Л-карнитин - какъв и защо?

25.02.16
15:24

Здравейте!
Ще си взимам Л-карнитин и се чудя какъв точно и под каква форма да е. Нямам никакъв опит с добавките, освен прочетеното в интернет. Не съм вземал никакви преди.
На фона на прочетеното във форума не ми станаха ясни някои неща:
1. Течният карнитин ли е най - добрия избор, защото се усвоява най - бързо? Приема му 20-30 минути преди тренировка ме устройват напълно.
2. Тези от 2 до 4 гр. на ден определят ли се по някакъв начин от теглото, ръста и т.н.? Ако 4гр на ден е нормалната доза за един 100 кг мъж например то за моите 75кг може би ще са 2грама? Следователно 1гр преди тренировка и един преди лягане ли е оптималния прием за мен? Или килограмите нямат кой знае какво значение и 2гр преди тренировка и 2 преди лягане си е стандартния прием в тенировъчен ден, а сутрин на гладно и вечер преди лягане в не тренировъчен?
Мисля да направя един стандартен едномесечен прием последван от около 2 седмици почивка и ако остана доволен от резултатите ще повторя.
Беше ми препоръчан UNIVERSAL Carnitine 60 Caps. Какво мислите за него? Някой ползвал ли го е?
Тук ми идва и въпроса течен, на прах или капсули бихте ми препоръчали? Не мисля да си взимам големи количества, а толкова, колкото ми трябва за 30 дни.
Ще се радвам ако ми отговорите подробно на въпросите и ако препоръчате използван от вас продукт, от който сте останали доволни.

25.02.16
19:10

Спрях се на Pure Nutrition L-Carnitine 1000 от магазина на сайта. Ще си взема 100 капсули като ще приемам по 4г на ден. Ще ми стигне за 25 дни като в тренировъчните ще пия 2гр час преди тренировка и 2гр преди лягане, а в не тренировъчните ще пия по 2гр сутрин на гладно и 2гр вечер преди лягане. След това ще направя около 2 седмици почивка и ако ми хареса резултатът ще повторя.

Обмислям да си взема Л-Карнитин и Фетбърнър точно на  Pure Nutrition и ще ми е от полза да видя и твоето мнение от продукта и дали е имал ефект.

26.02.16
11:34

Аз препоръчвам българската марка P&B labs .  Имат няколко разновидности на карнитина с различни добавени благинки. 1300 мг л-карнитин на доза си е повече от прилично количество, имайки предвид достъпната цена.
П.П . @Бетина Димитрова, ако си същият човек , за когото си мисля / от Шумен :D / пиши ми ЛС, имам останало половин шише L-carnitine с Yohimbine , мога да ти дам за тест

26.02.16
21:02

ME4O
Използвал ли си продукта на P&B labs и ако да какви са ти впечатленията, остана ли доволен от него и наблюдаваха ли се някакви странични ефекти?
Бетина
След месец ще напиша какъв е бил резултата и дали съм останал доволен ако ти де чака толкова.

26.02.16
21:50

Подариха ми едно шише L-carnitine с Yohimbine . От дъжд на вятър го пия . Изпотява добре и дава прилив на енергия . За мен продуктите на тази фирма са доста качествени, а и са български при това. Има и хубави чужди продукти , но цените са дабъл

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1