Съвет за ВМ-НВД режим

30.01.16
12:32

Здравейте,
Преди години опитах да се храня според ВМ-НВД. Следях стриктно калории и съотношение на белтъчини, мазнини и въглехидрати. В този период тренирах активно и се надявах да постигна добри резултати. За съжаление се получи обратното - вместо да намаля обиколките и да изглеждам по-добре, напълнях с поне 5 кг. Единствената полза беше, че се чувствах сита и жизнена.

Сега искам да дам отново шанс на режима и имам следните въпроси:
- Възможно ли е ВМ-НВД да не ми понася като цяло и затова да не е проработил миналият път?
- В момента нямам възможност да тренирам, освен да ходя пеш. След 2-3 месеца се надявам да мога да започна да бягам. Има ли опасност отново нещата да се объркат, заради по-заседналия ми начин на живот?
- Избягвам да приемам млечни, а месото е в малки количества. Соеви продукти не консумирам. Възможно ли е да си съставя ВМ-НВД режим само с яйца, зеленчуци, ядки, зехтин, какаово/кокосово масло, малко месо, малко гъби, трици, кокосови стърготини? Кафявата и червената леща не са в съответствие в режима, но ми понасят добре и бих ги включвала 1-2 пъти седмично в менюто си.
- Пия малко вода, ще се поправя и ще увелича до към 2 литра дневно.

Темата беше редактирана от Gingles на 30.01.16 12:32.

Здравей!

Каченото тегло не е било пряко свързано с това, че си избрала ВМ, а че си приемала и усвоявала повече калории от тези, които си изразходвала. Това е можело да се случи и при хранителен режим с други принципи, ако отново си имала положителен калориен баланс. Ползвай търсачката горе вдясно, за да прочетеш повече по темата.
Ако си се чувствала жизнена, а и след като си тренирала активно, то най-вероятно по-голямата част от тези 5 кг са били активно тегло. Проблем би било, ако са основно излишни мазнини.

- Да, възможно е ВМ да не е твоят режим, но ако преди си се чувствала добре с него, то можеш и сега да опиташ, но след като искаш да сваляш тегло, да съобразиш калорийния си прием с тази цел;
- Плюсовете на движението са много и е добре хранителният ти режим да бъде съпътстван от тренировки. Можеш да добавиш и кратки тренировки в домашни условия, със собствено тегло и/или ластици - това не изисква много време, нито пък специални пособия и значителни парични вложения. Дори и когато започнеш да бягаш, е добре да включиш упражнения със съпротивление;
- Не виждам защо да не ядеш леща, ако си изчислиш нужното количество въглехидрати и тези от лещата да влизат в това число. Можеш да си съставиш режим с яйца, малко месо, добави и риба.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1