04.02.16
21:13
Здравейте на 25 години съм виско съм 1,75 и тежа 80 кг.От 3 години ходя редовно на фитнес, а още от малък редовно тренирам плуване.
Когато бях на 22 бях добре сложен, но слаб като телосложение(70кг) и реших да тръгна на фитнес където ми предписахарежим за качване на мусколна маса.Така вече 3 години си ходя редовно и имам завидни постижения. Правя по 3 тренировки на седица в залата и по 2 интензивни тренировки в басейна.Имам проблем само в една област и това е корема.Не е огромен, независимо какво правя и как тренирам не мога да постигна идеалния стегнат корем, за който мечтая.Тази мусколна група е най- карпизна и там вечно имам малко мазнинка.Дават ми съвет да сваля малко теглото, но възниква проблема как мога да изгоря предимно мазнина без да изгубя мускулна маса.Та въпросът ми е възможно ли е да се изчисти мазното без да се губи мусколна маса и как?Благодаря предварително за отоворите.
Пропуснах да добавя : Диетата ми е предимно зеленчуци, месо, яйца,въглехидрати под формата на хляб(предимно сутрин) и естествено сирене и мляко(не всеки ден).Режимът ми на хренене беше ориентиран предимно към качване.
Темата беше редактирана от Иван Тодоров на 04.02.16 21:36.
Има няколко неща, които можеш да направиш с цел да загубиш минимално количество мукУлна маса.
1. Да не орязваш прекалено много калориите. За да отслабваш трябва да си в калориен дефицит, но тоя дефицит не трябва да е прекалено голям. Тоест глада и бързото сваляне не са за добро. Следи си калорийният прием и се наблюдавай.
2. Трябва да се стремиш към запазване на силовите постижения. Наблягай на тежките базови упражнения. Гледай да работиш в диапазона 3-5 повторения. Това с “10-15 повторения е равно на релеф” е просто мит.
3. Почивай достатъчно, по време на диетата може да се възстановяваш малко по- бавно, така че гледай да си щадиш организма.
4. Можеш да си помогнеш със суплементация- БЦАА, разни витамини и минерали, рибено масло и тн.