19.02.16
00:53
Здравейте на всички :)
Казвам се Кристияна и съм на 16 години . Висока съм 1,65 см и тежа около 52 кг .Ще прикача снимка вие да прецените :) Искам да ви помоля за съвет . Преди 3 месеца ми беше направена операция от апандесит , отслабнах дръстично ,но лекарите ми забраниха да се напрягам 6 месеца .. Преди месец си взех фатбърнар и елкарнитин за да се изчистя от мазнините тренирах но нещо не ми се получава ..знам че съм нетърпелива и че с времето всичко пак ще се стегне и т.н . но ако имате някаква идея как да си стегна тялото ще съм ви много благодарна
Темата беше редактирана от Кристияна Николова на 19.02.16 00:56.
След драстична загуба на тегло, използването на каквито и да е препарати за отслабване е грешка. Нямаш нужда от тях.
Имаш нужда от силна храна и правилно структурирани тренировки, насочени изцяло към възстановяване на тялото ти от претърпяната хирургична интервенция, колкото и рутинна да е тя за някои лекари. Три месеца без активност в период след операция водят до неизбежно атрофиране на част от мускулатурата - това е причината тялото ти да не е толкова стегнато, колкото е било преди.
Я кажи какво тернираш и изпитваш ли някакъв дискомфорт по време на тернировките, тъй като очевидно си намалила с 50 % препоръчаното от лекарите време за възстановяване.
Кажи и как се храниш, че да може да се изкажем и по този въпрос.
19.02.16
16:37
Тренирай си, храни се нормално и ще постигнеш това, което искаш, не ти трябва загуба на тегло, трябва ти стягане и оформяне на това, което имаш в момента. Не се страхувай дори, че ще качиш някой килограм, защото това ще е мускул.
19.02.16
21:15
Не ям боклуци ям плодове и зеленчуци пилешко месо и риба от време на време си взимам черен шоколад( веднъж в месеца ) преди пиех много кафета но след операцията ги спрях не пия енергийни напитки и газирани също .. Пия вода или си пасирвам компоти правя си шейкове и така ...
За болка изпитвам съвсем лека при упражненията за корем това е нормално иначе нищо друго
Упраженията които правя са https://youtu.be/39SNm32JOdA
https://youtu.be/SjhUzqQE18E
https://youtu.be/SmcLB9ObdOM
Избери една програма и я следвай стриктно. Бъди постоянна и си дай време. Ако не работи опитай друга методика и така. Това е единственият начин да разбереш кое работи най-добре за теб.
Избягвай упражненията, които ти причиняват болка, било то и минимална. Има време и за тях.
Прочети за РБД и се храни пълноценно. Така написано менюто ти изглежда бедно на въглехидрати. Плодове и захар не са единствените източници на въглехидрати, да не говорим, че изобщо не са най-добрите. Не се ограничавай откъм калории, за да можеш да възстановяваш от тренировките и да не тормозиш тялото си, което очевидно все още не е напълно възстановено след операцията.
Аз на 4-ия ден след операция от херния не издържах и отидох на лостовете - 10 серии кофички и толкова набирания. Кофичките бяха предизвикателство - трябваше много, ама много внимателно да стъпна на земята. Това за мен - аз никога не съм спирал да правя някакви упражнения! Но ти си начинаеща и то след операция! След време ще трябва да заякнеш торса си, но по важното сега е да започнеш да се движиш. Разходки - сама или с приятелки, но без бягане, тръскане, подскачане! Стълбите ще са ти голям приятел. От снимката виждам едно готино младо момиче, което няма нужда от отслабване, а от сила и издържливост. Колело и велоергометър също може да караш. Придърпване на вертикален скрипец (седнала), лицеви опори с опрени на пода колена, хип тръстове от тилен лег, клекове и както е написано по-горе - всичко от което не те боли. Дори и упражнения за корем можеш да правиш - коремни преси легнала, с присвити в коленете крака и опрени в пода стъпала, БЕЗ да отлепяш долната част на гърба от пода, повдигаш от пода само раменете. Ръцете ги слагаш под брадичката. Така тестваш няколко повторения, усещаш се и така постепенно ги увеличаваш. Заветната цел е да можеш да направиш планк - всяко нещо с времето си! Чети разделите във форума, мотивирай се и действай, но постепенно! Първо винаги с най-лекото усилие - тестваш, увеличаваш повторенията и когато се почувстваш комфортно в движението, което правиш, мъничко натоварваш. Имай предвид, че проба-грешка при теб не е вариант в момента! Сигурна проба, та да няма грешка е твоето мото!
Късмет и списвай от време на време!
Мнението беше редактирано от gunoff на 24.02.16 01:40.