Какво е гейнърът и как се приема?

Здравейте аз съм Иван на 15 години тежа 57 кг. и съм висок 1,75м, искам да питам за Гейнъра какво представлява, на вид, на вкус, дали е на хапчета или на прах и ако има от двете кое е по добро ? Целта ми е да кача килограми ( килограми, а не мускулна маса ) искам да попитам също така по колко пъти на ден се приема и може ли да навреди на здравето ако се прекали с него ?
Благодаря предварително !! :)

08.02.16
20:42

казано от Иван Рангелов на 08.02.16, 20:04:

Здравейте аз съм Иван на 15 години тежа 57 кг. и съм висок 1,75м,... Целта ми е да кача килограми ( килограми, а не мускулна маса )

Ама то, килограми можеш да качиш и като ядеш сланина и свинска мас, наръсена с червен пипер. :D Щом искаш килограми, а не мускулна маса, както си писал. Много ясно, че гейнърът е на прах. Къде се е чуло и видяло на таблетки? :)

Не съм се занимавал до сега със добавки за това :)

Теди Илиева

08.02.16
21:41

Гейнърите са продукти на фитнес индустрията - много рекламирани, скъпи, а не са кой знае какво. Най-често представляват мляко на прах на баснословна цена :). Употребата им евентуално би имала смисъл при професионално трениращите атлети, че и за това не съм сигурна вече. Често са обогатени с витамини, минерали, овкусени са и подсладени. Можеш да опиташ от любопитство, продават се еднократни дози. Нищо няма да ти стане.

Качване на килограми при подрастващите и не само при тях, е препоръчително да става с добре подбрана и домашно сготвена храна. Колкото и изтъркано да звучи, това е факт. Хапвай, спортувай и бъди търпелив природата да ти даде заложения ръст.

Ето тук можеш да прочетеш повече за гейнърите: http://shop.bb-team.org/geynari

П.С. Аз лично гейнър не съм ползвала. Ползвала съм 3 вида суроватъчен протеин на прах (това също е мляко на прах, но с по-малко въглехидрати), но целта пък при мен е да свалям килограми. Понеже не трябва да ям сладко и като ми се дореве за шоколад си разбърквам доза с вода или разбърквам протеина с яйца и си правя палачинка със сместта без да имам притеснения, че съм яла нещо непозволено. Мога да мина и без това, но пустото любопитство и неспирно желание за сладко ме прецакват.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.02.16 21:43.

08.02.16
21:46

Гейнъра е за напълняване. Съдържа предимно въглехидрати и някакво количество протеин. На прах е, бял или цветен. В кутията си има лъжица за мярка. Разтваря се във вода, мляко, сокове. Вкусът зависи от течността в която го разтваряш. Безвреден е в общи линии. Стига да те устройва цената и да можеш да си го позволиш финансово. И върви в комбинация с тренировки във фитнеса. Само така дава максимален ефект.

10.02.16
00:00

Гейнърът е просто протеин с голямо количество некачествени, най-вече бързи въглехидрати - шитня. Не си заслужава нито парите, нито приемането му с каквато и да е цел, освен твоята може би, която е малоумна, след като искаш да качваш само мазно. По-добре яж по 10 пици и 10 шоколада като не искаш мускулна маса, а само килограми. Хем ще ти е по-евтино, хем по-вкусно, хем по-бързо качването, но накрая ще ревеш.

Иван

10.02.16
09:46

казано от Иван Рангелов на 08.02.16, 20:04:

на 15 години...(килограми, а не мускулна маса )

Да пием за бавното развитие на младото поколение...забавноразвиващи се.

Мнението беше редактирано от Иван на 10.02.16 09:46.

Таблетките гейнър се казват кюфтета, аре малко...

Мнението беше редактирано от Ростислав Арнаудов на 10.02.16 16:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1