Болки в китката

20.02.16
20:13

Здравейте. Първо се извинявам, че пиша поредната тема за китката, но смятам, че при всеки случаят е различен. Та, преди около 2-3 седмици упражнявах тък планч(tuck planche) и дясната китка започна да ме боли. Изчаках 2 седмици но в този период не мога да кажа, че съм й дал абсолютна почивка. Правих упражнения и серии, които не ми причиняваха болка в китката изобщо, но въпреки това спрях да я използвам напълно за около седмица. Вчера и днес направих малки серии, за да я “раздвижа”. Бях на лекар, но не ми казаха нищо особено, както очаквах - да й дам почивка и да нося накитник. Вече го правя, но се съмнявам болката да не остане за по-дълго. Занимавам се единствено с уличен фитнес и китката наистина “ми трябва” за всяко упражнение. Надявам се е просто от претоварване а и никога преди не съм имал проблеми с китката. Надявам се някой, който е минал през същото или знае нещо ВЯРНО по въпроса, да сподели как мога по-бързо и най-вече по-ефективно да я възстановя. Моля коментарите, свързани с лекари, да не се споделят, тъй като знам каква им е цялата работа в тази държава. Благодаря предварително.

21.02.16
09:12

Аз имам същият проблем, обаче с лявата китка. Най вероятно е навехната, относно възстановяването зависи от тежеста на травмата, но основно пасивна почивка. По-добре изчакай да премине напълно болката и тогава тренирай, за да няма допълнително усложнения. Казвам ти го от личен опит, за първи път когато имах проблем с китката не изчаках да преминине болката, тренирах с адските болки и сега се възстановявам повече от 3 месеца.

Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 21.02.16 09:13.

22.02.16
13:05

Мен дясната я бях прее..л от изпъл. с прав лост за трицепс ... не и дадах почивка хич просто първоначално избягвах примерно кофи и не товарех на макс ... после зех накитници и си тренирах като луд пак и от времен а време се обаждаше или като правя лицеви.Мажи с фастумгел или нещо подобно , ползвай накитници и загрявай ги много добре щот мн трудно минават...ся ако тръгна да правя лицеви пак ше ме боли но с никакви др упрж. нямам проблеми дори вече с кофички.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1