02.02.16
14:52
Здравейте ,
Аз съм жена на 29 години, висока 171см и тегло 68 кг.
Миналата година започнах да ходя в салона на Инес Субашка с цел да сваля подкожни мазнини (ситуирани както повечето жени в областта на ханша). Започнах да се храня високо мазнинно и резултатите не закъсняха - отслабнах 5 кила за няколко месеца. Времето си минаваше, на мен ми харесваха тренировките и без да се усетя, под зоркото “ръководство” на треньорите направих мускули на ръцете и най-вече на гърба. Започнах да се чувствам по-зле в кожата ми, отколкото преди да отслабна.
Оттогава ходих епизодично на плуване и йога, а храненето ми беше доста непостоянно. Сега съм решена да сваля излишните килограми, заедно с излишните мускули, заради които повечето ми дрехи не ми стават.
Четох доста информация в интернет и съм объркана, за това се обръщам към вас. Как трябва да подходя - само кардио или да го комбинирам със силови тренировки? Или първо да сваля излишните мазнини и после да се отдам на кардио за сваляне на мускулната маса?
Другото, което ме обърква касае храненето. Четох, че за сваляне на мускулна маса не е добре да се ядат много протеини. А от моят опит това е най-доброто хранене за отслабване.
Много Ви благодаря предварително!
03.02.16
18:18
Здравей!
Съветът ми е да не се стремиш към сваляне на мускули. Свали излишните мазнини, от което ще паднат и обиколките. За мен няма разумна причина да искаш да сваляш активно тегло.
Излишните мазнини можеш да свалиш като обърнеш внимание на храненето си - като качествен и количествен (визирам калории) състав. Прочети повече за калориен дефицит.
Добре е този хранителен режим да бъде в комбинация със силови тренировки.
Протеините нямат отношение само за мускулите, а са градивни единици в цялото тяло. Ние не сме само мускули. Съветът ми е да си набавяш достатъчно от тях с храната, както и полезни мазнини и въглехидрати от добри източници.
В тази статия ще намериш повече информация за храните, както и насоки за метод за определяне на порциите, ако не ти се смятат калории—> http://www.bb-team.org/articles/5033_zona-za-abiturienti-vav-forma-za-bala
Малко абсурдно ми звучи за няколко месеца да качиш дотолкова мускулна маса, че да не ти стават дрехите. Сама каза, че храненето ти е било хаотично - 97% съм сигурна, че става въпрос за мазнини, а не мускул. Свали ги тях, после гледай мускулите :)
05.02.16
11:13
Благодаря Ви много за отговорите! Ще се съсредоточа към сваляне на излишните мазнини, пък после ще го мисля.