20.02.16
11:33
Здравейте. От 3 седмици пия протеин и креатин(creapure) на myprotein. Първите 5 дни зареждах по 20гр крeатин на ден, а след това по 5-6гр на ден. Първите 3 седмици нямах стомашен дискомфорт, но ето, че от вчера имам много течна диария. Възможно ли е причината за това да е приемът на добавките. Също така да продължавам ли да ги пия, въпреки че имам диария или да ги спра докато отмине.
20.02.16
11:34
Здравей, приемал ли си други суплементи за периода, както и правил ли си някакви промени в храненето (нова храна, непроверена храна)?
20.02.16
11:36
Други суплементи не съм приемал. А за храната - не съм приемал нещо, което в даден минал период не съм.
20.02.16
11:40
Не ми се вярва да е от протеина или креатина, след като за немалък период преди това си ги приемал без проблем.
20.02.16
21:12
И според мен няма как да е от добавките...
Спирай всички добавки, които приемаш и след като се оправиш можеш да постъпиш по 2 начина:
1 - започни да приемаш отново само едната добавка (предлагам да е протеина), като започнеш с единична доза веднъж дневно. След няколко дни вземаш две дози и пак задържаш и т.н. После връщаш и креатина на същия принцип. То ще си покаже от кое е!
2 - сменяш марките и на двата продукта, но пак след оправянето и пак постепенно увеличаваш дозите. Ако е алергия към някоя от съставките, при обострено състояние като твоето и продукта, който е два пръста над върха на пирамидата да си купиш, пак ще имаш проблеми. Чака се поне 20 дни при алергична проява.
Аз от протеини, Л-карнитини и рибени масла съм имал проблеми. Мисля, че ако не е нещо бактериално е точно от добавките. Мазната храна също е причина. Протеина в прясно мляко ако разтваряш - също. Непоносимост към млечни продукти?
Мнението беше редактирано от gunoff на 24.02.16 01:09.
25.02.16
16:51
казано от gunoff на 24.02.16, 01:06:
Спирай всички добавки, които приемаш и след като се оправиш можеш да постъпиш по 2 начина:
1 - започни да приемаш отново само едната добавка (предлагам да е протеина), като започнеш с единична доза веднъж дневно. След няколко дни вземаш две дози и пак задържаш и т.н. После връщаш и креатина на същия принцип. То ще си покаже от кое е!
2 - сменяш марките и на двата продукта, но пак след оправянето и пак постепенно увеличаваш дозите. Ако е алергия към някоя от съставките, при обострено състояние като твоето и продукта, който е два пръста над върха на пирамидата да си купиш, пак ще имаш проблеми. Чака се поне 20 дни при алергична проява.Аз от протеини, Л-карнитини и рибени масла съм имал проблеми. Мисля, че ако не е нещо бактериално е точно от добавките. Мазната храна също е причина. Протеина в прясно мляко ако разтваряш - също. Непоносимост към млечни продукти?
Благодаря за отзива. Ами аз се оправих, но без да спирам добавките, с Имодиум, но 2 дни след това отново се появи ефекта. Сега ще спря добавките докато се оправя и ще пробвам както каза. Иначе протеин съм приемал и на друга марка и съм нямал подобен проблем. Може би от креатина. Ще се види.
Кога пиеш протеина? Кога креатина? В какви дози? Колко тежиш?
Случвало ми се е преди време като тествах колко креатин да вземам, тъй като за всеки е различно количеството. Вдигах приема по малко и го задържах по 3 дни докато не започнех с диария. Като се получи така намалих дозата докато тя спря. След това намалих още малко дозата и продължих така. Според мен и твоя случай е от предозиране с креатин. Други също са се оплаквали от подобен проблем.