25.01.16
19:21
Здравейте!
Имам нужда от съвет: искам да си изготвя хранителен режим за отслабване,който впоследствие с леки промени да превърна в начин на живот :) ето какво правя:
закуска: 4с.л овесени ядки накиснати с вода(понякога добавям пресен плод) и 1-2 белтъка
обяд: салата(като се старая да не е голяма) предимно от айсберг и краставици(рядко домат) или зелен пипер и месо(около 100-200гр) пиле или риба.
вечеря: салата+ извара (около 120-150 гр) и 50 гр филе или 2 белтъка
между хранения са ми плод или ядки, но не всеки път.
кафе пия с мляко 1,5 %
тренирам 5 пъти в седмица
случва се да имам “мръсен ден” ,но не планиран
ако ми се дояде нещо сладко хапвам сухи плодове(в малки количетсва) или плод.Рядко черен шоколад 80-90% (старая се да го избягвам)
Та основното ми терзание е-трябва ли да махна нещо или да добавя?и откъм количества ?
а вечер ако ми се дояде нещо какво е най-добрия вариант? :D
Темата беше редактирана от hris каа на 25.01.16 23:46.
казано от Hristina Bodenska на 25.01.16, 19:21:
Здравейте!
Имам нужда от съвет: искам да си изготвя хранителен режим за отслабване,който впоследствие с леки промени да превърна в начин на живот :) ето какво правя:
обяд: салата(като се старая да не е голяма) предимно от айсберг и краставици(рядко домат) или зелен пипер и месо(около 100-200гр) пиле или риба.
А, старай се да е голяма. :)
Здравей, не споменаваш по колко вода пиеш на ден а съм забелязал, че повечето жени от фитнеса не успяват да изпият и половинка, въпреки че тренират.За това колко е важна водата може да прочетеш навсякъде, най-малкото което прави е че потиска апетита(разучи другото, признавам не ги знам наизуст нещата, хаха).За диетата си намери формула по която да изчислиш калорийния ти баланс(имай предвид, че има формули в който се изчислява и мазнините или неактивно тегло, то не изразходва енергия)и от резултата извади 20-25%.Имай и в предвид, че тялото се адаптира, цялостно това се изразява в забавяне на метаболизма, така че след време резултатите ще секнат.Можеш да го избегнеш като имаш дни с малко повечко калории(2 крачки напред, 1 назад).Ако се ти свърши търпението и се полакомиш да орежеш още калориите, прочети за йо-йо ефекта :) Все пак мисля, че е най-добре да общуваш с познат, който е свалил здравословно, или да следиш някой от женските дневници. Дано поне с малко съм ти бил полезен. Поздрави
Мнението беше редактирано от 5ър на 25.01.16 23:29.
25.01.16
23:41
Вода пия достатъчно в и извън фитнеса-нуждите за деня ги покривам,а и не го правя по задължение.Като цяло се стремя да си изградя пълноценен режим ,съчетаем с тренировките ми.Килограмите които се стремя да сваля са с цел една идея по-добре. :) Приоритет ми е да знам,че се храня и тренирам правилно и двете неща вървят заедно.
27.01.16
10:14
На колко години си, ръст, тегло? Как точно тренираш - какъв тип тренировки (кардио, силови, друго)?
Би ли споделила 3-4 поредни дни и менюто, което си имала тогава?
Съобразила ли си горния пример с калориите, които са ти нужни, за да започнеш да сваляш? Запозната ли си с калориен баланс?
Прочети и за важността на полезните мазнини в менюто, защото ми се струва, че ти бягаш от тях.
Тренировките ми включват кардио -30 мин пътека съчетано 15 мин регулярно и 15 мин интервално(с разлика 2 степени(1.30 мин на 9 и 30 сек. 11) ,след това в един ден корем + клекове ,др. ден упражнения за ръце, някои уреди за крака и края на тренировката ми е 20 мин тренажор. Разпределени са ми два тренировка ,1 почивка,3 тренировка,1 почивка.
На 23 год. съм, 1.71 см висока и 67 кг.
Поредни дни:
закуска 4.с л овесени ядки с вода, като на 2-я ден към тях добавих 3 ягоди,1 киви и 1 белтък отделно.
обяд: салата айсбер с1/2 краставица и1/2 зелена чушка и пилешко шишче.4 ден вместо пилето беше 50 гр. филе и 2 белтъка
следобяд :1 портокал
вечеря: салата като тази на обяд + 2 белтъка и 120 гр. извара
в два от вечерите шепа ядки
през тези дни когато ми се доядеше нещо сладко - 2 пар. сушен ананас /шепа стафиди -редувах ги
Признавам ,че намирам затруднения в определянето на точния калориен баланс ,както и това да определя по колко калории в коя от храните ми има.
Иска ми се да разнообразя закуската,защото ядките взеха да ми омръзват.Към салатите мисля да добавя авокадо,понякога домат или друг зеленчук?
Мнението беше редактирано от hris kaa на 27.01.16 11:06.
27.01.16
14:06
КБ ти е около 2200. Формулата може да я видиш тук, има и онлайн калкулатор в интернет ако не ти се занимава. За калориите има едно приложение за андроид - myfitnesspal, там има информация за калории, може и да си правиш менюта и т.н.
Един страничен въпрос имам. От къде ги взимате тези сушени плодове?
благодаря!
а за ios има ли подобно приложение? :)
ами сушените плодове си ги взимам от магазин за ядки и сушени плодове( напр. ройс) .
27.01.16
16:02
И аз благодаря.
Не мога да ти кажа дали го има за iOS понеже ползвам андроид, трябва да провериш. Дори и да го няма, има други подобни приложения, които могат да ти свършат работа.