01.02.16
16:19
Здравейте,преди 6 месеца получих сериозна травма която ме накара да спра тренировките и днес резултатите от 6 месечният стаж в залата преди травмата са заличени.Сега искам да започна отначало и да започна да качвам килограми.След като премислих нещата осъзнах,че въпреки добрите резултатати които имах, имам нужда от помощ при хранителният режим.Калориите които изразходвам са около 1800 според формулата на Харис-Бенедикт и 2300 според тази на Katch-McArdle (не знам на какво се дължи разминаването,но приемам,че втората е по-достоверна).Смятам да приемам около 2500 калории за да съм в калориен излишък,в съотношение-40:40:20 (Б:В:М)
.На 18 години съм висок 177см,70кг и имам 14.3% подкожни мазнини (по BMI калкулатор).
Относно храненията смятам да се храня по следният начин:
-Закуска-7ч
-Втора закуска-10ч
Обяд-13ч
-Тренировка-14-15ч
-След тренировачно хранене-16ч
-Вечеря 20ч
-Шейк подобие на Казеин в който залагам на изварата и други храни богати на протеин.22ч
-Не мога да ям по-много затова смятам да заложа на по-малки количества по-често.Големият ми проблем е при изготвянето на самото меню и състава на храната.Също искам да имам няколко различни вида храна за всяко хранене през седмицата,поради причината,че не мога да ям едно и също меню всеки ден.
Примери които ми идват за закуска са:1-Сандвич с пълнозърнест хляб с пилешко филе+кисело мляко.2-Овсени ядки в мляко+банан или ябълка.3-Омлет с 4 яйца+кисело мляко.
Втора закуска (10ч)-Овесени бисквити+кисело мляко;Ядки+кисело мляко.
Обяд-13ч Пилешко филе+ориз или варени картофи.(тук не ми хрумва с какво да разнообразя)
След тренировка 16ч-Суроватъчен протеин изолат+банан+мед
Вечеря-Отново пилешко филе или риба.
Смятам да добавя и пълнозърнести спагети и био макарани към храненията си (знам,че не е най-добрата храна,но съм реалист и не вярвам,че ще издържа само на месо в основните си хранения)
След като си изесня нещата и ако се храня правилно след първия месец смятам да добавя и хранителни добавки тъй като в миналото доста ми помогнаха (говоря за аминокиселини и протеин).
До напики освен кафе,вода,фрешове и газирана вода друго и сега не консумирам.
В следващия коментар ще постна и програмата по-която тренирам,но за сега най-големият ми проблем е балансираното хранене.Когато успея да направя 2-3 менюта ще сметна и грамажите в които трябва да приемам храната.Ще се радвам на коментари в които да има помощ и съвети.Без да звуча обидно коментари съдържащи реторични въпроси и цитати питащи “защо” няма да ми помогнат.Много по-полезно ще ми е ако ми кажете това е ок,а това трябва да се коригира.Благодаря за отделеното време,спорен и хував ден.
Поздрави
Калоян
Темата беше редактирана от Калоян Петров на 01.02.16 16:20.