28.02.16
13:57
Здравейте! Казвам се Бетина Димитрова, на 20г.
В началото идеята с дневника не ме вдъхнови особено, но сега ме нахъса, както да следя себе си, така и да обменя опит с други. Занимавам се любителски с фитнес от 5- 6 години, въпреки че много хора биха казали, че “не се забелязва” толкова по формата, в която съм, чувствам, че съм достигнала едно ниво, в което вече ефикасността на тренировките няма нищо общо с това, което беше в началото. Преди, особено в пубертета, когато започнах, не съм се съобразявала сериозно с храненето, може би и затова не съм имала толкова видими резултати, но не съм яла глупости.
От доста време обръщам голямо внимание на храната, която ям. Следвам предимно нисковъглехидратен режим с ротацийки на въглехидратите. Не броя строго калории, но грубо гледам да ги спазвам. Обожавам суперхраните! Е.. сега вече искам да обърна нещата и да изкарам максимума от всичко като целя максимално изчистване на мазнините и поддържане до леко покачване на мускулна маса. Затова мисля и да започна дневника.
Мотивирала съм се и искам да е така, все едно всичко едва сега започва! Познато ли ви е чувството? Тренирам 5 пъти в седмицата като редувам монотонно, интервално кардио, силови тренировки, тип Табата, сплит и такива за цяло тяло. Функционалните интервални тренировки с комплексни упражнения също са от любимите ми, с две думи гледам да редувам от всичко - мразя скучното еднообразие! А хората казват, че фитнесът е скучен?! Досега не съм приемала абсолютно никакви добавки за толкова много време, пия само Спирулина и Алгае водорасли и отвреме навреме органични минерали и витамини, жен-шен, концентриран прах от алое.
Дали е време да започна с някакви добавки (спортни или просто хранителни)? Какво е вашето мнение за момента, когато вече тренировките са доста интензивни, умората е по-голяма и като че ли тялото има нужда от допълнително помощ от хранителни добавки, особено преди тренировка. Имали ли сте такива моменти, когато искате като че ли да “запалите” мотора отново и да се нахъсате, все едно не сте тренирали никога до сега и да се вълнувате както преди? Какви тренировки биха били най-подходящи за максимално изчистване и орелефяване? Според мен тези от тип с комплексни силови упражнения с аеробен елемент : Например: бърпи с дъмбели + раменна преса, нещо, което наистина те кара да чувстваш сърцето си да бие и кръвта да се движи в тялото ти :)))
:))
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим28.02.16
22:20
Добре дошла първо. Интересно как никой още не е писал. Имаш интересен стил на писане, ще следя. Относно добавките- ако не чувстваш нужда, няма смисъл да даваш пари за продукти със съмнително съдържание и евентуален гаражен произход на прилично висока цена. И все пак нищо не пречи да си вземеш някакъв L-carnitine да речем. Най-малкото ще ти дава повече енергия . Може и някакви спортни витамини, щом са ти интензивни и изтощаващи тренировките
29.02.16
18:43
Здравей и от мен!
Добре дошла и успех с всички цели! :)
Добавките не са приоритет, ако храната ти е оптимална за теб. Но могат да бъдат и добър помощник при вече изградено добро хранене. Зависи какво искаш да постигнеш и какво целиш.
Гласувах за “изцяло силова” и смятам, че силовите тренировки са подходящият избор във визирания от теб режим за орелефяване. Обаче това орелефяване се дирижира главно от храната. :)))
13.01.17
00:41
ииииии 2017 започна. 12.01:
закуска: Лайтън Ъп с кис. мляко и замразени горски плодове
банан, кафе
обяд в унито: пълнозърнесто хлебче с пуешко и къдрава салата
20 гр сурови орехи+бадеми, кафе
1 ябълка
вечеря: пълн. тортила с пилешко и зеленчуци(без мазнина)
чаша неподсладено топло какао
Не беше топ хранене за ден без тренировка, но .. и такива дни има, умствено натоварени, когато ти се хапват въглехидрати (:
Мнението беше редактирано от Бетина Димитрова на 13.01.17 00:42.
13.01.17
21:29
Закуска: Лайтън Ъп с 150 гр кис. мляко, шепа боровинки, 1/2 банан, канела и джинджифил
Тренировката днес след едно двойно еспресо:
Загряване 10 минути пътека, разгряване стави, няколко клека с подскок
1.Двойка: набиране с помощен ластик 3х6 + повдигане на крака от вис 3х ..колкото можех
2.Двойка: Лицева с различно раздалечение във вс серия на ръцете 4х10 + клек на Смит само с лост с различна ширина за всяка серия 4хок.10
3.Двойка: 2х10 Фейс пул с въже, 1х10 теглене на въжето към корем + 3х15 коремни V-сгъвания
20мин Интервално кардио на пътека (редуване спринт/напади/странично ходене в полуклек/вървене)
Протеинов бар 35гр
Обяд: Зелена Салатка с домат, 1/4 авокадо, 1л зехтин, една филийка протеинов хляб с пуешко
снак: Зелен чай, 200 гр кварк с вода 1/2 банан и 15гр фъстъчено масло
вечеря: едно яйце, един белтък бъркани с 2 слайз пуешко, цветна салатка с кр., домат и зехтин, 30 гр сирене
...хмммм може би и 1 протеинов шейк малко по-късно
Днес се замислих, че не съм привърженик на строги повторения в сериите си. Давам го по усет и по това как усещам тялото си. Ако искам да се измъча правя с тежко до отказ. Напоследък обаче правя повторения, така че последното да е поносимо възможно, с две думи не ги броя точно 10 ли са или 13, примерно
Тренирам със значително кратки почивки
Добавки: Пробиотик, 2хколастра капсули, 3хводорасли, мултивитамини с минерали х1
15.01.17
17:15
Бях си обещала тази година да започна с йогата. Какъв по-подходящ ден от неделя, днес за първи път час и половина сесия след закусчицата ми.
Определено ще заменя едната седмична тренировка, много ми хареса и определено имам нужда да разтягам схванатите мускули. Страхотно е чувството след това :))
Какво мислите за фастинга? Сега съм на антибиотици, които сутрин задължително с храна се взимат, не мога да го правя, но когато ги приключа след 5 6 дни, май пак го почвам 16-8. Някои има ли някакви положителни отзиви за него и с какъв тип хранителен режим го съчетавате, като четох тук статиите се препоръчва да е с РБД? :)
Иначе днес до сега:
закуска
обяд след йогата: Протеинови палачинки от половин банан, 20гр грахов протеин, 1 1/2 яйца, канела, 30 гр фъстъчено масло
снак: 1/2 ф. протеинов хляб, 1/3 манго
02.03.17
22:50
Здравейте, приятели!
Докато си вечерях рибка със спагетки от тиквички и гъбки, реших да си разгледам пощата по-подробно и забелязах, че съм пропуснала разни стари имейли от Europe Active. С радост забелязах, че съм пропуснала 50 % намаление за тридневното фитнес изложение FIBO COLOGNE 2017, но не за любителския вход, а за всички конгреси, презентации и прочие. Емиии да... е тоя път не издържах и си похарчих стабилно за тридневен билет. НАЙ-накрая, нямам търпение!
Много ще се радвам да споделя всичко видяно, заснето и коментирано, всички иновации във фитнес маркетинга, дигиталната сфера и техника на световното фитнес събитие.
Моля, всеки, който има интерес и/илии СЪВСЕМ СЛУЧАААЙНО възнамерява да посети изложението да ми пише. Ще се радвам да се срещна с българи, които ще идват насам и то не какви да е, а съмишленици в този начин на живот, който всички ние тук подкрепяме.
Чаозз за сега и лека (::
https://www.fibo.com/_1.html
Мнението беше редактирано от Бетина Димитрова на 02.03.17 22:52.
04.03.17
20:55
Днес тренировката ми беше изцяло cORE and abs с постоянно изникващи планкове тук таме и 30 минути фоумролер и йога. Нищо прекалено, но много разбуждащо!
Мале, снощи ядох пица маргарита и дори не ми се услади... Оставих си половината за днес след часове фастинг, щото ми се свидеше да я изхвърля :/
Но ето си ми я вечерята...нещо много по- в мой стил йъммм
05.03.17
18:39
Днес: На гладно 40мин разходка бързо темпо
Протеинови палачинки: Грахов протеин, две яйца, половин банан
Йога 12-13:30ч
Протеинов бар 30гр
Голяма салата с пилешко и печени зеленчуци, сайд:гуакамоле
Иии СЛЕДОБЕДЕН ГЛАД....... време да си направя горещо Какао. Аз си правя гореща вода и 100мл кокосово мляко с една лъжица сурово какао, малко кок. Масло и подсладител....засища яко, дано издържа до вечеря
Мнението беше редактирано от Бетина Димитрова на 05.03.17 18:41.
05.03.17
18:43
А вие с какво снак-вате следобед?? Предложете нещо (освен сурови зеленчуци) :((((, щото планирам вече те да са ми базата на основните хранения и малко или много писва
06.03.17
12:26
Няма нищо по-добро от плод , 30-40 минути преди тренировка :)
казано от Бетина Димитрова на 05.03.17, 18:43:
А вие с какво снак-вате следобед?? Предложете нещо (освен сурови зеленчуци) :((((, щото планирам вече те да са ми базата на основните хранения и малко или много писва
С тази закуска и обяда, си все още гладна следобед?! На мен това ми е храната за ден и половина. ;)
Прекалено много ненужна храна се яде.
06.03.17
13:12
Дрън-дрън ... Струва ми се, че този пост го изпляска ей така колкото да не заспиш. Грамажи не са описани, но от снимките може да се добие що-годе ясна представа за количествата, та в тоя ред на мисли всичко е в рамките на нормалното за спортуващ човек. Иначе съм съгласен, че като цяло много съфорумци приемат прекалено много ненужна храна :)
Ядки - печени или сурови, като ги съобразиш ако гониш калории, макроси и прочие.
Храната да е много ?! Аз си мисля по-скоро че половината форум е с анорексия, а не че се яде ненужна много храна излишно. Споменавал съм го и другаде, че никой тук не отчита умствена дейност, динамика на ежедневието и т.н., само се гледат едни осреднени кcal (2000kcal) стойности на база изследвания от време оно, където колко са верни и как са изчислени и прочие - мъглива работа. И вече всеки си вади или добавя калории, с едни формули и сметки, кръчмарска работа ама без кръчмаря...
Мисля че да се вслушва в тялото си човек е по-добре, отколкото да се следват някакви слепи числа...
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 06.03.17 13:56.
06.03.17
14:06
И аз съм за ядки, но + плод. Засища още по-добре. 40-50 гр. са идеални и ще те държат сита поне 2 -2,5 часа.
Или сандвич- бих заложила на малък сандвич със сирена.
Или филия с фъстъчено масло и 1-2 плода.
Или Овесени ядки накиснати.,
Или от палачинките ти -ако може да ги ядеш на работа де.
Не знам как може да се ядат сурови зеленчуци за снак- отврат :)
казано от ME4O_TURIST на 06.03.17, 13:12:
Дрън-дрън ... Струва ми се, че този пост го изпляска ей така колкото да не заспиш. Грамажи не са описани, но от снимките може да се добие що-годе ясна представа за количествата, та в тоя ред на мисли всичко е в рамките на нормалното за спортуващ човек. Иначе съм съгласен, че като цяло много съфорумци приемат прекалено много ненужна храна :)
Изплясках го колкото да си кажа моето мнение. Количества са написани, та горе долу добих представа колко е изяла.
А след като си съгласен че се изяжда прекалено много храна, твоя пост ми се вижда ненужно изпляскан.
06.03.17
16:57
Аз съм фен и на следобедни закуски с извара във всевъзможни вариации:
- кремче от авокадо, извара, какао и банан (ако искаш нещо сладко)
- оризовка с извара и чубрица
Такива ми ти разни. : ) И хрупам моркови като заек, но това си ми е пристрастие. :D
06.03.17
19:19
И в залата при тежките серии ти иде “да изсипеш самосвала” :D Сигурно е вкусно де :D
06.03.17
21:39
@Vlado89 Всъщност да .... Точно това мисля да започна да правя отново, много си прав за числата. С тая везничка, тия макроси, калории и сметки... Радвам се, че съм го правила, понеже сега имам горе долу ясна представа колко да ям на око, без да тегля. Но развих толкова нездравословна връзка с храната по този начин, забравих какво е да се наслаждаваш на един банан, щото днеска като ти се яде банан, не може вече щото си на low carb ... Дръндалки...Тялото си знае какво иска и започвам интуитивно хранене: Базирано основно на цели храни и продукти, без преработени такива, може би само някакви сирена от време на време.
Ще се вслушвам в това какво ми се яде, само трябва с ядките да внимавам, че са ми слабост.
Днес: Закуска: Ябълка, 1/2 банан, 20гр фъст. Масло, поръсени с кок.стърготини и малко чия
Кафе с 5гр кок. Масло
Обяд: Голяма смесна салата с малко риба тон и царевица
Тренировка:
Оф..не помня точно как я построих ама с две думи бърпита, въжета, дж. Джакс и всеподобни интервали 40-10сек. 4 кръга бяха от около 10упражнения
15 мин стречинг
Вечеря: Сардинки с чили ок. 110гр., голяма зелена смесена салата с гъбки, различни семена (не съм мерила) и 1/2 малко авокадо, чили ...След тая тренировка и от това люто ми се “потна мустака”, дет’ се вика, докато ядох тази вечеря ха-ха.
Благодаря за мненията. Това дали е по-добре като количества??
16.04.17
18:48
Най-новото виидео с тренировката ми навън, Беше си бая ‘Ладно 😄
Съвсем скоро ще кача и материал и впечатления от FIBO, европейското фитнес изложение и от семинарите, които посетих там
🙂)
Бях на интуитивно ядене последния месец и нещо, вчера започнах отново с броенето и везната,. Всичко омръзва бързо хаха, важното е каквото и да правим в дългосрочен план да ни развива и да ни движи в правила посока.
Също ще трябва да си изчисля макротата наново и определено да вдигна приема на протеин..
Мнението беше редактирано от Бетина Димитрова на 16.04.17 18:51.
16.04.17
19:26
@Диляна Благодаря ти! Ако предположим, че не е видео и не се губи време Правя по около 30 секунди почивка между всяка двойка (тройка ) упражнения и около минута две между рундовете.
Иначе отнема около 45 минути, мисля, честно казано не засичам с точност (:
Но като цяло ми е цел и във фитнеса да не прекарвам повече от час, час и половина със загряване (разтягане) и кардио.
16.04.17
21:14
Сори, че така влизам малко с взлом, ама да не си от едно градче близо до Враца? 😄
17.04.17
00:14
Нее, от Шумен съм и живея в Германия хихи 🙂)
19.04.17
20:37
Днес: средно въглехидрати
1g L-carnitine (почвам малко цикълче с него)
кардио на гладно 45 мин пътека, разтягане
ябълка, две капсули водорасли (спирулина, алгае)
обяд: салата с чисто свинско бонфиле 100 гр, маслинки, 30гр кварк
мултивитамин, алое
следобяд: 125гр активия с 60гр ягоди, грахов протеин, чия, 10 гр какао, 40 гр овесени бисквити
20 гр натурален 80% шоколад, 2 ореха
вечеря: зелена салата с риба тон, 1л. царевица и 10гр фъстъчено масло
забравих да отбележа колко преядох с фъстъци снощи като ме блъсна хормона преди тези любими наши женски ..дни огладнявам като вълк :ХХХ И като казвам преядох имам предвид ПРЕЯДОХ ....след тази лакомия снощи трябва да си тегля храната отново..
Мнението беше редактирано от Бетина Димитрова на 19.04.17 21:59.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече