Инфарктна пица

17.02.16
21:22

Начи, пицата е инфарктна...
Необходимо време за приготвяне - 30-45 минути.
Продукти:

- масло, зехтин;
- тесто за пица (ако ви се меси - рецепти в нета бол, аз си взимам от фурната щото ме мързи);
- заквасена сметана;
- 300-400 гр. свински гърди без кост;
- чесън, лук;
- пушен червен пипер;
- кашкавал.

Свинските гърди се накълцват на ситно и заедно с 4-5 скилидки чесън също наситнени се запържват в малко зехтинче. Когато гърдите се позадушат и сменят цвета си се поръсват обилно с пушен червен пипер. Бъркаме в тигана до хомогенизиране на съставките :Ц Голяма тава (по възможност кръгла) се намазва хубаво с масло, а тестото се разстиля в тавата като се прави и ръбче, което е от изключителна важност за хрупкавата коричка. Тестото се намазва хубаво със заквасената сметана и отгоре му се разпределят равномерно вече приготвените свински гърдички (пушения бекон :Ц). Глава лук на ситно нарязана са добавя и тя към плънката иии voilà - така наречената инфарктна пица вече се пече на вентилатор в предварително загрята на 220-250 фурна, на най-ниския етаж, за ~15 -20 минути в зависимост от фурната. Кашкавалът се добавя няколко минути преди пицата да се извади. А самият момент на вадене е лесно разпознаваем - вадите навреме за да нямате после малки пиценца :Ц

Консумира се задължително с 2 червени бири, а за затапка се препоръчва тирамису. Пицата е подходяща за дългите зимни вечери след мъчителен фаст, за зареждане или просто да се поглезите с половинката, ако тя вече не е взела телефона и звъни на бърза помощ...

Не знам за вас, ама аз вече чувам линейката... :Ц

19.02.16
13:42

И какво общо има тази рецепта с фитнеса и здравословното хранене ...

19.02.16
14:47

казано от deqn91 на 19.02.16, 13:42:

И какво общо има тази рецепта с фитнеса и здравословното хранене ...

Тва е за хората в бълк период.

19.02.16
19:51

Следващия път дайте и рецепта за баклава :D

“Здравословното хранене” е доста разтегливо понятие, което може да се тълкува различно при различните хора. :)

Лично аз не виждам нищо тревожно в съставките на инфарктната пица, а в крайна сметка накрая значение има количеството, което ще се изяде.

Това би могло да важи и за други рецепти/храни, които на пръв поглед са далеч от инфарктни, защото “Разликата между отровата и лекарството е в дозата.”

22.02.16
11:13

Нацепено Гуфи, пицата е дар от древноримските богове, а да тръгнеш срещу боговете - това е нездравословно... :Ц

пс: за по-здравословен ефект към плънката може да се добави спирулина или чия!

Мнението беше редактирано от charlie brown на 22.02.16 11:20.

а Бира?

22.02.16
11:31

Бирите са две :Ц

Two beers or not two beers? That is the pression.

William Shakesbeer

22.02.16
15:40

Ако беше измислил някакво по-различно тесто щеше да е чудесна пицата, така си е просто пица, която може да си вземеш от всяка пицария. С друго тесто щях да се съглася, че рецептата е подходяща за тук, но сега по ми прилича като за форума на бг мама :Д

п.с. Нищо лично, надявам се да не съм те засегнал с коментара си.. просто изказвам мнение :)

Мнението беше редактирано от deqn91 на 22.02.16 15:42.

21.03.16
00:31

Супер е рецептата.

Днес я направих със 750гр накълцан врат и се получи вкусотийка.

Само тестото ми беше малко, в нормална тава я направих с 600гр., другия път ще е с 900.

EDIT: A, и домати сложих.

Мнението беше редактирано от Vanko на 21.03.16 00:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1