16.02.16
23:20
Здравейте! Понеже съм напълно нова тук , а и до сега не съм се стремяла да водя здравословен начин на живот и да тренирам, реших,че имам нужда от промяна и ще се радвам на вашите съвети . Висока съм около 1.63 46кг съм на 22 години.Та целта ми е да кача няколко килограма мусколна маса , започнах да правя упражнения вкъщи за корем,задни части и бягане всъшност достатъчно ли е ?Всеки ден ли да правя тези тренировки? До сега се хранех по 2 пъти максимум на ден ще се опитам да увелича на 4..Понеже прочетох доста различни хранителни режими и много се обърках бих се радвала на някой съвет или примерен режим за хранене и тренировка..Благодаря ви предварително за отделеното време :)
Темата беше редактирана от Яница Георгиева на 16.02.16 23:21.
16.02.16
23:28
Добре дошла! Не се отказвай, ако всичко ти се струва объркано. Лека-полека ще получаваш просветление :D На първо време започни да описваш ежедневието си. Хранителни навици, физическа активност и т.н
17.02.16
09:45
казано от Яница Георгиева на 16.02.16, 23:20:
Здравейте! Понеже съм напълно нова тук , а и до сега не съм се стремяла да водя здравословен начин на живот и да тренирам, реших,че имам нужда от промяна и ще се радвам на вашите съвети . Висока съм около 1.63 46кг съм на 22 години.Та целта ми е да кача няколко килограма мусколна маса , започнах да правя упражнения вкъщи за корем,задни части и бягане всъшност достатъчно ли е ?Всеки ден ли да правя тези тренировки? До сега се хранех по 2 пъти максимум на ден ще се опитам да увелича на 4..Понеже прочетох доста различни хранителни режими и много се обърках бих се радвала на някой съвет или примерен режим за хранене и тренировка..Благодаря ви предварително за отделеното време :)
Здрасти и добре дошла! :)
За да качиш тегло, трябва да усвояваш повече калории от изразходваните. Ако целта ти е да качваш основно мускУлна маса, ще се наложи да обърнеш внимание и на качеството на храната си, а не само на количество. (Разбира се, качеството на храната е важно не само за мускулите, а и за доброто здраве).
Горе вдясно има търсачка, която ще ти даде отговори на всички въпроси. Започни със статията за калориен баланс, за да добиеш представа, след което разгледай режимите в раздел хранене.
Добре е да тренираш цялото тяло, а не само корем, дупе и кардио. За да качиш мускулна маса, ще трябва да се предизвикаш повече на тренировките и да добавиш по-голямо съпротивление. Разгледай раздел тренировки.
Няма проблем да постигаш целите си и с 2 хранения дневно, ако така се чувстваш добре.
17.02.16
18:42
Здравейте! Правя ето тези упражнения https://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY https://www.youtube.com/watch?v=ZMB9g683aIE Достатъчни ли са те или да увелича повторенията ? Също искам да ви попитам всеки ден от седмицата различен мускул ли трябва да тренирам или мога да си повтарям тренировките ? Правя си упражненията сутрин като стана на гладно около 20 мин , 5 мин загрявка после закусвам овесени ядки с кисело или прясно мляко , плод. Обядвам свински пържоли или пилешко със салата и ориз или картофи .Следобедна закуска плод или сушени плодове с овесени ядки и мляко. Вечерята ми е като обяда. И да отбележа че порциите ми са малки ,защото иначе ми става тежко. А още не съм почнала кардиото....в квартала ми просто няма къде и обмислям варианти....но тия дни ще почна и да бягам. Ще съм благодарна на съвети , ако не правя нещо както трябва .