03.02.16
23:38
Здравейте,
На 30 години съм, тренирам умерено по няколко месеца в годината, но напоследък се задържах 4-5 месеца. Обичам тежките анаеробни тренировки.
Проблемът сега е, че се появиха болки в областта на сърцето. След преглед от кардиолог се установи, че имам непълен десен бедрен блок и още някакъв ляв блок. Каза, че това не е нещо с което трябва да се съобразявам, най-вероятно го имам вродено, не е опасно и много хора го имат. Кардиолога каза, че го притеснява повече виокото кръвно 150/80 и заради това ми забрани да тренирам със щанги. Каза, че може бягане, плуване, колело и т.н, но аз си обичам щангите и това ми доставя повече удоволствие.
Все пак ще трябва да се съобразя, поне докато кръвното се стабилизира (надявам се), но не ми се иска да оставям щангите даже и сега. Още повече, че тренирам в обедната почивка на работа, което е двоен плюс, защото е безплатно и не губя от личното си време. Засега ще наблегна все пак на аеробна тренировка, предимно колело.
Това, за което моля е ако може някой да препоръча по-лека тренировка за мускулите с която да не се натоварвам с много тежести, но все пак да си поддържам мускулите и да ги усещам.
Благодаря предварително!
04.02.16
15:09
Тренирай с интервали на основните движения. Ще загубиш малко сила, но ще поддържаш някакво ниво, а в същото време ще можеш да тренираш максимално често и без проблем с кръвно и сърце.