Тренировки, хранене, воля.. :)

Темата е заключена.

10.02.16
19:38

Цел: сваляне и чистене.

Темата беше редактирана от Lyssmh на 01.06.16 23:57.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

10.02.16
19:53

Здравей!

На колко килограма би изглеждала добре само ти можеш да кажеш. Вероятно и в момента изглеждаш добре.

10.02.16
19:59

казано от Елена на 10.02.16, 19:53:

Здравей!

На колко килограма би изглеждала добре само ти можеш да кажеш. Вероятно и в момента изглеждаш добре.

Ами имам паласки, голямо дупе, дебели крачета и ръчички. :D

казано от Петя :) на 10.02.16, 19:38:

Сутрин най-често ям препечена пълнозърнеста филийка с парче сирене или 2-3 сварени белтъка пак със сирене.
На обяд ям към 100гр пилешко месо с малко краставичка примерно или нещо сготвено вкъщи.
За вечеря също ям месо или нещо сготвено вкъщи, но ако е прекалено тежко ям салата.
Като междинни ям плодове (портокали, мандарини, круши, кивита..), ядки (бадеми, тиквено семе..), зеленчуци..
Пия около 2Л вода.

Здравей и добре дошла тук. :)

Въпреки че е малко общо написано менюто ти (не се знае колко плодове ядеш, не се знае колко ядки ядеш и дали са всеки ден), впечатление на този етап ми правят следните неща:
- малко мазнини
- малко протеин

Възможни решения:
- закуска от филийката + парчето сирене (едва ли е повече от 30 г) + 2 цели яйца
- към обяда си направи голяма салата, овкуси със зехтин; /100 г месо в сурово състояние ли е?/
- за вечеря: ако ядеш само салата (без месо), добави към нея яйца/риба/извара/сирене/семена (да не е гола салата)

И така.. въпросът ми е къде бъркам с храненето и тренировките? Защо от 1-2 месеца имам чувството, че няма никакъв резултат от това, което правя?
И още нещо - нямам идеално тегло към което се стремя, но за момиче на 17г. и високо 173 - колко кг бих изглеждала добре? (извинявам се за глупавия въпрос, но... :) )

Вероятно е да не ядеш достатъчно или пък ако имаш достатъчно калории, то менюто ти да не е балансирано. Не знам наистина колко ядки и плодове ядеш на ден, но ако ги изключим от сметката, останалата храна е малко.

За тренировките: не успях да прегледам задълбочено, но би било добре да уточниш интензивността им. Ако си писала, че от дадено упражнение правиш 20 повторения, то колко още би могла да направиш? (30, 40?) Защото по-продуктивно е да намалиш повторенията и да увеличиш съпротивлението (тежест, ластици и т.н.)
Не прави скрипец зад врат.

Няма как да ти се каже на какви килограми би изглеждала добре (а и не знаем сега как изглеждаш), защото кантарът не ти казва всичко. Важно е от какво идват тези килограми.

10.02.16
20:07

казано от Петя :) на 10.02.16, 19:59:

казано от Елена на 10.02.16, 19:53:

Здравей!

Ами имам паласки, голямо дупе, дебели крачета и ръчички. :D

Това не ми се вярва да е вярно. Вероятно само ти си мислиш, че е така.
Вероника много добре и подробно ти е обяснила къде е възможно да бъркаш. Възхищавам се на търпението ѝ, защото тя често обяснява подобни неща. :) 
Паласки на 60 кг/173 см?! И да видя, няма да повярвам. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 10.02.16 20:14.

10.02.16
20:25

казано от Вероника Налбатска на 10.02.16, 20:03:

Въпреки че е малко общо написано менюто ти (не се знае колко плодове ядеш, не се знае колко ядки ядеш и дали са всеки ден)

Ами бадеми (не всеки ден) по принцип по 50гр. след тренировка (тренирам в 7:30-8:00 до 9:00-9:30).
Тиквено семе опаковката от 70гр. я ям а два пъти между основните хранения.
Плодове за целия ден - около 2 портокала и 3 кивита, понякога и 1 ябълка

Мнението беше редактирано от Lyssmh на 10.02.16 20:26.

10.02.16
20:34

казано от Петя :) на 10.02.16, 20:25:

казано от Вероника Налбатска на 10.02.16, 20:03:

Въпреки че е малко общо написано менюто ти (не се знае колко плодове ядеш, не се знае колко ядки ядеш и дали са всеки ден)

Ами бадеми (не всеки ден) по принцип по 50гр. след тренировка (тренирам в 7:30-8:00 до 9:00-9:30).
Тиквено семе опаковката от 70гр. я ям а два пъти между основните хранения.
Плодове за целия ден - около 2 портокала и 3 кивита, понякога и 1 ябълка

Това всичкото ако го ядеш на един ден като междинно - бая калорийки се струпват. Не прави грешката да ядеш всичко, което се води здравословно в големи количества и/или на често, понеже доста от тези храни са с доста калории :) (напр. авокадо, сурови ядки, тахани) Плодовете също пробвай да намалиш малко, хапвай протеин повече, въпреки че малко не разбрах какви са ти целите.

И другото нещо е - както каза Вероника, увеличи тежестта и намали повторенията :)

11.02.16
12:23

10 килограма надолу изобщо не са малко. И моята цел засега е това, че съм още на горната граница - точно толкова, колкото и ти си била, но съм една идея по-ниска. Ще видим какво ще се получи.

Галя.Твоята сдфг

12.02.16
11:01

Бирата пречи ли при стягането и оформянето на тялото?  (nmuchfun)

12.02.16
12:25

хич не, ама трябва поне 4-5 на ден за видим ефект!!

17.02.16
10:50

Извинявам се, че пиша толкова рядко.

За днес:
6:30 - палачинка - 1 яйце, 1 шепичка фини овесени ядки, малко канела и 1 малка лъжичка мед
10:00 - печени бадеми 50гр.

След това мисля:
11:30 - натурална активиа (защото съм на училище, а в 12:30 отивам направо на фитнес, без да се прибирам вкъщи)

12:30 - тренировка
(Днес ще е само кардио - пътека, кростренажор, общо около 40 мин и евентуално упражнения за горната част на корема)

Като се прибера, към 13:30-14:00 - пилешко филе около 100гр, малко сварен ориз и 1 сварен белтък

16:00 - 1/3 краставица с 50гр извара

18:30-19:00 - пилешко филе около 100гр (може би с краставичка)

17.02.16
11:13

И още нещо.. Колко често може да ям черен шоколад и по колко, без по някакъв начин да окаже влияние? Че ми е слабост.. :D

17.02.16
12:01

Аз бих добавил още 2 яйца на закуска, бадемите ще ги разделя на две, като втората част ще ям преди тренировка (за предпочитане сурови), активиата бих заменил с нормално кисело мляко 3,6%, 20-40гр. черен шоколад бих добавил пак преди тренировка, изварата веднага след тренировка (150-200 гр.), малко сварен ориз го направи поне 150-200 гр. в сварено състояние, не знам пилешкото месо дали е в сготвено състояние, но също бих го увеличил за всичките хранения (150-200 гр. в сготвено състояние). Но това е от моята гледна точка, аз мога да се справя с такива количества храна, не знам за една жена как е :)

Мнението беше редактирано от Badfish на 17.02.16 12:08.

17.02.16
12:07

казано от Badfish на 17.02.16, 12:01:

Аз бих добавил още 2 яйца на закуска, бадемите ще ги разделя на две, като втората част ще ям преди тренировка (за предпочитане сурови), активиата бих заменил с нормално кисело мляко 3,6%, 20-40гр. черен шоколад бих добавил пак преди тренировка, изварата веднага след тренировка (150-200 гр.), малко сварен ориз го направи поне 150-200 гр. в сварено състояние, не знам пилешкото месо дали е в сготвено състояние, но също бих го увеличил за всичките хранения (150-200 гр. в сготвено състояние).

Ама не мога да ям по толкова ядене наведнъж, става ми тежко. Не искам да преяждам, храната, която съм написала ми е абсолютно достатъчна.

17.02.16
12:16

Според мен с това ядене и с тези тренировки има голям шанс да не си покриваш необходимия минимум от калории (без да правя сметки) и протеини, за да сваляш плавно и здравословно. Ако дефицитът ти е много голям ще сваляш до едно време и после ще имаш плато, както си описала в началото. Ако не можеш да ги ядеш наведнъж, разбий ги на още междинни ядения, ако се чувстваш комфортно по този начин. Но може би е по-добре и някои жени да ти дадат мнение.

Мнението беше редактирано от Badfish на 17.02.16 12:17.

17.02.16
12:21

Аз бих добавил още 2 яйца на закуска, бадемите ще ги разделя на две, като втората част ще ям преди тренировка (за предпочитане сурови), активиата бих заменил с нормално кисело мляко 3,6%, 20-40гр. черен шоколад бих добавил пак преди тренировка, изварата веднага след тренировка (150-200 гр.), малко сварен ориз го направи поне 150-200 гр. в сварено състояние, не знам пилешкото месо дали е в сготвено състояние, но също бих го увеличил за всичките хранения (150-200 гр. в сготвено състояние). Но това е от моята гледна точка, аз мога да се справя с такива количества храна, не знам за една жена как е :)

Ами то от жена до жена има разлика! :D
И аз мога да се справя с тези количества, а ти, Петя, щом не можеш, поне се опитай да увеличиш малко мазнините (например яж яйцата цели).

17.02.16
12:27

казано от Елена на 17.02.16, 12:21:

Ами то от жена до жена има разлика! :D
И аз мога да се справя с тези количества, а ти, Петя, щом не можеш, поне се опитай да увеличиш малко мазнините (например яж яйцата цели).

Не обичам сварени жълтъци. :D

17.02.16
12:48

казано от Петя :) на 17.02.16, 12:27:

Не обичам сварени жълтъци. :D

Хората като започнат така да дребнеят. :D Съветът беше да увеличиш мазнините, жълтъците бяха пример.
Авокадо, семена в залатала, зехтин, готвене в кокосово олио, краве масло, ядкови масла всичките са вариант.

19.02.16
09:07

Кога е най-добре да се яде изварата?

19.02.16
18:01

Когато си гладна.

01.06.16
23:45

Защо ми се подува корема след кардио тренировка?

02.06.16
00:34

казано от Lyssmh на 01.06.16, 23:45:

Защо ми се подува корема след кардио тренировка?

Абе корема не ти се подува от кардио-то гаранция .. търси друга причина

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1