08.02.16
14:20
Здравейте! :) От доста време следя сайта, но не знам защо чак сега се престраших да си направя дневник. :D Малко за мен: казвам се Николай Колев, студент във Варна. На 21 години съм. От доста време се интересувам от фитнес, но по-сериозно започнах да се занимавам лятото на 2014 година. Тогава бях стигнал рекордно ниските за мен 65 килограма. Висок съм 178см и сами разбирате, че на тази височина, тези килограми са меко казано смешни.:D Затова просто един ден реших да се стегна и да започна сериозно да се занимавам със фитнес. До лятото на 2015 бях станал около 75-76 килограма (с малко мазнинка естествено :D), но вече всички виждаха промяната и най-важното беше, че аз се чувствах много добре. Лятото обаче започнах работа в един хотел и от там нещата тръгнаха надолу. Нямах време да тренимрам, често се случваше да не се храня достатъчно или и да се хранех беше с боклуци. Това в компанията на доста физическа работа си каза думата. До края на лятото бях паднал отново под 70 килограма. Всички се чудеха какво се е случило, да не съм се разболял или нещо такова, но истината беше че просто се занемарих и нямах достатъчно мотивация да поддържам тялото си. След като напуснах работа няколко месеца седях вкъщи, никакво физическо натоварване, лошо хранене и естествено още по-голямо занемаряване. Докато накрая не дойде декември и просто си казах, че не може да продължават нещата така. Купих си карта за фитнес, стегнах сака и започнах. Мускулите имат доста добра памет и много бързо си припомниха доста упражнения. :D Дори успях да подобря някои стари постижения. Вмомента тежа около 73 килограма (скоро ще има и снимков материал ;) ). Целта ми е бавно, но славно да качвам колкото мога килограми до прелетта и след това да започна да чистя мазнини, че ей сега ще дойде лятото. :D До сега не съм имал такъв период в който умишлено да свалям килограми и да чистя, но се надявам с достатъчно воля и естествено със съвети от вас да се справя с това предизвикателство. Ако съм отегчил някого - извинявам се, ако съм заинтригувал някого - радвам се. :) Ще се постарая редовно да влизам и да споделям тренировки и хранене. Поздрави! :)
10.02.16
21:04
Здравей, Ники!
Добре дошъл при нас. :) Няма нищо страшно в цялата история с дневниците, така че се радвам, че все пак си се решил. Дано да ти бъде полезен!
Тук (във форума) има сериозно варненско участие, впрочем. :)
12.02.16
14:27
Благодаря много! :) Радвам се, че има доста хора от Варна. :)
12.02.16
14:47
Вчера беше ден за рамо. Във фитнеса към 7 часа сутринта. Преди това банан :D. Тренировката:
Раменна преса с дъмбели - 5 серии по 8-10 повторения
Повдигане на дъмбели напред - 4х8
Повдигане на дъмбели встрани - 4х8
Повдигане на щанга за трапец - 4х10-12
Опитвам се тренировката да е максимално стегната. Не включвам толкова много упражнения, затова се опитвам да правя упражненията с оптимална тежест и правилна техника. Ако все пак някой има съвет за каквото и да било с радост ще го приема. :) Не следвам някаква строга тренировъчна програма или хранителен режим. Стремя се да разнообраазявам упрежненията и да се храня правилно, но доста пъти се случва и да “чийт”-на. :D Храненето не мога да кажа, че е кой знае колко разнообразно. Опитвам се да извлека максимално от скромния студентски бюджет. :D Главно ориз, пилешко, яйца, кисело мляко, извара, плодове и зеленчуци. След фитнеса е ред и на добавките - креатин и протеин. :D Засега само това мога да си позволя за съжаление, но ми вършат чудесна работа.
Ако някой има мнение, въпроси, съвети или критики ще се радвам да ги сподели. :) Поздрави!