Определяне на порциите храна чрез ръка?

22.01.16
19:07

Здравейте!
Какво мислите за правилото на ръката (hand portion size control)?

Ето какво представлява то:
въглехдрати-колкото свит юмрук
протеин-колкото дланта
мазнини -колкото палеца
Това се отнася за едно хранене.Добър ли е според вас този начин да си определяме количeството храна?

Здравей, ние сме го засегнали и в една статия също така. В основата е на специализацията за хранене, по която се сертифицирах.

Първо, не е точно правило, а е препоръка. По мое мнение е най-достъпният начин да определиш количеството храна, ако нямаш друг метод. Практичен вариант е (стига да имаш поне една ръка) и според наблюденията ми и случаите, на които съм попадал, е работещ такъв.

При активни спортисти количествата може да не са достатъчни, но и тези методи на измерване са по-скоро за хора, на които тепърва им предстои да променят хранителните си навици и / или са някъде в началото на този процес.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1