Предложение за тренировъчна програма + хранителен режим.

Здравейте съфорумници. Както виждате от самото заглавие, търся си някакъв хранителен режим и тренировъчна програма, но за жалост необикновени.. Аз съм момче на 16 години, в края на годината ще стана на 17 и доста отдавна си мисля, че ми е време за някоя програма и не много строг режим на хранене. Проблемът е, че не разполагам с каквото и да е, освен със собственото си тяло. Имам 7 дена седмично за да изпълнявам нещо такова вкъщи, така че няма значение колко дневна е. За режима на хранене.. Не мисля, че има какво много да се прави, освен да изчистя малко мазнини, понеже не съм много пълен.. Висок съм 175 см и тежа около 62 кг. Досега не съм се захващал с нищо редовно.. От време на време съм правил по някое друго набиране, лицева опора и коремни преси. Ако съм изпуснал да напиша нещо, винаги можете да ме попитате! Благодаря ви предварително!!

20.01.16
23:12

направо се захващай сериозно. В такава възраст си, че можеш да качиш доста активно тегло в момента и то само, ако се понапънеш малко.
Не искаш нищо необикновено. Има доста изписано за тренировките в домашни условия. Сериозен режим не ти трябва, а по-скоро трябва да се стремиш да се храниш по-чисто, като не си налагаш някакви зверки ограничения.

Иска се обаче малко четене. Поразрови се в сайта и не чакай на готово. Ако намериш нещо което ти хареса и не го разбираш, постни го и ще го обсъдим

Здравей, Здравко!

С какво друго разполагаш у вас? Имаш ли някакви тежести или изцяло смяташ да тренираш със собствено тегло.
Имаш ли лост за набиране?

Опиши как се храниш сега. :)

Какво значи, че търсиш “необикновени хранителен режим и тренировъчна програма”?:)

казано от Вероника Налбатска на 20.01.16, 23:12:

Здравей, Здравко!

С какво друго разполагаш у вас? Имаш ли някакви тежести или изцяло смяташ да тренираш със собствено тегло.
Имаш ли лост за набиране?

Опиши как се храниш сега. :)

Какво значи, че търсиш “необикновени хранителен режим и тренировъчна програма”?:)

Честно казано храня се по много и да кажем 3/4 пъти дневно.. Не знам какъв ми е проблема, но може да се дължи на това, че качвам маса защото ям пред компютъра.. Иначе имам що годе активен начин на живот в момента.. Често ходя, а през хубавото време мога да ходя да бягам на стадион. Разполагам изцяло и само с моето си тегло.. Възможно е да си закупя 1 дъмбел- това мога да си позволя най- много. Лостове има из града ми доста и когато стане хубаво времето съм се заел да ходя. А за теглото ми.. Не мисля, че съм дебел, но отпред ако не се стегна изглеждам като бременна жена във втори месец.. Подкожните ми мазнини не са нещо особено- да кажем, че са около 15/16%, което мен засега ме устройва.. Не знам как да се изразя, но просто стомаха/ корема ми е голям. *Извинете за непонятното обяснение. А под хранителен режим имам предвид.. Някой режим, който не включва особена храна, ами примерно колко пъти дневно да се храня, да е бързо или бавно хранене и така.. Понеже аз съм свикнал да се храня бързичко

Мнението беше редактирано от Здравко Желязков на 26.01.16 20:34.

Ами прочети пак съвета на rush и се захващай с четене. Можеш да правиш тренировки със собствено тегло, можеш да включиш и лостовете, както и бегови на стадиона.

Качването на тегло не зависи от това дали ще ядеш пред компютъра или не, а от калорийния баланс (прочети статиите тук). Ако искаш да чистиш мазнини, ще трябва да поддържаш лек калориен дефицит, но имайки предвид, че си на 16 и съдейки по думите ти, по-добре започни да тренираш активно, да се храниш добре и с покачването на активното тегло, ще започнеш и да се възприемаш по-добре.

Няма строги правила за честотата на хранене, спокойно можеш да продължиш да се храниш 3-4 пъти дневно.
Основната част от менюто ти да е заета от: месо, риба, яйца, млечни продукти, пълнозърнести продукти, бобови, зеленчуци, плодове, мазнини (масло, зехтин, ядки).
Намали до минимум вафли, чипсове и подобни храни, ако присъстват сега.

Благодаря Ви изключително много за съветите. Поразгледах из форумите и фитнес програмите.. Честно казано не си харесах програма, която напълно да ме устройва, затова реших да измисля нещо аз. За храненето безпроблемно мога да намаля сладкото и така наречените вредни храни. “Програмата”, която си съчиних не е нещо велико, но представлява това:
-Кардио тренировка: Бягане и ходене, което мисля да продължава поне половин час.
-Набирания на лост с различни захвати, като след като свърша тези 2 неща мисля да приема някакви плодове/витамини.
-Лицеви опори по различни начини, както и коремни преси, вакуумки, страничен мост, Янда коремни преси и V преса.
-Накрая за възможно най- много изгаряне на калории- лицеви опори с пляскане и бърпита.
Не знам какво мислите за това което съм съчинил, но винаги може да добавите или промените нещо в това, което съм описал. Благодаря Ви предварително

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1