Бърз поглед на режима ми

27.01.16
21:09

-

Темата беше редактирана от Az Sum на 04.02.16 17:32.

27.01.16
21:41

Храните са добре, но не са ли малко много? Колко калории приемаш в момента?

27.01.16
21:57

Храната е добре, при такова хранене не ти трябва протеин на прах.

За мен това е лошо балансирано хранене.
Един от основните макронутриенти е на санитарния минимум.
7 хранения дневно не са нито необходим, нито практичен, нито особено здравословен подход.

Ако искаш адекватни отговори - прочети тази тема.

28.01.16
12:28

казано от Aesthetic Un на 27.01.16, 21:41:

Храните са добре, но не са ли малко много? Колко калории приемаш в момента?

Още не съм започнал хранителен режим, затова първо се допитвам дали е добре да започвам въпросния. КБ по сметки ми е 3 хиляди и малко... За излишък съм окачил едни 500 калории, с които е съобразено и количеството храна.... уж !

казано от Кольо Пияндето на 27.01.16, 22:14:

За мен това е лошо балансирано хранене.
Един от основните макронутриенти е на санитарния минимум.
7 хранения дневно не са нито необходим, нито практичен, нито особено здравословен подход.
Ако искаш адекватни отговори - прочети тази тема.

Прочетох я, но не разбирам защо да не получа адекватни отговори... Просто питам дали добре съм разпределил храната, но пък ти все пак отговори. А за 7-те хранения, не мисля, че са много, защото както казах е възможно да променя часовете (да започвам деня по-рано и да го приключвам по-късно), а гледах храненията да не са през повече от 2-3 часа...

казано от Az Sum на 28.01.16, 12:28:

Прочетох я, но не разбирам защо да не получа адекватни отговори...

Защото не знаем нищо за теб - какво представляваш като физика, как и колко тренираш, какво съдържа описаната от теб храна (честно, аз няма да си губя времето да я смятам), дали това количество храна покрива нуждите ти и т.н. Опитвам се да ти кажа, че да се храниш 7 пъти дневно нито е по-ефективно от 4-5 пъти, нито пък е особено здравословно, но... Блъскаш почти само белтъчини и въглехидрати през 2 часа, смятайки, че това ти прави яденето качествено... ти си вярваш в митологията на кварталните батковци и това е. Както искаш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.01.16 12:43.

28.01.16
12:47

зависи и от какво ниво тръгваш. Не си дал никаква информация за себе си и целите.

Ако искаш може да опиташ да преразпределиш храненията, като се стремиш да В+П да са около тренировката, а през останалото време да е М+П
Ако нямаш много подкожни мазнини, то тогава В+П за закуска е добра идея, но иначе М+П са не лош вариант.

7 хранения спокойно може да ги направиш на поне 5.
Хранене н2 не ми харесва.
Хранене 5 и 6 може да ги събереш в едно, ако изместиш яйцата при някое от другите

28.01.16
14:21

Мазнините можеш да ги включиш като замениш едно от храненията си с ядки /бадеми, кашу, семки, фъстъци/

28.01.16
17:35

Информацията съм я пропуснал, понеже мислех, че са достатъчни личните ми сметки...
20г без малко, 82кг, 182см
Тренирам от бая време, но хранителни режими съм спазвал преди 2-3 години и то за една зима... Еми бях доволен, тогава качих най-много, но по това време ядех по много пъти на ден, стриктно, с много домашни шейкове...а бе тежко беше.
А за липсата на мазнини... уж смятах В:Б:М - 50%:30%:20% и мазнините са даже над този процент...

28.01.16
17:52

казано от Az Sum на 28.01.16, 17:35:

Информацията съм я пропуснал, понеже мислех, че са достатъчни личните ми сметки...
20г без малко, 82кг, 182см
Тренирам от бая време, но хранителни режими съм спазвал преди 2-3 години и то за една зима... Еми бях доволен, тогава качих най-много, но по това време ядех по много пъти на ден, стриктно, с много домашни шейкове...а бе тежко беше.
А за липсата на мазнини... уж смятах В:Б:М - 50%:30%:20% и мазнините са даже над този процент...

А на какъв процент подкожни мазнини се определяш?

28.01.16
22:10

казано от Aesthetic Un на 28.01.16, 17:52:

А на какъв процент подкожни мазнини се определяш?

Нямам идея... имам тук таме мазнини.. главно в долната част на корема.. това е заради една голяма пауза в тренировките...

Правиш ли поне 4 тежки силови тренировки седмично?
Само тогава енергийният ти баланс евентуално може да е 3000 kcal.
Докато бягаш от мазнините ще ти е тежко с храненето - ще трябва да ядеш често и по много.

29.01.16
12:01

казано от Кольо Пияндето на 28.01.16, 22:52:

Правиш ли поне 4 тежки силови тренировки седмично?
Само тогава енергийният ти баланс евентуално може да е 3000 kcal.
Докато бягаш от мазнините ще ти е тежко с храненето - ще трябва да ядеш често и по много.

Правя по 5.
Не бягам чак много от мазнините... не се притеснявам ако има и малко мазнини, стига да не преобладават.

Мнението беше редактирано от Az Sum на 29.01.16 14:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1