29.01.16
14:16
Здравейте,казвам се Кристиан на 22 години съм и съм висок 2.11 метра,което според мен е твърде много!Знам че има много теми за това как стимулираме растежа,но аз ще ви попитам за точно обратното.Знам че не ми остава много да раста(още 2 години максимум),но въпросът ми е:Има ли начин някак си да стана с 2-3 сантиметра по-нисък,защото е много неприятно да си ‘’гигант’‘.Моля без подигравки и благодаря предварително!
П.С. Ако има някакво значение,тренирам баскетбол от 15 години
29.01.16
14:31
Ами всъщност баща ми е около 2 метра,а майка ми е 1,75.Хипофизата мисля,че е наред.
казано от Кристиан ван Ристен на 29.01.16, 14:31:
Ами всъщност баща ми е около 2 метра,а майка ми е 1,75.Хипофизата мисля,че е наред.
Имаш всички предпоставки да си много висок - подходящ ген, подходящ спорт, а явно и достатъчно храна, но от 22 годишна възраст нататък няма да пораснеш много, ако нямаш проблем с хипофизата.
Виж как да станеш по-нисък не мога да ти кажа. След време хрущялната тъкан ще се посмачка и ще намалееш с 2-3 см, но това ще стане бавно и с остаряването, а и след това пак ще си висок. :)
29.01.16
17:47
Ти пък искаш да се смаляваш.... :/ Аз бих дал всичко, за да съм висок като теб. :D
казано от Веселин Блажев на 29.01.16, 17:47:
Ти пък искаш да се смаляваш.... :/ Аз бих дал всичко, за да съм висок като теб. :D
Искаш да си 2.11 м? Това пречи в живота. Аз съм 1.90 м и се случва да имам проблеми, а момчето е 30 см по-високо. Явно нямаш представа как се влиза в някои коли, как се минава през ниски врати и т. н.
казано от Boby_ на 29.01.16, 19:09:
Искаш да си 2.11 м? Това пречи в живота. Аз съм 1.90 м и се случва да имам проблеми, а момчето е 30 см по-високо. Явно нямаш представа как се влиза в някои коли, как се минава през ниски врати и т. н.
Боби, с 20 см. :)
Към автора - високият ръст си има и позитиви.
казано от Елена на 29.01.16, 19:19:
Боби, с 20 см. :)
Към автора - високият ръст си има и позитиви.
20 са, наистина, но и те не са малко. :)
29.01.16
20:33
Има и позитиви,има и много недостатъци!Късметлия съм,че съм от заможно семейство,защото е доста трудно да се осигуряват специални поръчкови обувки,дрехи,по-големи коли и още куп други неща.Но все пак си има и предимства :D
29.01.16
20:37
Пък и баща ми е от Холандия,а там хората са си доста високи. :D
29.01.16
21:18
Тая тема ми напомня на един виц:
Влиза мъж при доктора, висок, в завидна форма, и казва :
-докторе , трябва да ви покажа нещо - и си вади патката, 25 см дълга.Докторът пита:
- е какъв е проблема, не разбирам?
- Проблем няма, аз само исках да се похваля.
Трудно си е наистина. Аз съм малко над 190см. и на месец си удрям главата най- малко 10 пъти по разни етажерки, кухненски шкафове, прагове на врати и тн. Даже вчера за пореден път си цапнах главата и ми текна кръв. Тъпото е, че съм гологлав и новите белези се виждат :D . За влизането и излизането в някои автомобили или в малки маршрутки няма да приказвам, темата е изключително болезнена за мен.
Към автора на темата... Няма как да станеш по- нисък, в смисъл няма никакви определени упражнения или диети с които да се скъсиш.
Възползвай се максимално от ръста си. Баскетбол, волейбол, такива работи.
Мнението беше редактирано от avitohol на 29.01.16 21:23.
30.01.16
20:02
Да си нисък също не е лесно - много е неприятно всички да те гледат отвисоко, гаджето ти вечно да мрънка, че не може да носи обувки с точкета, да те слагат зад високия човек в колата “понеже си късичък” и може да си дръпне седалката на назад. Честно казано предпочитам да имам проблемите на висок човек. :)
30.01.16
21:05
Аз съм 202 да ти кажа не се мъчи, бъди такъв какъвто си! И на мен ми е трудно с обувките, ризите, якетата.... Дрехи мога да си ушия, дори мога да препоръчам. Но якета, още не съм намерил къде и е голяма мъка. Не мога да си представя как успяваш да си набавиш необходимия протеин за твоето тяло - 300гр на ден?
казано от Любомир Тошев на 30.01.16, 21:05:
Аз съм 202 да ти кажа не се мъчи, бъди такъв какъвто си! И на мен ми е трудно с обувките, ризите, якетата.... Дрехи мога да си ушия, дори мога да препоръчам. Но якета, още не съм намерил къде и е голяма мъка. Не мога да си представя как успяваш да си набавиш необходимия протеин за твоето тяло - 300гр на ден?
Височината не е свързана с протеина. Формулата е 2,2-3 гр. белтък х активно тегло, не ръст.
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 31.01.16 21:13.
Е за кво беше темата да се похвалим колко са богати мама и тати ли:Д?!
Мнението беше редактирано от S&M на 31.01.16 21:38.
Няма да модерирам всеки пост по-нагоре, който не се отнася до темата, защото леко отклонение в кръга на шегата се допуска винаги.
Но занапред моля, ако някой има какво полезно да каже на автора, нека го направи. Ако обаче няма, нека се въздържаме от шеговити реплики, които предпоставят дупликите им да преминат добрия тон. Сърдечно ви благодаря!