Тренировка за ръце

23.01.16
17:56

Здравейте какво ви е мнението , когато тренирате ръцете заедно всяка тренировка да се сменят упражненията. Като ест оставям Базовите Френско и Сгъване с щанга.

23.01.16
18:50

Не  е проблем, препоръчвам ти да включиш набиране с подхват и кофички за трицепс при тренировката за ръце.

23.01.16
19:07

казано от Любомир Найденов на 23.01.16, 18:50:

Не  е проблем, препоръчвам ти да включиш набиране с подхват и кофички за трицепс при тренировката за ръце.

Добре ще го имам предвид.

23.01.16
19:26

Аз не виждам смисъл от честото сменяне на упражненията. Пък и за ръцете колко упражнения да правиш, че чак да ги сменяш... 1 упражнение за трицепс и 1 за бицепс са напълно достатъчни според мен.
Имайки предвид, че неща като мъртва тяга, набирания всякакви хватове, лег, кофички, лицеви, военна преса, гребания и подобни, натоварват и развиват доста добре самите ръце.
Тренировъчни методики има много, както и всеки човек е различен, но аз съм останал с впечатление, че дори и да не тренираш самостоятелно ръцете с изолиращи упражнения, те пак ще растат, стига да правиш базови упражнения с подходяща за теб интензивност и обем.

23.01.16
20:32

казано от avitohol на 23.01.16, 19:26:

Аз не виждам смисъл от честото сменяне на упражненията. Пък и за ръцете колко упражнения да правиш, че чак да ги сменяш... 1 упражнение за трицепс и 1 за бицепс са напълно достатъчни според мен.
Имайки предвид, че неща като мъртва тяга, набирания всякакви хватове, лег, кофички, лицеви, военна преса, гребания и подобни, натоварват и развиват доста добре самите ръце.
Тренировъчни методики има много, както и всеки човек е различен, но аз съм останал с впечатление, че дори и да не тренираш самостоятелно ръцете с изолиращи упражнения, те пак ще растат, стига да правиш базови упражнения с подходяща за теб интензивност и обем.

Ен аз съм точно обратното и като не правя ръце не ми вървят напротив. А иначе правя по 3 упражнения за 2 те групи.

23.01.16
21:32

За мен базово за трицепс е лег тесен хват, иначе не виждам смисъл да се прави повече от 2 упр. по 3 серии за бицепс и трицепс.

23.01.16
22:14

казано от Aesthetic Un на 23.01.16, 21:32:

За мен базово за трицепс е лег тесен хват, иначе не виждам смисъл да се прави повече от 2 упр. по 3 серии за бицепс и трицепс.

Като ги тренираш 1 път във седмицата няма как по 2 упражнения да стигат :)

24.01.16
00:23

казано от Krasen Georgiev на 23.01.16, 22:14:

казано от Aesthetic Un на 23.01.16, 21:32:

Като ги тренираш 1 път във седмицата няма как по 2 упражнения да стигат :)

Ами за това тренирам всеки мускул по 2 пъти на седмица, а в твоя случай дори когато ги тренираш по 1 път, пак няма нужда от толкова упражнения и серии, просто трябва да ги натовариш както трябва. Бицепса и трицепса са малки мускулни групи и при повече упражнения просто ги изморяваш повече, най-важни са базовите упражнения тесен хват и сгъване на прав лост, ако ги правиш както трябва, пускаш негативно без чиитинг и т.н. даже само те са ти достатъчни.

24.01.16
10:40

казано от Aesthetic Un на 24.01.16, 00:23:

пускаш негативно без чиитинг и т.н. даже само те са ти достатъчни.

Как се пуска негативно с чийтинг ?

24.01.16
10:57

казано от satisfaction на 24.01.16, 10:40:

казано от Aesthetic Un на 24.01.16, 00:23:

пускаш негативно без чиитинг и т.н. даже само те са ти достатъчни.

Как се пуска негативно с чийтинг ?

За чийтинга имах предвид като вдига, изпуснал съм запетаята.

24.01.16
11:01

Е ри ако със по 1 упеажнение се напомпваш като правиш ръце само е аз не съм така, ако ги правя като горна/долна така става.

12.02.16
18:08

Никога не съм бил фен на ръце, но въпреки това ги тренирам по следния метод

В деня за Крака, правя 3 серии Френско+тесен хват комбинирано с колкото мога тежко 10-ки
В деня за Гръб правя с 2 дъмбела по 20кг 3 серии до отказ

Никога не съм правил друго за ръце, и в момента е 43см, пробвай може да помогне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1