Жестока мускулна треска!

31.01.16
16:14

Здравейте!

На 29 януари - петък направих първата си тренировка а тя беше именно за крака... принципно знам, че за да се възстанови мускула му трябва време между 4/5 дена, при мен вече минаха 2 дена а болката не е кои знае колко намалила. Едвам хода.. а стълбите са зверско предизвикателство. Не ми се верва! Така ли ще е всеки път като тренирам краката?
П.С. - Вървя си по улицата и хората ме гледат в краката... :Д :Д

31.01.16
16:33

казано от Konstantin Todorov на 31.01.16, 16:14:

Здравейте!

На 29 януари - петък направих първата си тренировка а тя беше именно за крака... Така ли ще е всеки път като тренирам краката?
П.С. - Вървя си по улицата и хората ме гледат в краката... :Д :Д

Не, това е само след първия път. :) Много правилно и мъдро си избрал петъка за първата си тренировка. Това за петъчния ден преди уикенда постоянно го предлагам на всички начинаещи. :)

31.01.16
16:46

А от колко време не си тренирал, как е протекла тренировката, с каква интензивност, обем и тн.
Нормално е ако имаш слаба физическа активност и изведнъж се пренатовариш, то след това да имаш доста дни мускулна треска.
Просто тялото ти още не се е адаптирало към натоварването което си му дал.
Ако си начинаещ или просто не си тренирал отдавна, започни с леки кръгови тренировки през ден (3 пъти седмично) за да може тялото ти да се адаптира постепенно. Грешка е да започваш със сплитове, те са по- скоро за по- напредналите трениращи.
Всичко друго ти е хранене и почивка. С адекватно хранене и сън, ще се възстановяваш по- бързо.

01.02.16
12:30

Моето наблюдение е, че мускулните трески след физически застой и при начинаещите са най-силни на втория ден след тренировката и продължават до една седмица. Може да се облекчи или премахне по-бързо с по-лека тренировка, стречинг без крайности или масаж. Другото вече е посочено в мненията преди моето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1