Добавка богата на колаген

Привет.

Вчера ходих на ревматолог и ми изписаха Бестифлекс (за ставите ми) + Магнематрикс (за недостига ми на магнезии).
Моето впечатление е, че второто май не е най-доброто, което мога да използвам (особено от Вита Голд). До сега пиех Magne B6 (но го спрях преди 2 месеца).

Въпросите ми са два:
1) Бестифлекс и неговия колаген - дали няма да намеря нещо по-качествено от това? Малко странно ми изглежда пък и във Фрамар струва 66 лева, а в локална варненска атека е 38 лв. за същата дозировка (трябва да ги пия 3 месеца);
2) Мога ли да заменя според вас Магнематрикс с нещо по-добро (или да остана на Magne b6)?

Поздрави,
Недко.

Привет Недко,

Нека започна от магнезия. Формата в Magne B6 не е никак лоша /магнезиев лактат/, но дозата е брутално ниска. Една минимална дневна доза на магнезий трябва да е поне 400 мг. Количеството магнезий в Магнематрикс също не е впечатляващо, предвид това, че основната  форма е слабопотентния магнезиев оксид.

Спри се на нещо доказано и качествено. NOW Foods Magnesium Citrate ти осигурява 200 мг чист магнезий в една таблетка, а това е една от най-добрите форми на магнезий. Познатите по аптеките Магнерич и Магнерот също са нелоши опции, но излизат по-скъпо, защото ти трябват поне по 4 таблетки.

Бестифлекс е най-обикновен хидролизиран колаген с Витамин C и меко казано за 300 грама желатин не си заслужават парите...
Освен това Бестифлекс е колаген тип 1, който не е сигурно дали ще помогне за проблема ти. По-скоро се ориентирай към колаген Тип 2, за който има обещаващи резултатите от изследванията.

Благодаря, Десимир.
И аз се огледах преди това за магнезий цитрат и сигурно това ще приема.

Но на мен колагена ми е притеснение, че е доста скъп. Ти (или някой друг) използвал ли го е? И можете ли да споделите мнение?

Едит - Всъщност колаген от тип 2, който ми показа е за двумесечен прием, което долу-горе съвпада с цената на бестифлекс-а. Ще се замисля по-сериозно.
Цитрата ще бъде. А във Варна знаете ли къде има представители на Now Foods?

Мнението беше редактирано от Недко Христов на 12.02.16 14:57.

Още един въпрос имам по темата - Magne B6 ще го заменя с NOW Foods Magnesium Citrate (или http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-magnesium-citrate-200mg?sku=4097—> според вас голяма ли е разликата между двата продукта?) , но там таблетките са по 200 мг. Оптималния магнезиев прием от 400 мг. как препоръчвате да го взимам - 200 мг. сутринт и 200 следобед (или вечер) или наведнъж двете?

А за колагена бая го мислих, ми този, който ми даде Десимир като пример ми изглежда доста добро решение.

Благодаря за отговорите,
Недко.

Мнението беше редактирано от Недко Христов на 15.02.16 11:39.

казано от Недко Христов на 15.02.16, 11:38:

Още един въпрос имам по темата - Magne B6 ще го заменя с NOW Foods Magnesium Citrate (или http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-magnesium-citrate-200mg?sku=4097—> според вас голяма ли е разликата между двата продукта?) , но там таблетките са по 200 мг. Оптималния магнезиев прием от 400 мг. как препоръчвате да го взимам - 200 мг. сутринт и 200 следобед (или вечер) или наведнъж двете?

А за колагена бая го мислих, ми този, който ми даде Десимир като пример ми изглежда доста добро решение.

Благодаря за отговорите,
Недко.

И двата продукта съдържат 200 мг магнезий в таблетка. Основната разлика е в името/марката. NOW Foods са си извоювали име на компания предлагаща продукти със страхотно качество.

Като дозировка и начин на прием - както ти е най-удобно. Аз лично приемам цялата доза 400-600 мг вечер преди лягане. Действа ми много добре, отпуска мускулите и ми помага да спя по-добре.

казано от Тихомир Велев на 17.02.16, 12:05:

казано от Недко Христов на 15.02.16, 11:38:

Благодаря за отговорите,
Недко.

И двата продукта съдържат 200 мг магнезий в таблетка. Основната разлика е в името/марката. NOW Foods са си извоювали име на компания предлагаща продукти със страхотно качество.
Едит - 400 мг е за дневния прием от две таблетки.

Като дозировка и начин на прием - както ти е най-удобно. Аз лично приемам цялата доза 400-600 мг вечер преди лягане. Действа ми много добре, отпуска мускулите и ми помага да спя по-добре.

Добре, че каза. Сега виждам, че на снимката на http://shop.bb-team.org/now-foods-magnesium-citrate пише, че е 200мг, а в описанието - 400.
А 400-600 мг. не са ли множко? Ти какъв магнезий приемаш?

Мнението беше редактирано от Недко Христов на 17.02.16 12:19.

400-600 мг магнезий за мен са напълно нормална дозировка.

Хубавото при магнезия е, че макар на теория да съществува опасност от предозиране (това не трябва да се изключва при нито един микроелемент), на практика може да се случи трудно. Тялото ни има добър механизъм за регулиране нивата на магнезий - с покачване на нивата в организма се намалява усвояването през червата.

Тъй като излишният магнезий се изхвърля чрез фекалиите и при изхвърлянето на големи количества може да се стигне и до диария, добър признак за наситеността на организма е именно ходенето по голяма нужда. :)

Иначе ползвам цитрата на NOW Foods вече над 2 години почти без прекъсване и нямам никакви забележки.

17.02.16
14:20

Може да погледнеш и магнезия на GNC, аз го ползвам и съм доволен, пия по 2х250 мг. преди лягане. В опаковката са 90 таблетки по 250 мг. за 10 лв. Друг изгоден вариант е Магнезиев Цитрат на НОУ на прах. А за колаген съм срещал по аптеки на прах и излиза доста по изгодно, но не се сещам за марката каква беше.

25.02.16
15:27

Най- добрата доза за прием на магнезийй е по 10мг/кг телесно тегло. този елемент е дар от природата спомага за всичко. Иначе по 2-3 грама желатин на ден за месец и нещо се отразяват  много добре на ставите, обаче както всичко и желатина трябва да се внимава какъв е що е .... въпреки че технологията за извличане е една единствена ама сега вече химията правят желиращи емулатории и кво ли не

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1