Карането на колело ще ми помогне ли да сваля мазнината от дупето и бедрата?

07.02.16
00:23

По принцип не съм дебел  . Аз съм  момче.От 2 месеца тръгнах на фитнес , защото забелязах , че леко съм качил кила в бедрата и дупето , но като цяло не бих се описал дори като ” едър ” . До сега не правех нищо за сваляне на кила от тези части на тялото , а си правех нормални упражнения за  релеф/маса направени от трениора ми , но наскоро реших да го питам какво да правя , за да отслабна в бедрата и дупето и той ми каза да не правя кардио , защото това сваляло 30 % мазнина и 70 % мускули , а да правя по 30 минути колело , защото сваляло 70 % мазнина и 30 % мускули.Ходя 4 пъти в седмицата по 30 мин колело.Ще ми помогне ли за целта ми ?

Amateur

07.02.16
00:32

“Свалянето на мазнина” се постига с правилно хранене ,а не с  определена физическа активност.Естествено и тя е фактор,но от главно значение е начина на хранене.В твоя случай трябва да се ориентираш към калориен дефицит + тренировки с тежести.
Не можеш да свалиш мазнини на определено място.Например много хора искат да изгорят мазнините от корема,не променят начина си на хранене ,а се тормозят с 200 коремни преси 30 мин. плънч и т.н. При сваляне на килограми ти губиш мазнини в цялото тяло!

07.02.16
00:43

казано от Amateur на 07.02.16, 00:32:

“Свалянето на мазнина” се постига с правилно хранене ,а не с  определена физическа активност.Естествено и тя е фактор,но от главно значение е начина на хранене.В твоя случай трябва да се ориентираш към калориен дефицит + тренировки с тежести.
Не можеш да свалиш мазнини на определено място.Например много хора искат да изгорят мазнините от корема,не променят начина си на хранене ,а се тормозят с 200 коремни преси 30 мин. плънч и т.н. При сваляне на килограми ти губиш мазнини в цялото тяло!

Това ще е много трудно за мен , тъй като цял живот съм ял УЖАСНО много , всякакви сладки и вредни храни и все пак съм наричан ” анорексик ” и дори правеха шеги , че имам  ” глисти ” -  защото ям толкова много и не надебелявам.Мазнината в краката и дупето ми се формираха защото миналата година се задръстих у нас и по цял ден само седях на компиутъра без никаква физическа дейност.Надявах се някак да сваля мазнината , която съм натрупал и да се върна към по - предишния начин на живот , в който ям колкото си искам  и каквото си искам , но излизам често и се разхождам/карам скейт и сега фитнеса ми е хоби - та без да надебелявам :C
Това само мечта ли остава ?

Carbohydrate

07.02.16
07:54

всъщност не е точно така, как то се трупа на определено място мазнината, така и се гори от там, а още повече, когато тя е по-близко до трениращите мускулни групи!
До питащия: сам знаеш отговора, повече физическа активност ти трябва...по продължителна тренировка сега и по кратка, като свалиш ( ако искаш кратки тренировки).
Що се касае продължителността на тренировките. Те се мерят с броя изгорени калории за определено време. Колкото тренировката е по интензивна, толково повече калории ще изгарящ. Интензивна тренировка е такава, която ти кара сърцето да бие по-често и дишането също е много забързано, но без задъхване! Как можеш да доведеш организма ти до такова състояние? Еми много просто. Може и във фитнеса и навън с разни тежести и упражнения да достигнеш до такова състояние. Пробвай ;)
П.П. колелото е идеален инструмент за сваляне на излишни килограми, но трябва да караш около час и повече и по терен с денивелация, а не по прав път само ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.02.16 08:43.

07.02.16
11:03

казано от Carbohydrate на 07.02.16, 07:54:

всъщност не е точно така, как то се трупа на определено място мазнината, така и се гори от там, а още повече, когато тя е по-близко до трениращите мускулни групи!
До питащия: сам знаеш отговора, повече физическа активност ти трябва...по продължителна тренировка сега и по кратка, като свалиш ( ако искаш кратки тренировки).
Що се касае продължителността на тренировките. Те се мерят с броя изгорени калории за определено време. Колкото тренировката е по интензивна, толково повече калории ще изгарящ. Интензивна тренировка е такава, която ти кара сърцето да бие по-често и дишането също е много забързано, но без задъхване! Как можеш да доведеш организма ти до такова състояние? Еми много просто. Може и във фитнеса и навън с разни тежести и упражнения да достигнеш до такова състояние. Пробвай ;)
П.П. колелото е идеален инструмент за сваляне на излишни килограми, но трябва да караш около час и повече и по терен с денивелация, а не по прав път само ;)

Благодаря за отговора , но значи няма смисъл от тези 30 минути колкело , които правя на тренировка ?Аз гледам да увеличавам трудноста та да ми е трудно и да се потя , винаги съм изпотен като свърша с карането.Обикновено карам на 1,5 като през 2 минути сменям на1,6 за 3 минути и последните 2 минути на 1,7.Това за мен е тежко и се потя :C.Не знам дали ще мога цял час да издържа така.Какво мислите ?

Carbohydrate

07.02.16
12:51

как да няма смисъл, разбира се, че има....продължавай....и спазвай хранителен режим най вече...

Amateur

07.02.16
13:11

По-добре се ориентирай към високо интензивно кардио(така нареченото HIIT) ,както е споменал колегата.Все пак според мен по-важен е начина ти на хранене.И най-важното не се отказвай!Успех.

Мнението беше редактирано от Amateur на 07.02.16 13:11.

07.02.16
14:10

казано от Amateur на 07.02.16, 13:11:

По-добре се ориентирай към високо интензивно кардио(така нареченото HIIT) ,както е споменал колегата.Все пак според мен по-важен е начина ти на хранене.И най-важното не се отказвай!Успех.

Благодаря , но трениорът ми каза , че се свалят 30 % мазнини и 70 % мускули чрез кардио  ,а обратното чрез колело , но разбира се е възможно да греши.Вие какво мислите ?

Amateur

07.02.16
14:16

Карането на колело или велоергометър  са вид кардио.

07.02.16
15:45

казано от Amateur на 07.02.16, 14:16:

Оу :D има логика

Carbohydrate

07.02.16
15:47

казано от Amateur на 07.02.16, 14:16:

дали?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1