено, градско, 50 минути без да бързам.
26.03.16
19:16
Евала за ентусиазма! Това е близо три пъти по-дълъг от моя маршрут - сериозно натоварване.
Само че, аз не бих се качила на околомръсното на София с колело. В града поне скоростите са криво-ляво премерени, а там никак.
За времетраенето имам подобни наблюдения - при липса на задръстване ми отнема 30 минути с кола или колело. При задръстване, с кола 1 час, с колело пак 30 минути :)
В момента заради предстоящото пускане на метрото до Овча купел е тотален кошмар движението около нас с автомобил. По “околомръсното” с колело се движа само в локалното и отстрани през отбивките, нищо че се бавя по тях и катеря повече - поне не се бутам много там, където карат със 120 и няма и седмица без да засека някоя катастрофа. Само след малкото кръгово към Младост, надолу към Горубляне, имам по една лента в посока, но там на отиване се движа по-бързо от колите - почти винаги са задръстени, а на връщане го избягвам, като обикалям през Младост и излизам на околовръсното след Бизнес парк-а. Удължава малко, но пък не се бутам в колите. Аз съм шофьор и знам от личен опит че точно там - нанагорното след кръстовището за Горубляне, вечер слънцето е срещу колите, които идват зад гърба ми и ги заслепява. Опасно си е наистина и не се връщам от там.
Има и някои други неща които съм научил. За повечето шофьори не сме пешеходци ако сме на колелото и не ни дават път на пешеходни пътеки. Затова слизам и бутам - веднага ми дават път. Ако мога, заобикалям тревните площи - редовно ми е спукана гумата след преминаване през трева. Колелото не се оставя за дълго на силно слънце - нагрява гумите, разширява въздуха в тях и те се пукат ... не съм пробвал да ги напомпам с азот, но това е идея. Ако някой го притесняват кучета, просто като ги забележи трябва да намали скоростта и да кара съвсем бавно - няма да го подгонят. Мен по маршрутите ми всички кучета ме познават и или ми въртят опашка или бягат - обикновено в началото или спирам за кратко и им обръщам внимание, или ако не съм на кеф ги гоня аз с колелото да видят как е - от там и последващото им поведение :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 30.03.16 18:19.
казано от Dymag на 30.03.16, 18:16:
За повечето шофьори не сме пешеходци ако сме на колелото и не ни дават път на пешеходни пътеки. Затова слизам и бутам - веднага ми дават път.)
Ами нормално..пешеходната пътека е за пешеходци:
Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци;
Чл. 107. Пешеходец е всеки участник в движението, който се намира на пътя извън
пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. За пешеходци се считат и лицата:
2. които бутат велосипед, мотопед или мотоциклет;
Ако минеш през ИЯИЯЕ ще съкратиш доста...единия от изходите на института е на 145 СОУ ...има бариери, ама няма кой да ти обърне внимание-освен кучетата.